Εξελίξεις στις συνεταιριστικές φαρμακαποθήκες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Φεβρουαρίου 2018
Εξελίξεις ακούω...στις φαρμακαποθήκες. Όχι στις ιδιωτικές αλλά στις συνεταιριστικές. Αποχωρήσεις στελεχών που έχουν αφήσει ιστορία, αντικαταστάσεις διοικητικών στελεχών με άλλους παράγοντες που μπορεί να έχουν την διάθεση...αλλά δεν διαθέτουν την καλή γνώση της αγοράς, και πάει λέγοντας. Τελικά, η κρίση πιο πολλά άσχημα έχει προκαλέσει παρά καλά. Και το ασχημότερο κακό όλων, την γκρίνια, που προκαλεί διάσπαση.

Το θέμα είναι ότι οι εξελίξεις θα συμπαρασύρουν και άλλους κρίκους της αγοράς, όπως για παράδειγμα τα φαρμακεία. Οι ανάγκες των οποίων σε φάρμακα, καλύπτονται κατά 48% από τους συνεταιρισμούς.

Προς παραίτηση στο δς του ΠΦΣ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Φεβρουαρίου 2018
Παραιτήσεις θα έχουμε στο διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και το νέο θα σκάσει το πολύ μέχρι τα τέλη της εβδομάδας. Θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος ότι η εξέλιξη αυτή είναι φυσική απόρροια του κλίματος που επικρατεί μέσα στον ΠΦΣ, που όπως ακούγεται δεν είναι και το καλύτερο. Ωστόσο, η δική μας πληροφόρηση είναι ότι το μέλος που θα παραιτηθεί θα το πράξει για καθαρά λόγους υγείας, που από όσο ξέρουμε είναι και πραγματικοί...

Να ετοιμάζεται ο αντικαταστάτης από τη Ροδόπη να αναλάβει το πόστο, εν όψει και της Γενικής Συνέλευσης που θα γίνει εντός του μήνα.

Αρχικά θα εφαρμοστεί μόνο στα νοσοκομεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Φεβρουαρίου 2018
Ποια η νόσος και ποια η κοστολόγησή της, για να υπάρχει και ένας μπούσουλας- αν κατάλαβα καλά. Δημοσιεύθηκε λέει - ΦΕΚ 231/Β/31.1.2018- ο Κατάλογος Κωδικών της Διεθνούς Στατιστικής Ταξινόμησης Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας με την ονομασία «Ελληνική Τροποποίηση ICD-10, ICD-10-GrM (Greek Modification). Οι Κωδικοποιήσεις είναι συμβατές με τη δημιουργία του Συστήματος Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (Συ.Κ.Ν.Υ.) επί τη βάσει των αρχών των DRG συστημάτων.

Το πλάνο είναι ο Κατάλογος Κωδικών με τα νοσήματα να εφαρμοσθεί αρχικά μόνο στα νοσοκομεία στα οποία παράλληλα θα τεθεί σε δοκιμαστική εφαρμογή και το Σύστημα Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών.

Το ερώτημα το δικό μου είναι: υπάρχει η κατάλληλη.. ηλεκτρονική υποδομή, έτσι ώστε η καταγραφή να είναι και σωστή, ολοκληρωμένη και αληθινή; Ε;

Αναμενόμενο το εκλογικό αποτέλεσμα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Φεβρουαρίου 2018
Αναμενόμενο, χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι το εκλογικό αποτέλεσμα της 27ης Ιανουαρίου 2018 για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδος για τη διετία 2018-2019. Κατά σειρά ψήφων εξελέγησαν οι ακόλουθοι: Σαραφιανός Γρηγόριος, Κοκκινάκης Αλέξανδρος, Αντωνιάδης Νικόλαος, Μελισσανίδης Παύλος, Παπαβασιλόπουλος Φώτιος, Σιάμος Αλέξιος και Κοντοπόδης Μιχαήλ. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όπως μάθαμε θα γίνει η πρώτη συνάντηση για να συγκροτηθεί σε σώμα και θα ακολουθήσει το 1ο Διοικητικό συμβούλιο για την οργάνωση πλάνου δράσης.

''Μαγειρεύονται'' νέες συνεργασίες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Φεβρουαρίου 2018
Nέες συνεργασίες στο κομμάτι της προώθησης -διάθεσης σκευασμάτων ακούγεται ότι "μαγειρεύονται" στην αγορά. Στελέχη που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις, υποστηρίζουν ότι φάρμακα με έντονη προώθηση θα είναι τα αναπνευστικά σκευάσματα αλλά και η κατηγορία του διαβήτη, κυρίως στη πρωτοβάθμια περίθαλψη. Αρκετές εταιρείες συζητούν με ανταγωνίστριες δυνάμεις για "διπλή προώθηση" των σκευασμάτων τους, η οποία ναι μεν μοιράζει τα έσοδα -σε δύο- αλλά επιτυγχάνεται μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά και άρα αύξηση των πωλήσεων. Κάτι μου λέει, ότι στις προαναφερθείσες κατηγορίες φαρμάκων θα δούμε και νέα προϊόντα...

Προσωρινός πίνακας κατάταξης για 37 θέσεις φυσικοθεραπείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Φεβρουαρίου 2018
Αναρτήθηκε στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και στην ενότητα «Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα», ο προσωρινός πίνακας κατάταξης για 37 θέσεις φυσικοθεραπείας, οκτάμηνης διάρκειας πλήρους απασχόλησης σε 19 Δήμους της χώρας.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την πορεία της ηλεκτρονικής τους αίτησης, όπως και για τη μοριοδότησή τους ΅ε τους ακόλουθους τρόπους:

-Από το Μητρώο Ανέργων ΅έσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους.

-Από τους πίνακες κατάταξης ΅ε τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους. Σε περίπτωση αποκλεισμού τους, πληροφορούνται για το λόγο που αποκλείστηκαν, από τον Πίνακα Αποκλειομένων.

Πόσο στοιχίζει η προσαρμογή

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31 Ιανουαρίου 2018
Από 7.500 έως 12.000 ευρώ ακούγεται ότι θα στοιχίσει τελικά σε κάθε πάροχο υγείας η προσαρμογή του στις νέες ντιρεκτίβες που ορίζει ο Ευρωπαϊκός κανονισμός προστασίας δεδομένων. Οι εταιρείες που θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας αυτή την προσαρμογή είναι κοινοπρακτικά σχήματα, αποτελούμενα από μία επιχείρηση πληροφορικής και κάποιο δικηγορικό γραφείο. Το πολύ σημαντικό είναι ότι οι πάροχοι ήδη ψάχνουν κόσμο να προσλάβουν προκειμένου να ελέγχουν τη σωστή εφαρμογή των νέων κανονισμών, καθώς τα πρόστιμα είναι τσουχτερά.

Περιορίζει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην ελληνική αγορά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Ιανουαρίου 2018
’σχημα τα νέα από εταιρεία φαρμάκου, που ηγείται στον κλάδο, καθώς η φετινή στρατηγική της είναι να περιορίσει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην ελληνική αγορά. Μόλις πέρυσι, κατάργησε το τμήμα του φαρμακείου, αποχωρώντας από αυτήν περί τα 26 άτομα. Τελευταίες πληροφορίες είναι ότι αποφασίστηκε να καταργήσει και το τμήμα primary care (πρωτοβάθμια περίθαλψη) μέχρι τα τέλη του έτους. Δηλαδή, άλλες 35-40 απολύσεις.

Ε! και κάπως έτσι, οι ιατρικοί επισκέπτες είναι πια κάτω από τα 2.500 άτομα, όταν το 2009 ήταν περίπου 4.000 άτομα.

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη