Καλή η προσπάθεια

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Οκτωβρίου 2017
Η προσπάθεια δείχνει καλή, το αποτέλεσμα δεν ξέρω ποιο θα είναι. Και θα σας εξηγήσω τι εννοώ. Ο ΕΟΠΥΥ ζήτησε από πάροχο συνδρομή στην ολοκλήρωση της πιστοποίησης όλων των γιατρών που συνταγογραφούν εξετάσεις. Ο λόγος, ήταν να υπάρχει πλήρης έλεγχος της όλης διαδικασίας συνταγογράφησης και εκτέλεσης των ιατρικών διαγνωστικών εξετάσεων.

Ο Σύνδεσμος- πάροχος συμφώνησε να βοηθήσει στο έργο του ΕΟΠΥΥ, ενώ έλαβε και τη διαβεβαίωση από τον Δ/ντη της Δ/νσης Στρατηγικού Σχεδιασμού αλλά και από τον Πρόεδρο του Οργανισμού ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή στα εκτελεσθέντα παραπεμπτικά, μολονότι αυτά έχουν εκδοθεί από μη πιστοποιημένους ιατρούς.

Έτσι...δούναι και λαβείν!

Χορήγηση άδειας για σχολική παρακολούθηση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Οκτωβρίου 2017
Μία πίεση από τους διοικούντες πρέπει να την αισθάνονται οι ιατρικοί επισκέπτες, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η κίνησή τους να πάρουν επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Εργασίας περί χορήγησης άδειας για σχολική παρακολούθηση (όπως αναφέρει και το σχετικό έγγραφο).

Η απάντηση, λοιπόν, του Υπουργείου ήταν σαφής: χωρίς να περικόπτονται οι αποδοχές, ο γονιός μπορεί να πάρει έως και 4 ημέρες κάθε ημερολογιακό έτος, προκειμένου να επισκεφτεί το σχολείο των παιδιών του με σκοπό την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης.
Εμ, πώς να το κάνουμε, δεν είμαστε όλοι ίσοι και όμοιοι...κάποιοι έχουν το πάνω χέρι!

Έλαβαν το πρόγραμμα για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Οκτωβρίου 2017
Αυτό θα πει προγραμματισμός, και όχι αστεία...Οι παιδίατροι συνεργάτες του Metropolitan έλαβαν προ ημερών στους υπολογιστές τους το Επιστημονικό Πρόγραμμα της Παιδιατρικής Κλινικής για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Τα μαθήματα θα γίνονται την 1η ή κατά περίπτωση 2η Τετάρτη κάθε μήνα, στο κεντρικό αμφιθέατρο του νοσοκομείου με ενδιαφέροντα θέματα, τα οποία άπτονται της καθημερινής τους δουλειάς.

Ήδη πραγματοποιήθηκε το πρώτο μάθημα με το επίκαιρο θέμα της Εποχικής Γρίπης και του Αντιγριπικού Εμβολιασμού.

Μεταξύ αυτών των μαθημάτων που ακολουθούν είναι ο Υπερηχογραφικός έλεγχος εγκεφάλου νεογνών και βρεφών, η Παιδική παχυσαρκία – Το μέγεθος του προβλήματος, Συμπτώματα και σημεία ύποπτα για κακοήθεια κ.λπ.

Άραγε να υπάρχει και τίποτα νεότερο με την πώληση της μονάδας;

Δείκτες σοβαρών ζωτικών προβλημάτων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Οκτωβρίου 2017
Απογοητευτικά είναι τα τελευταία στοιχεία -του 2016- για το μέλλον της Ελλάδας…

Λιγότερες οι γεννήσεις στην Ελλάδα από τους θανάτους (92.898 - 118.792). Μικρή αύξηση και της βρεφικής θνησιμότητας. Γάμοι και σύμφωνα κοινωνικής συμβίωσης = 53.434 (μειωμένοι). Αυτοί είναι δείκτες σοβαρών ζωτικών προβλημάτων, μαζί με τη φυγή του καλύτερου επιστημονικού και εργατικού δυναμικού της χώρας. Και εμείς;

Νομίζω ότι έχουμε χάσει την ικανότητα να διακρίνουμε τα ουσιώδη από τα επουσιώδη. Τα πρωτεύοντα από τα δευτερεύοντα.

Μήπως έφθασε η ώρα αυτό να αλλάξει;

Εφοδιασμός...με δελτίο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Οκτωβρίου 2017
Με δελτίο, λέγεται, γίνεται ο εφοδιασμός των φαρμακείων σε εμβόλια για την ιλαρά, καθώς αυτά είναι δυσεύρετα. Αυτά αναφέρουν παράγοντες από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, χαρακτηρίζοντας από την άλλη ως ‘’παραμύθια χωρίς τέλος’’ τα όσα λέγονται από κυβερνητικές πηγές, ότι δηλαδή τα αποθέματα των εμβολίων αυξήθηκαν από 100.000 που ήταν σε 350.000.

Το να τα επιβεβαιώνουν όμως εκπρόσωποι και από το δευτεροβάθμιο όργανο, καθώς και συνδικαλιστές που δεν έχουν καμία σχέση με το φαρμακείο και την καθημερινότητα, είναι ... για κλάματα, αναφέρουν οι ίδιοι παράγοντες…

Πάντως, εμένα μου αρέσουν τα παραμύθια!

Δεν ήξεραν δε ρώταγαν;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Οκτωβρίου 2017
Άνθρωποι είναι, δεν μπορούν να τα ξέρουν και όλα. Και τι εννοώ… Βάσει του άρθρου 54 του νόμου 4412/2016 απαγορεύεται η χρήση εμπορικού σήματος και η αναφορά του θα επιτρεπόταν μόνο αν ήταν αδύνατη και ακατανόητη η περιγραφή του αντικειμένου της σύμβασης.

Γιατί το λέω αυτό; Διότι σε απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για την έγκριση του σχεδίου της προγραµµατικής σύµβασής της με τις 1η και 2η Υγειονοµική Περιφέρεια για την «Προµήθεια µηχανολογικού εξοπλισµού νοσοκοµείων», συνολικού προϋπολογισµού 40.600.000,00 ευρώ με ΦΠΑ, ανάμεσα στον άλλο εξοπλισμό αναφέρεται και η προμήθεια ενός Cyber Knife για το ΓΝ Νίκαιας “Αγιος Παντελεήμων”, προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ με το ΦΠΑ.

Τόσο στο Υπουργείο, στην περιφέρεια αλλά και στις ΥΠΕ, δεν γνωρίζουν ότι το CyberKnife® είναι εμπορική κατοχυρωμένη ονομασία συγκεκριμένου μηχανήματος συγκεκριμένης εταιρείας;

Κανονικά θα έπρεπε ο διαγωνισμός να αναφέρει μηχάνημα για “Στερεοτακτική Ακτινοχειρουργική”, καθώς τέτοια διαθέτουν στην γκάμα τους αρκετές εταιρείες. Κάτι μου λέει ότι θα ξεκινήσουν οι ενστάσεις και ο διαγωνισμός ''θα πάει για περίπατο!''

Ετοιμάζεται απόφαση για τις ΜΕΘ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Οκτωβρίου 2017
Όταν θέλεις να αποφύγεις τα χειρότερα, ένας καλός τρόπος είναι να "χρυσώσεις το χάπι". Κάτι οι αντιδράσεις, κάτι η γκρίνια, κάτι ο ανάδρομος Ερμής, κάτι τα κρούσματα της γρίπης που σε λίγο θα xτυπήσουν, ετοιμάζεται, λέει, νέα υπουργική απόφαση που θα αφορά αποκλειστικά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που δίνει ο ιδιωτικός τομέας. Οι οποίες φθάνουν τις 400 και αφορούν και ενήλικες και νεογνά.

Η απόφαση αυτή θα προσδιορίζει κλιμακωτό νοσήλιο, ανάλογα με την βαρύτητα της πάθησης-και άρα σταματά το νοσήλιο ανά ημέρα που υπάρχει σήμερα..

Διαμαρτυρία από τους ιατρικούς επισκέπτες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Οκτωβρίου 2017
Κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο Υπ. Οικονομικών αποφάσισαν οι ιατρικοί επισκέπτες την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 13:30 με στόχο την κατάργηση του άρθρου 99 του Ν. 4446, που αφορά την φορολόγηση των αυτοκινήτων.

Έως τότε και με στόχο τη μαζικότερη συμμετοχή όλων στην πορεία θα γίνει εκστρατεία ενημέρωσης των επισκεπτών στους χώρους εργασίας τους, θα τοποθετηθούν 500 αφίσες σε δημόσιους χώρους, οι οποίες θα αναρτηθούν και στο διαδίκτυο, και θα γίνουν επαφές και με άλλους φορείς ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμπαράσταση.

Ε! το κρύο θέλει αγκαλιές, πώς να το κάνουμε!

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη