Έλαβαν το πρόγραμμα για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Οκτωβρίου 2017
Αυτό θα πει προγραμματισμός, και όχι αστεία...Οι παιδίατροι συνεργάτες του Metropolitan έλαβαν προ ημερών στους υπολογιστές τους το Επιστημονικό Πρόγραμμα της Παιδιατρικής Κλινικής για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Τα μαθήματα θα γίνονται την 1η ή κατά περίπτωση 2η Τετάρτη κάθε μήνα, στο κεντρικό αμφιθέατρο του νοσοκομείου με ενδιαφέροντα θέματα, τα οποία άπτονται της καθημερινής τους δουλειάς.

Ήδη πραγματοποιήθηκε το πρώτο μάθημα με το επίκαιρο θέμα της Εποχικής Γρίπης και του Αντιγριπικού Εμβολιασμού.

Μεταξύ αυτών των μαθημάτων που ακολουθούν είναι ο Υπερηχογραφικός έλεγχος εγκεφάλου νεογνών και βρεφών, η Παιδική παχυσαρκία – Το μέγεθος του προβλήματος, Συμπτώματα και σημεία ύποπτα για κακοήθεια κ.λπ.

Άραγε να υπάρχει και τίποτα νεότερο με την πώληση της μονάδας;

Δείκτες σοβαρών ζωτικών προβλημάτων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Οκτωβρίου 2017
Απογοητευτικά είναι τα τελευταία στοιχεία -του 2016- για το μέλλον της Ελλάδας…

Λιγότερες οι γεννήσεις στην Ελλάδα από τους θανάτους (92.898 - 118.792). Μικρή αύξηση και της βρεφικής θνησιμότητας. Γάμοι και σύμφωνα κοινωνικής συμβίωσης = 53.434 (μειωμένοι). Αυτοί είναι δείκτες σοβαρών ζωτικών προβλημάτων, μαζί με τη φυγή του καλύτερου επιστημονικού και εργατικού δυναμικού της χώρας. Και εμείς;

Νομίζω ότι έχουμε χάσει την ικανότητα να διακρίνουμε τα ουσιώδη από τα επουσιώδη. Τα πρωτεύοντα από τα δευτερεύοντα.

Μήπως έφθασε η ώρα αυτό να αλλάξει;

Εφοδιασμός...με δελτίο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Οκτωβρίου 2017
Με δελτίο, λέγεται, γίνεται ο εφοδιασμός των φαρμακείων σε εμβόλια για την ιλαρά, καθώς αυτά είναι δυσεύρετα. Αυτά αναφέρουν παράγοντες από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, χαρακτηρίζοντας από την άλλη ως ‘’παραμύθια χωρίς τέλος’’ τα όσα λέγονται από κυβερνητικές πηγές, ότι δηλαδή τα αποθέματα των εμβολίων αυξήθηκαν από 100.000 που ήταν σε 350.000.

Το να τα επιβεβαιώνουν όμως εκπρόσωποι και από το δευτεροβάθμιο όργανο, καθώς και συνδικαλιστές που δεν έχουν καμία σχέση με το φαρμακείο και την καθημερινότητα, είναι ... για κλάματα, αναφέρουν οι ίδιοι παράγοντες…

Πάντως, εμένα μου αρέσουν τα παραμύθια!

Δεν ήξεραν δε ρώταγαν;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Οκτωβρίου 2017
Άνθρωποι είναι, δεν μπορούν να τα ξέρουν και όλα. Και τι εννοώ… Βάσει του άρθρου 54 του νόμου 4412/2016 απαγορεύεται η χρήση εμπορικού σήματος και η αναφορά του θα επιτρεπόταν μόνο αν ήταν αδύνατη και ακατανόητη η περιγραφή του αντικειμένου της σύμβασης.

Γιατί το λέω αυτό; Διότι σε απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για την έγκριση του σχεδίου της προγραµµατικής σύµβασής της με τις 1η και 2η Υγειονοµική Περιφέρεια για την «Προµήθεια µηχανολογικού εξοπλισµού νοσοκοµείων», συνολικού προϋπολογισµού 40.600.000,00 ευρώ με ΦΠΑ, ανάμεσα στον άλλο εξοπλισμό αναφέρεται και η προμήθεια ενός Cyber Knife για το ΓΝ Νίκαιας “Αγιος Παντελεήμων”, προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ με το ΦΠΑ.

Τόσο στο Υπουργείο, στην περιφέρεια αλλά και στις ΥΠΕ, δεν γνωρίζουν ότι το CyberKnife® είναι εμπορική κατοχυρωμένη ονομασία συγκεκριμένου μηχανήματος συγκεκριμένης εταιρείας;

Κανονικά θα έπρεπε ο διαγωνισμός να αναφέρει μηχάνημα για “Στερεοτακτική Ακτινοχειρουργική”, καθώς τέτοια διαθέτουν στην γκάμα τους αρκετές εταιρείες. Κάτι μου λέει ότι θα ξεκινήσουν οι ενστάσεις και ο διαγωνισμός ''θα πάει για περίπατο!''

Ετοιμάζεται απόφαση για τις ΜΕΘ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Οκτωβρίου 2017
Όταν θέλεις να αποφύγεις τα χειρότερα, ένας καλός τρόπος είναι να "χρυσώσεις το χάπι". Κάτι οι αντιδράσεις, κάτι η γκρίνια, κάτι ο ανάδρομος Ερμής, κάτι τα κρούσματα της γρίπης που σε λίγο θα xτυπήσουν, ετοιμάζεται, λέει, νέα υπουργική απόφαση που θα αφορά αποκλειστικά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που δίνει ο ιδιωτικός τομέας. Οι οποίες φθάνουν τις 400 και αφορούν και ενήλικες και νεογνά.

Η απόφαση αυτή θα προσδιορίζει κλιμακωτό νοσήλιο, ανάλογα με την βαρύτητα της πάθησης-και άρα σταματά το νοσήλιο ανά ημέρα που υπάρχει σήμερα..

Διαμαρτυρία από τους ιατρικούς επισκέπτες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Οκτωβρίου 2017
Κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο Υπ. Οικονομικών αποφάσισαν οι ιατρικοί επισκέπτες την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 13:30 με στόχο την κατάργηση του άρθρου 99 του Ν. 4446, που αφορά την φορολόγηση των αυτοκινήτων.

Έως τότε και με στόχο τη μαζικότερη συμμετοχή όλων στην πορεία θα γίνει εκστρατεία ενημέρωσης των επισκεπτών στους χώρους εργασίας τους, θα τοποθετηθούν 500 αφίσες σε δημόσιους χώρους, οι οποίες θα αναρτηθούν και στο διαδίκτυο, και θα γίνουν επαφές και με άλλους φορείς ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμπαράσταση.

Ε! το κρύο θέλει αγκαλιές, πώς να το κάνουμε!

Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Οκτωβρίου 2017
Για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ακούστηκε ότι θα πάει το αδιάθετο ποσό της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας από τους Πανελλήνιους Αντικαρκινικούς Εράνους. Θα επιχορηγηθούν τα 3 από τα 4 Αντικαρκινικά Νοσοκομεία της χώρας.

Στο ΓΟΝ “Οι Άγιοι Ανάργυροι”, υπάρχει λέγεται ήδη έτοιμος χώρος για υποδοχή ενός γραμμικού επιταχυντή. Το Αντικαρκινικό “Ο Αγ. Σάββας“ επιχορηγείται για την αγορά ενός γραμμικού επιταχυντή 6 Mev (μικρός επιταχυντής) με την προϋπόθεση την δαπάνη για την εκπόνηση μελετών, τη διαμόρφωση των χώρων εγκατάστασης και των αναγκαίων εργασιών να τις αναλάβει το νοσοκομείο.

Η προτεινόμενη επιχορήγηση για το ΑΝΘ Θεαγένειο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και το νοσοκομείο θα έχει σύγχρονο ακτινοθεραπευτικό εξοπλισμό (2 σύγχρονους γραμμικούς επιταχυντές, ένα κοβάλτιο και την βραχυθεραπεία).

Στο Μεταξά...δεν έχει οριστεί κάποια επιχορήγηση.

Το σίγουρο είναι ότι ο σχεδιασμός για την αγορά, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των ακτινοθεραπευτικών συστημάτων δεν περιχαρακώνεται σε επιλεκτικά νοσοκομεία ούτε εξαρτάται από τις σχέσεις διοικήσεων και υπουργείου, αλλά καθορίζεται από τις ανάγκες και τις λειτουργικές δυνατότητες των νοσοκομείων που παρέχουν τις θεραπευτικές υπηρεσίες στους ασθενείς, οι οποίοι δεν είναι ούτε των διοικήσεων ούτε των υπουργών.

Ο υγιεινός τρόπος ζωής στο προσκήνιο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Σεπτεμβρίου 2017
Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματικά αξίζει να την παρακολουθήσουμε όλοι πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για τα‘’Βήματα καρδιάς – ανάσες ζωής’’ που θα λάβι χώρα την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017 στις 11:00 π.μ., στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για τα οφέλη της βάδισης ως μέσο αποκατάστασης χειρουργηθέντων καρδιοπαθών, πρόληψης διαφόρων παθολογιών καθώς επίσης και η ενημέρωση σε θέματα που σχετίζονται με τη σωστή διατροφή και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη