Προσοχή σε προιόν με φυσικά βότανα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Αυγούστου 2018
Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Γερμανίας, το προϊόν Arthro – ACE Specific Formula (60 κάψουλες), που παράγεται από την εταιρεία Good Harvests (Asia) Trading Co, Ltd , μετά από ανάλυση βρέθηκε να περιέχει τη φαρμακευτική πρώτη ύλη Indometacin η οποία δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας. Σύμφωνα με την επισήμανση το προϊόν περιέχει φυσικά βότανα.

Η ανάλυση έδειξε μία μέση περιεκτικότητα 11,65mg Indometacin/capsule. Σύμφωνα με την επισήμανση συνιστάται ημερήσια δόση 6 καψουλών δηλαδή μία λήψη 70mg / ημέρα δραστικής α’ ύλης Indometacin. Αυτό μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη.
Το προϊόν είναι πιθανόν να διακινείται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου. Διευκρινίζουμε ότι δεν έχει άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα ως φαρμακευτικό προϊόν.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Μελέτες λένε....’’ασκηθείτε’’

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Αυγούστου 2018
Παν μέτρον άριστον. Αυτό ισχυρίζονται πρόσφατα δημοσιεύματα του ξένου τύπου αναφορικά με την άσκηση- ότι δηλαδή κάνει καλό στην ψυχική υγεία, αλλά μέχρι ένα όριο. Η υπερβολική άσκηση δημιουργεί προβλήματα. Το όριο, σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, είναι περίπου στα 45 λεπτά την ημέρα. Η περισσότερη διάρκεια (π.χ. 60 λεπτά) δεν προκαλεί κάποια διαφορά, ενώ η πολύ μεγάλη ενασχόληση μπορεί να είναι βλαπτική (π.χ. πάνω από 150 λεπτά την ημέρα) για κάποιες από τις δραστηριότητες.

Τα ομαδικά δε αθλήματα, είναι σαφώς καλύτερα από τις ατομικές αθλητικές δραστηριότητες όσον αφορά την ψυχική υγεία.

Θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Αυγούστου 2018
Έχω μπερδευτεί. Τελικά, οι φαρμακοποιοί θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για το 0,8% αν ο ασφαλισμένος αντί για γενόσημο παίρνει πρωτότυπο; Ο Πανελλήνιος λέει όχι, προφανώς γιατί και πάλι το κέρδος που αφήνουν τα πρωτότυπα είναι μεγάλο- συμπιεσμένο, αλλά μεγάλο.

Από την άλλη, κάποιοι σύλλογοι λένε ότι θα κινηθούν δικαστικά κατά του μέτρου και μάλιστα βγάζουν και σχετικές ανακοινώσεις...

Ομολογουμένως, υπάρχει μία σύγχυση, η οποία όμως μπορεί να προκαλέσει και σοβαρά θέματα.

Καλοί πελάτες για το φάρμακο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Αυγούστου 2018
Σε καλούς πελάτες των φαρμάκων που διακινούνται στην ελληνική αγορά εξελίσσονται οι Κύπριοι τουρίστες. Οταν έρχονται, λέει, δεν γνωρίζουν μόνο τις ελληνικές ομορφιές αλλά αγοράζουν και σκευάσματα, καθώς στην χώρα τους είναι τουλάχιστον πανάκριβα. Αίσθηση έχει προκαλέσει η αγοραστική κινητικότητα που παρατηρείται σε σκεύασμα που προωθείται για τη ρύθμιση της πίεσης.

Το οποίο σκεύασμα στην Ελλάδα από τον πάγκο του φαρμακοποιού πωλείται στα 4 ευρώ, ενώ στην Κύπρο ακριβώς το ίδιο πωλείται στα 16 ευρώ.

Πάντως, θα ήθελα κάποιον ειδικό να μου εξηγήσει, αυτή η τόσο μεγάλη ψαλίδα πώς προκύπτει; Λέμε τώρα!

Μαζική προσφυγή στη δικαιοσύνη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Αυγούστου 2018
Τελικά οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν τους μήνες που έρχονται. Μαζική προσφυγή στη δικαιοσύνη ετοιμάζουν οι επαγγελματίες της Ειδικής Αγωγής, καθώς για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός τους θα είναι κλειστός, ενώ επιβάλλεται και μείωση αυτού κατά 30%.

Όμως υπάρχει ακόμη και μια ταλαιπωρία: θα πρέπει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων να λαμβάνονται και γνωματεύσεις κάθε 4 μήνες.

Οι επαγγελματίες δηλώνουν αντίθετοι στο voucher που προωθείται θεωρώντας ότι τους υποβιβάζει… Βέβαια, για να λέμε και την αλήθεια είχαν διαπιστωθεί στο παρελθόν κάποιες περιπτώσεις "αλεξιπτωτιστών" αλλά από την άλλη θα μπορούσε να γίνει και μία επιδημιολογική μελέτη για τις ανάγκες του πληθυσμού.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Αυγούστου 2018
Συγκροτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Αμοιβών και Τιμών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 4 του άρθρου 29 του ν. 3918/2011 (ΦΕΚ Α΄ 31).

Και οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν, καθώς από τις ειδικότητες των μελών, οι εταιρείες και όχι μόνο αναρωτιούνται ποιο μέλος γνωρίζει την ιατροτεχνολογία και έχει άποψη για το προϊόν-καταλληλότητα-αποτελεσματικότητα-τιμή . Επιπρόσθετα, ποιο μέλος γνωρίζει να αξιολογήσει την τεχνολογία στις παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα στις ακτινολογικές πράξεις;

Αιτήσεις προσφυγής ακύρωσης νόμων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Αυγούστου 2018
Mπόλικη δουλειά πρόκειται να πέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας από Σεπτέμβρη καθώς αρκετοί σύνδεσμοι, τα μέλη των οποίων κινούνται στην ευρύτερη περιοχή της υγείας ετοιμάζονται σε συνεργασία με δικηγορικά γραφεία να καταθέσουν αιτήσεις προσφυγής ακύρωσης νόμων.

Παράγοντας συνδέσμου που ετοιμάζεται να πάει στο ΣτΕ μας ανέφερε ότι οι νόμοι που κατά καιρούς θεσμπίζονται είναι εκτός της ελληνικής πραγματικότητας και άρα ανεφάρμοστοι. Η επιλογή ωστόσο της δικαστικής οδού βασίστηκε στο γεγονός ότι σε κανένα κράτος του κόσμου δεν υπάρχουν ανάλογοι νόμοι.

Οι προσφορές για το Ερρίκος Ντυνάν

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Αυγούστου 2018
Την Παρασκευή λήγει και ο χρόνος για την υποβολή των μη δεσμευτικών προσφορών για το Ερρίκος Ντυνάν...Πράγματι το ενδιαφέρον απόκτησης της μονάδος είναι μεγάλο, αλλά ακόμη μεγαλύτερες είναι οι παρασκηνιακές συνομιλίες για το ποιος τελικά θα είναι από Σεπτέμβρη ο νέος ιδιοκτήτης.

Και μπορεί το τελευταίο διάστημα να κυκλοφορεί εντόνως το όνομα του Ωνασείου, όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο και η μπίλια των εξελίξεων γυρίζει... Το σίγουρο είναι ότι αυτή η συμμετοχή αυξάνει το τίμημα, το οποίο ξεκινήσε πέριξ των 100 εκατ. ευρώ και το άκουσμα του Ωνασείου, το ανέβασε στα 120 εκατ. ευρώ.

Εξίσου σίγουρο είναι ότι ανεξάρτητα από τα πολιτικά ή μη τερτίπια ο νυν ιδιοκτήτης δεν θέλει να χάσει...ιδίως όταν ήδη μετρά χασούρα. Και μπορεί το τελευταίο διάστημα να έχει ανεβάσει κάπως την επισκεψιμότητά του Ντυνάν...(στα 300 κρεβάτια, 140 ασθενείς), όμως είναι κόκκος άμμου στις προηγούμενες απώλειες.

Το τοπίο θα ξεκινήσει να ξεκαθαρίζει από την επόμενη εβδομάδα, αναλόγως βεβαίως των διαρροών.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη