Αυξημένα έσοδα από τον τουρισμό υγείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Νοεμβρίου 2017
Ο τουρισμός υγείας, αύξησε κατά 50 δισ. ευρώ τα έσοδα των κρατών μελών στην ΕΕ28 την περσινή περίοδο. Σχετικά στοιχεία θα δημοσιευτούν το προσεχές διάστημα.

Περίπου το 70% αυτών έγιναν πιο πολύ για θέματα ευεξίας και διακοπών σε μονάδες που διαθέτουν spa. Το υπόλοιπο 30% αφορά πιο ιατρικούς λόγους – θεραπεία, νοσηλεία σε κλινικές και σε κέντρα αποτοξίνωσης. Οι Γερμανοί είναι πρώτοι στον εξερχόμενο τουρισμό. Ακολουθούν Αμερικανοί, Νοτιοκορεάτες, Κινέζοι και Ιάπωνες. Η Γερμανία, όμως, είναι και η πρώτη σε εισαγωγή ασθενών από άλλες χώρες.

Σύμφωνα με έρευνα, οι ταξιδιώτες που κάνουν τουρισμό υγείας επιθυμούν να περιορίσουν τα επίπεδα του στρες, σε συνδυασμό με χαλάρωση και αποτοξίνωση από την καθημερινότητα.

Διεπιστημονική προσέγγιση της περιβαλλοντικής επίδρασης στην καρκινογένεση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Νοεμβρίου 2017
Το θέμα μπορεί να μην είναι ευχάριστο...όμως αυτό που λείπει -θελημένα ή αθέλητα- είναι από τους περισσότερους η σωστή ενημέρωση. Θεωρώ ότι αξίζει να αφιερωθεί χρόνος για να παρακολουθήσει κάποιος το 4ο Forum που διοργανώνουν οι Γυναίκες στην Ογκολογία (W4O-Hellas), την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο του Forum, θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που οδηγούν σε καρκινογένεση, τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην υγεία και τη σημασία της διατροφής και της άσκησης ενάντια στον καρκίνο. Επιπλέον, θα υπάρξει ειδικό στρογγυλό τραπέζι για τον καρκίνο σε παιδιά και εφήβους αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση σε παιδιά και εφήβους.

Συμμετέχουν επιστήμονες από διάφορους χώρους και από τα σημαντικότερα κέντρα ερευνών της χώρας μας, σε μια προσπάθεια διεπιστημονικής προσέγγισης της περιβαλλοντικής επίδρασης στην καρκινογένεση.

Εμφάνιση του νέου οργανογράμματος στο προσωπικό

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Νοεμβρίου 2017
Το νέο της οργανόγραμμα...θα εμφανίσει σήμερα στο προσωπικό της μεγάλη φαρμακοβιομηχανία...Και λέω το νέο, καθώς έγιναν κάποιες απομακρύνσεις στελεχών και μερικές θέσεις θα καλυφθούν, ενώ άλλες όχι...Πάντως, για να ξέρετε, η συγκεκριμένη εταιρεία συγκριτικά με άλλες έχει κάνει τις λιγότερες ...

Τα νεότερα έρχονται!...

Ανεξόφλητα τιμολόγια και τόκοι

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Νοεμβρίου 2017
Ποιο νοσοκομείο έχει στα συρτάρια του ανεξόφλητα τιμολόγια ύψους 1.144.869,53 ευρώ; Όμως, το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά αποφάσισε και ήδη διαβίβασε στο Νοσοκομείο ότι οφείλει να καταβάλει στην προμηθεύτρια εταιρεία το προαναφερθέν ποσό με το προβλεπόμενο από το π.δ 166/2003 επιτόκιο (δηλαδή αυτό της Ε.Κ.Τ προσαυξανόμενο κατά 7 εκατοστιαίες μονάδες) από την επομένη της παρόδου δέκα μηνών από την έκδοση καθενός από τα δελτία αποστολής μέχρι την εξόφληση. Οι τόκοι, σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου, ανέρχονται σε 873.230,23 ευρώ.

Το νοσοκομείο προσπάθησε να δικαιολογηθεί, υποστηρίζοντας ότι χωρίς πρόθεση τα αρμόδια όργανα του νοσοκομείου παρέλειψαν την υποβολή των συμβάσεων στον προσυμβατικό έλεγχο, καθώς ο διαγωνισμός αυτός ήταν ο πρώτος με προϋπολογισμό άνω του 1.000.000,00 Ευρώ και δεν είχαν εξοικειωθεί με τη διαδικασία αυτή....!

Aυτά! Καλή μας εβδομάδα...

Έκτακτη συνέλευση συγκάλεσαν οι Ιατρικοί επισκέπτες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Νοεμβρίου 2017
‘Εκτακτη συνέλευση συγκάλεσαν, λέει, οι Ιατρικοί επισκέπτες, καθώς οι απολύσεις την τελευταία περίοδο από τις φαρμακοβιομηχανίες δίνουν και παίρνουν.... Ξεπέρασαν τις 60 μέσα στο μήνα και ετοιμάζονται και άλλες...

Και λέω εγώ: να γίνει η συνέλευση αλλά το κλίμα που υπάρχει θα την ευνοήσει ώτε να καταλήξουν σε μία απόφαση; ή θα γίνει όπως στη κινέζικη βουλή; (με εκείνες τις υπέροχες εικόνες των μπουνιδίων);

Το κλίμα, δυστυχώς, δεν είναι καλό και τα παράπονα πολλά... εγώ τα μόνα που έχω να πω είναι: Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Ή, όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, περίμενε η φωτιά να έρθει και στο δικό σου.

Συνεχίζονται τα μαγειρέματα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Νοεμβρίου 2017
Θυμάμαι μια κουβέντα που μου είχε πει παράγοντας από τον κλάδο της υγείας, ότι του χρόνου τέτοια εποχή οι μεγάλες μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης θα έχουν αλλάξει χέρια, με τους νέους ιδιοκτήτες να είναι fund. Ήδη, δύο μεγάλες ιδιωτικές μονάδες από την δευτεροβάθμια περίθαλψη πουλήθηκαν…και τα μαγειρέματα συνεχίζονται. Ωστόσο, κάτι μου λέει ότι τα επόμενα νέα περί πώλησης θα είναι από το μέτωπο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Συζητήσεις γίνονται, και όπως λέγεται είναι προχωρημένες, μεταξύ πρωταγωνιστή του κλάδου (της πρωτοβάθμιας) από τη μία και fund από την άλλη!

Κίνηση ματ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Νοεμβρίου 2017
Το άκουσα και μου άρεσε, γιατί είναι καλό ελληνικές επιχειρήσεις να μην φεύγουν από τα ελληνικά χέρια. Γνωστός, λέει, παράγοντας από τον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας πήρε ξανά πίσω την εταιρεία του, που την είχε μεταβιβάσει σε ξένους...Μολονότι, η φήμη είναι προς διερεύνηση, η δική μας πληροφόρηση είναι ότι δεν την πήρε όλη, αλλά ένα κομμάτι της και συγκεκριμένα όλους τους φακέλους με τα σκευάσματα...

Σύμμαχο στην κίνηση ματ που έκανε είχε έναν άλλον επιχειρηματία, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια είχε μεταβιβάσει την δική του εταιρεία...Το θέμα ψάχνεται και θα έχουμε νέα...

Μας κουνάει το μαντήλι

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Νοεμβρίου 2017
Τα μαζεύει και φεύγει....πολυεθνική από τον χώρο των καλλυντικών. Ενημέρωσε σχετικά και τους υπαλλήλους της, ότι μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα έχει κουνήσει το μαντήλι στην Ελλάδα. Το προσπάθησε πάρα πολύ, λένε οι καλά γνωρίζοντες να παραμείνει στην Ελλάδα και μάλιστα είχε κάνει και μία καλή συμφωνία με εταιρεία από τη συμπρωτεύουσα για διακίνηση των προϊόντων της στην εσωτερική αγορά. Το θέμα είναι ότι φεύγει και οι άνεργοι θα είναι διψήφιος αριθμός ...
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη