''Το δημόσιο συμφέρον πάνω από το ιδιωτικό''

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Ιανουαρίου 2018
Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μάθαμε ότι έχουν κάνει κάποιοι πάροχοι υγείας διεκδικώντας μία ευνοϊκή απόφαση για αυτούς. ΄Οπως μάθαμε από έγκυρες πηγές, στην προσφυγή αναφέρεται ότι η κυβέρνηση με τα φοροεισπρακτικά μέτρα που λαμβάνει -clawback και rebate- βάζει το δημόσιο συμφέρον πάνω από το ιδιωτικό και επίσης καταστέλλει την επιχειρηματικότητα, όπως επιβεβαιώνεται (σχετικά στοιχεία έχουν κατατεθεί) από τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και κατ' επέκταση την αύξηση της ανεργίας.

Αναμένεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου...

Εξελίξεις στο χώρο των καλλυντικών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Ιανουαρίου 2018
Τελικά οι περισσότερες εξελίξεις έρχονται από τον χώρο των καλλυντικών. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό έπρεπε να είναι το αναμενόμενο, καθώς τα καλλυντικά είτε λόγω των προσφορών, είτε λόγω της οικονομικής στενότητας των καταναλωτών, έχουν χάσει πολλά έσοδα την τελευταία επταετία.
Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει η νέα χρονιά και εργαζόμενοι εταιρείας άκουσαν στους διαδρόμους αυτής...ότι στις βασικές προτεραιότητες του φετινού της business plan είναι να μειώσει το προσωπικό κατά 35%, καθώς ο λογαριασμός δεν βγαίνει.

Νομίζω ότι ήδη σχετική ενημέρωση έχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών, οπότε όλο και κάποια συνάντηση με τους διοικούντες θα έπεται...

Αναμένεται χιονοστιβάδα εξελίξεων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Ιανουαρίου 2018
Έκρυθμο το κλίμα στα εσωτερικά της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, και το ποτήρι, όπως μαθαίνουμε ξεχείλισε από την αναβολή του προγραμματισμένου ΔΣ της Εταιρείας, 24 ώρες μόλις πριν τη σύγκλιση αυτού, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε χιονοστιβάδα εξελίξεων.
Η γκρίνια μεγάλη, με αρκετούς από το Δ.Σ. να υποστηρίζουν ότι αντί να επιλυθούν τα προβλήματα του κλάδου, η ΕΑΕ ασχολείται με συνέδρια, περιοδικά, βραβεύσεις και αιγίδες…που δυστυχώς θα οδηγήσουν σε καταιγίδες. Τη στιγμή που υπάρχουν θέματα επείγοντα προς επίλυση όπως 1. Μητρώο Μελών, 2. Διαφανής Ηλεκτρονική Ψηφοφορία για ανάδειξη νέου ΔΣ, 3. Καθημερινότητα Ακτινολόγων που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο...

Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Ιανουαρίου 2018
"Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη. Τουτέστιν, ο καθένας να πληρώνει τις ευθύνες του και να μην την πληρώνουν άλλοι αντ’ αυτού!" διαμήνυσαν πάροχοι στους αρμοδίους του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τους κλινικούς γιατρούς που ακόμη δεν έχουν πιστοποιηθεί. Όπως μάθαμε, πάροχοι πρότειναν στον ΕΟΠΥΥ, σε κλινικούς γιατρούς που δεν έχουν ακόμη συμμορφωθεί να τους διακόπτεται η δυνατότητα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μέχρι να πιστοποιηθούν.

Και η αλήθεια είναι ότι η επιβολή ποινής, όπως μαθαίναμε ως μαθητές προ 25 ετών, λειτουργεί αποτρεπτικά σε αξιόποινες πράξεις...

Για να δούμε ποιοι θα ακολουθήσουν

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Ιανουαρίου 2018
Δεν μπορούμε να είμαστε προκατειλημμένοι για τα πάντα. Ακούμε, και στη συνέχεια, ανάλογα τα αποτελέσματα, κρίνουμε.

Στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, λέει, ιδρύεται στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Εργαστήριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών και Ανάλυσης Δεδομένων Υγείας (Health Technology Assessment & Health Analytics - ΗΤΑ & HA), το οποίο θα εξυπηρετεί εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες όλων των ανωτέρω γνωστικών αντικειμένων και θα συμβάλει στην σύνδεση του Τμήματος με τις επιχειρήσεις του Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα....

Για να δούμε πόσες σχολές και φορείς θα δημιουργήσουν τμήματα αξιολόγησης τεχνολογιών υγείας ......!

Αυτή είναι ανάπτυξη…όχι αστεία!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Ιανουαρίου 2018
Νοσοκομείο, λέει, υπέβαλε πρόταση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020 στον άξονα προτεραιότητας 3 “Υποδομές ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και ενίσχυσης κοινωνικής συνοχής”, για 3.977.000 ευρώ για την χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο έργου “Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Μεταξύ άλλων ιατρικών μηχανημάτων ζητάει να αγοράσει

Σύστημα Ψηφιακού Αγγειογράφου-Στεφανιογράφου Δύο Επιπέδων προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ !
Σύστημα αξονικού τομογράφου 64 τομών, προϋπολογισμού 560.000 ευρώ
Ψηφιακό μαστογράφο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ
Γ-κάμερα δύο κεφαλών SPECT-CT προϋπολογισμού 600.000ευρώ και άλλα μηχανήματα.

Και αναρωτιέμαι...ποιος ελέγχει το τι ζητάει το κάθε νοσοκομείο και γιατί όλοι θέλουν να αναπτύξουν Αιμοδυναμικά Εργαστήρια…Ακτινοθεραπευτικά κέντρα με γραμμικούς επιταχυντές …!

Με τον ηλεκτρονικό φάκελο του ασθενή...τι γίνεται;

Η ταλαιπωρία του ασθενή

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Ιανουαρίου 2018
Δεν μπορώ να μην το πω με αυτά που μαθαίνω. Πάντα ο ασθενής θα είναι αυτός που θα ταλαιπωρείται περισσότερο. Και τι εννοώ!

Είναι γνωστό ότι στις 31-12-2017 έληξε η παράταση που δόθηκε για την πιστοποίηση των συνταγογραφούντων γιατρών στον ΕΟΠΥΥ. Εάν ο τελευταίος δεν είναι πιστοποιημένος, τότε το παραπεμπτικό δεν μπορεί να εκτελεστεί ηλεκτρονικά στο e-dapy.

Θεσμικό όργανο λοιπόν, πρότεινε στα μέλη του τα εξής: τα παραπεμπτικά των γιατρών τους οποίους δεν γνωρίζετε, να τα εκτελείτε άμεσα στο e-dapy, πριν φύγει ο ασθενής από το γραφείο σας ή έστω πριν πάρει τις απαντήσεις του, ώστε να έχετε την ευχέρεια να απαιτήσετε την πιστοποίηση του εν λόγω συνταγογράφου γιατρού. Δηλαδή, ο ασθενής θα έχει την ανησυχία του και τον καημό του....και θα περιμένει την πιστοποίηση του γιατρού... Ήμαρτον!

Περί επιτροπής αξιολόγησης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Ιανουαρίου 2018
Σε διαγωνισμό για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προϋπολογισμού 1.497.000 Ευρώ, και με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής, την επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού αποτελούν:

Ένας ΠΕ Πληροφορικής, ένας ΤΕ Τεχνολογικών Εφαρμογών, δύο ΤΕ Νοσηλευτικής και μία ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού…!
Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει Μηχανήματα Τεχνητού Νεφρού, κλίβανο ατμού, τράπεζα οφθαλμολογικής χειρουργικής, C-arm για ορθοπεδική χρήση, οφθαλμολογικό χειρουργικό μικροσκόπιο, μόνιτορς παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων, ψηφιακό μαστογράφο, αντλίες έγχυσης φαρμάκων, απινιδωτή, τράπεζα ανάνηψης νεογνών κλπ.

Άραγε τα άτομα αυτά που αξιολογούν και βαθμολογούν τις προσφορές έχουν τις γνώσεις για τόσο εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό (χωρίς την συμμετοχή των χρηστών);
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη