Παράταση στην παράταση…

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Νοεμβρίου 2017
Έχω χάσει τον λογαριασμό με τις παρατάσεις, αλλά νομίζω είναι η τρίτη που δίνει ο ΕΟΠΥΥ στους παρόχους για την αποδοχή των συμψηφισμών. Η νέα παράταση είναι μέχρι την Τετάρτη 22/11/2017.

Το θέμα είναι μήπως πρέπει να υπάρξει και κάποια ενημέρωση τι θα γίνει με τους παρόχους, που λόγω των καιρικών συνθηκών έχουν χάσει τα πάντα. Και το λέω αυτό, διότι και η επικοινωνία με τον οργανισμό δεν χαρακτηρίζεται και ως η καλύτερη!

Μεγάλες ζημιές στα φαρμακεία, στις πληγείσες περιοχές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Νοεμβρίου 2017
Μεγάλες, μαθαίνουμε, είναι οι ζημιές για τα φαρμακεία που βρίσκονται στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ‘’έχουν πάρει φωτιά’’ από φαρμακοποιούς που θέλουν να βοηθήσουν όσο και όπως μπορούν τους συναδέλφους τους. Πάντως, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έχει ξεκινήσει ενέργειες προς την κατεύθυνση της βοήθειας, ενώ ξεκίνησε συνεργασία και με το νομικό τμήμα του, καθώς βεβαίως αυτοί οι άνθρωποι των οποίων τα καταστήματα έχουν καταστραφεί- μερικώς ή ολικώς- δεν έχουν να εμφανίσουν τιμολόγια στον ΕΟΠΥΥ. Από την άλλη, όμως, ειδικά αυτή την ώρα χρειάζονται ρευστό για να ορθοποδήσουν.

Άραγε γίνονται ενέργειες ανάλογες και σε άλλες περιοχές εκτός Αθηνών, που έχει πλήξει η κακοκαιρία; Ποιος ξέρει;

Γύρισαν πίσω τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Νοεμβρίου 2017
Τίποτα! ΄Αμα ψάχνεις, βρίσκεις. Εκείνα τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα που είχαν χαθεί, γύρισαν πίσω; καθώς είχα διαβάσει ότι βρέθηκαν- αν όχι όλα, τα περισσότερα. Και το ρωτάω αυτό, διότι νοσοκομείο που είχε υποστεί σχετικές απώλειες, μόλις πριν από μία εβδομάδα με απόφαση διοικητικού συμβουλίου κατακύρωσε την προμήθεια 6 ενδοσκοπίων συνολικής αξίας 355.880,00 ευρώ. Και μάλιστα με απευθείας ανάθεση, όπως αναφέρεται στην απόφαση, λόγω κατεπείγουσας ανάγκης οφειλόμενης σε γεγονότα απρόβλεπτα (εν προκειμένω η ξαφνική κλοπή βασικού εξοπλισμού των ανωτέρω Τμημάτων) του νοσοκομείου.

Εγώ απλώς ρωτάω!

Αποχωρούν λόγω pressing;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Νοεμβρίου 2017
Δεν ξέρω, το ψάχνω. Πάντως, στο άκουσμα της φήμης σε πιάνει μια ταραχή. Και για να μην τα πολυλογώ...ακούστηκε ότι πολυεθνική που πρωταγωνιστεί στον κλάδο του φαρμάκου είναι μείον 20 υπαλλήλους.

Το θέμα δεν είναι μόνο η μείωση αλλά και το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους υπαλλήλους δεν απολύθηκαν αλλά αποχώρησαν οικειοθελώς. Η πίεση μεγάλη και τα εγκεφαλικά καραδοκούν.

Και κάπως έτσι πήραν την απόφαση, να αλλάξουν σελίδα για κάτι καλύτερο από πλευράς pressing, γιατί από μισθολογική άποψη σίγουρα θα είναι χειρότερη... Αυτά!

Εντός της εβδομάδας η πρόταση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Νοεμβρίου 2017
Εντός της εβδομάδας, μαθαίνουμε ότι η διοίκηση της Ημίθεας, που ελέγχει το Ερρίκος Ντυνάν, θα καταθέσει την πρότασή της στους εργαζομένους για την επίλυση των όποιων διαφορών τους εξωδικαστικά. Η Διοίκηση της εταιρείας συζητά την επαναπασχόληση των απολυμένων εργαζομένων της μονάδας με τις ίδιες αποδοχές, με αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και με κάλυψη των ενσήμων τους για το μεσοδιάστημα που έμειναν εκτός εργασίας, ενώ σε περίπτωση μη επιστροφής τους σε διαπραγμάτευση θα τεθεί το καταβαλλόμενο ποσό αποζημίωσης προς εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς.

Αναφορικά με την καταβολή των αναδρομικών οφειλών, η διοίκηση εξέφρασε πρόθεση για μερική εξόφληση αυτών, ενώ αποδέχτηκε, και δεσμεύτηκε για την επαναφορά και των ειδικών ωραρίων.

Σε ποια φάση βρίσκεται το έργο;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Νοεμβρίου 2017
Αναρωτιούνται γιατροί, αναρωτιέμαι και εγώ. Εκείνο το περίφημο Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών, το οποίο οργανώνεται από το 2011 με σχετικές εγκυκλίους για τον σαφή προσδιορισμό περιπτώσεων καρκίνου σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, τι γίνεται;

Έργο για το οποίο μάλιστα το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ χρηματοδοτήθηκε το 2013 με 1.395.908,72 Ευρώ. ‘Εχει ολοκληρωθεί; Υπάρχουν στατιστικά στοιχεία διαθέσιμα ή ακόμη βρίσκεται στην φάση καταγραφής ;

Είναι θέμα…χημείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Νοεμβρίου 2017
Τελικά, η "χημεία" είναι μεγάλη υπόθεση σε όλες τις σχέσεις, είτε διαπροσωπικές, είτε επαγγελματικές, είτε συνδικαλιστικές... Και έφθασα στο θέμα μου. Στην τυπική επιστολή που έστειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πάτρας προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Η επιστολή, μάθαμε ότι λέει τα εξής: Μετά την αναγγελία για υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης αναμένουμε ακόμα να μας αποστείλετε το πλήρες κείμενό της, καθώς και τη ‘’μικρή’’ σύμβαση των Διανεμητικών Λογαριασμών.

Με δεδομένο πως έστω για τυπικούς λόγους η σύμβαση πρέπει να περάσει από έγκριση Διοικητικού Συμβουλίου και να κοινοποιηθεί στα μέλη, ώστε να λάβουν γνώση και αν δεν επιθυμούν εγγράφως να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους, όπως σε κάθε σύμβαση εμπεριέχεται, αναμένουμε την αποστολή τους το συντομότερο, καθώς τα χρονικά περιθώρια διαφοροποίησης, όπως σας είναι γνωστό, είναι πολύ στενά".

Μήπως η τηλεφωνική επικοινωνία θα βοηθούσε περισσότερο; η μπα; γιατί το γυαλί είναι ραγισμένο!

Σκέτη αποτυχία τα βιβλιάρια

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Νοεμβρίου 2017
Δεν το λέω εγώ...το λένε οι ειδικοί. Τι; Ότι τα νέα Βιβλιάρια Υγείας των Παιδιών  είναι σκέτη αποτυχία.  

Όπως λένε Παιδίατροι, το βιβλιάριο που αντικατέστησε το μπλε και που χορηγείτο μέχρι πρότινος ήταν θαυμάσιο και θα μπορούσε απλώς να εκσυγχρονίζεται ανά τακτά διαστήματα με τις νέες καμπύλες ανάπτυξης, ίσως και με κάποιο νέο εμβόλιο (εφόσον προστεθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών). Παράλληλα, θα μπορούσε   να συμπληρώνεται και με κάποιες κενές σελίδες, ώστε να μπορεί ο Παιδίατρος να αναπτύσσει τις σκέψεις του ή να γράφει πληροφορίες για νοσήματα και προβλήματα του παιδιού και για το σχέδιο αντιμετώπισής τους.

Τελικά,  όλες οι αλλαγές δεν είναι πάντα προς το καλύτερο.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη