Εκλογο- απολογιστική Γενική Συνέλευση του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Μαρτίου 2018
Διεξήχθη το Σάββατο η τελική εκλογο- απολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, σε μία κρίσιμη περίοδο που διέρχονται όλες οι μονάδες εργαστηριακής ιατρικής, αφού η επιβολή πολλών περιοριστικών μέτρων που αφορούν την αποζημίωση των διενεργούμενων εργαστηριακών εξετάσεων, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη βιωσιμότητα των Διαγνωστικών Κέντρων.

Η εντολή της Γενικής Συνέλευσης προς το νέο Δ.Σ. είναι να αναδείξει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαστηριακές αυτές μονάδες οι οποίες εξυπηρετούν πάνω από το 95% των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και να προσπαθήσει, σε συνεννόηση με την Διοίκηση του Οργανισμού να βρεθούν οι λύσεις εκείνες οι οποίες θα ανακόψουν την καταστροφική αυτή πορεία.

Μέσα στην εβδομάδα το νέο Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. θα συγκροτηθεί σε σώμα.

Συνάντηση ΕΟΦ και μελών ΠΦΣ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Μαρτίου 2018
Συνάντηση με την ηγεσία του ΕΟΦ έχουν αύριο, λέει, μέλη από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, με θέμα τι άλλο, τις ελλείψεις φαρμάκων που υπάρχουν στην αγορά και οι οποίες αντί να μειώνονται αυξάνονται.

Το μεγάλο ζητούμενο, βεβαίως, επικεντρώνεται στα εμβόλια, κάποια εκ των οποίων είναι άφαντα από την αγορά έως και 5 μήνες. Και επειδή θεωρούν πολλοί ως βασική αιτία των ελλείψεων τις παράλληλες εξαγωγές που γίνονται-καθώς στο εξωτερικό τα σκευάσματα που εξάγονται χρυσοπληρώνονται... -που βρίσκονται σήμερα;

Ημερίδα με θέμα ''Από το εργαστήριο στην κλινική πράξη''

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Μαρτίου 2018
«Από το εργαστήριο στην κλινική πράξη», είναι το θέμα του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) στις 4 – 6 Μαΐου 2018. Στόχος του συνεδρίου είναι η προσφορά φροντίδας υψηλού επιπέδου και η ισότιμη πρόσβαση στη διάγνωση, τη θεραπεία, την τεχνογνωσία και την κλινική έρευνα σε όλα τα παιδιά με καρκίνο, ανεξάρτητα από τον τόπο γέννησης και την οικονομική τους κατάσταση.

Νέες μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης τη διετία 2015-2016

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Μαρτίου 2018
Τρεις, λέει, νέες μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης δημιουργήθηκαν τη διετία 2015-2016. Μπορεί να αυξάνεται από χρόνο σε χρόνο ο αριθμός των αιμοκαθαρόμενων, όμως οι συγκεκριμένες μονάδες ιδρύθηκαν προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που αφήνει ο ιατρικός τουρισμός.

Έτσι εξηγείται και το γεγονός, ότι η μία δημιουργήθηκε στη Χαλκιδική, η άλλη στα Χανιά και η τρίτη στα Μετέωρα.

Ο αντιπερισπασμός και τα πυρά από την αντιπολίτευση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Μαρτίου 2018
Αποτυχημένο και αδέξιο πολιτικό αντιπερισπασμό χαρακτηρίζει ο υπουργός Υγείας την ερώτηση της αντιπολίτευσης για ευθύνη της σημερινής πολιτικής ηγεσίας στην τιμολόγηση φαρμάκων.

Ο Ανδρέας Ξανθός έκανε λόγο για μία αστήρικτη κατηγορία, η οποία στόχευε στο να αποτελέσει αντίβαρο στην ενδεχόμενη ανάμιξη πολιτικών προσώπων της αντιπολίτευσης στην υπόθεση Novartis.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης εγκαλούν τη σημερινή και την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου πως δεν εκδόθηκε δελτίο τιμών φαρμάκων το 2015.

Επικαλούμενοι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σημειώνουν πως η ετήσια εξοικονόμηση από τα νέα δελτία τιμών ήταν της τάξης των 480 εκατομμυρίων ευρώ και πως η μη λήψη απόφασης το 2015 επέφερε αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Αλλαγές στις απαντήσεις των παρακλινικών ελέγχων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Μαρτίου 2018
Νέες αλλαγές έρχονται από τον επόμενο μήνα.Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, από 1/4/2018 σε όλες τις απαντήσεις των παρακλινικών ελέγχων που διενεργούνται θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και ο ΑΜΚΑ του ιατρού που διενήργησε τον έλεγχο.

Το σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης θα προσαρμοστεί έτσι ώστε ο θεράπων ιατρός, κατά τη διαδικασία καθορισμού βήματος θεραπευτικού πρωτοκόλλου, να καταχωρεί, εκτός του αποτελέσματος και της ημερομηνίας παρακλινικού ελέγχου, τον ΑΜΚΑ του διενεργήσαντος τον έλεγχο ιατρού.

Απολογιστική Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΙΔΙΚ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Μαρτίου 2018
Το προσεχές Σάββατο θα διεξαχθεί η οριστική εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων.

Πέραν του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού που θα κάνει το απερχόμενο Δ.Σ. για την τριετία που πέρασε, όπως μάθαμε θα συζητηθούν και οι επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων αποζημίωσης που έχει επιβάλει το Υπουργείο Υγείας, τα οποία επηρεάζουν την βιωσιμότητα των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων, ενώ θα υποβληθούν και προτάσεις πως μπορούν οι ιδιωτικές μονάδες παροχής υπηρεσιών Π.Φ.Υ. να έχουν την απαιτούμενη ρευστότητα, έτσι ώστε να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Δόθηκε εντολή οριστικοποίησης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Μαρτίου 2018
Σημερινή ενημέρωση είχαν τα Μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, ότι δόθηκε τελικώς εντολή οριστικοποίησης, από τον ΕΟΠΥΥ προς τις περιφερειακές διευθύνσεις, για την εκκαθάριση και την πληρωμή του μηνός Νοεμβρίου του 2017. Η ισχύς των δικαιολογητικών πρέπει να είναι 20 ημέρες από την ημερομηνία οριστικοποίησης.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη