Καλά νέα για τους παρόχους...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Ιανουαρίου 2018
Καλά τα μαντάτα για τους παρόχους...δεν ξέρω αν αφορά όλους, αλλά κάποιοι θα δουν προσεχώς χρήματα στους λογαριασμούς τους. Γιατί; Έμαθα ότι δόθηκε εντολή οριστικοποίησης, από τον ΕΟΠΥΥ προς τις περιφερειακές διευθύνσεις του Οργανισμού, για την εκκαθάριση και την πληρωμή του Σεπτεμβρίου του 2017.

Περισσότερες από 7.000 δωρεάν μαστογραφίες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Ιανουαρίου 2018
Είναι μερικά έργα που πραγματικά πρέπει να μνημονεύονται λόγω της μεγάλης αξίας που έχουν. Πάνω, λοιπόν, από 7.000 δωρεάν μαστογραφίες σε περισσότερες από 70 περιοχές της Ελλάδος πρόσφεραν οι κινητές μονάδες της Ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρείας το 2017. Από το 2010 που ξεκίνησε το έργο, οι κινητές μονάδες μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας έχουν επισκεφθεί 387 περιοχές της χώρας και έχουν πραγματοποιήσει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε 49.494 γυναίκες.

Ο αριθμός των μαστογραφιών που είχαν ευρήματα τα οποία έχρηζαν περαιτέρω διερεύνησης ήταν 1.116. Εύγε...καλά ταξίδια και φέτος!

Άλλο η τιμολόγηση...άλλο η αποζημίωση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Ιανουαρίου 2018
Άλλο η τιμολόγηση...άλλο η αποζημίωση. Καλό μου ακούγεται σαν σχεδιασμός, αν και δεν αρέσει και πολύ στις εταιρείες του φαρμάκου. Το θέμα είναι ότι ξεκινά αφού πρόκειται για ειλημμένη απόφαση και έτσι κάθε εταιρεία θα πρέπει να "πείσει" με επιστημονικά και τεκμηριωμένα δεδομένα για την τιμή αποζημίωσης που ζητά.

Γιατί, λένε κάποιοι που γνωρίζουν, δεν είναι δυνατόν σε ευρωπαϊκά κράτη, όπως για παράδειγμα στη Γαλλία, οι δραστικές ουσίες που είναι πρώτες στη λίστα συνταγογράφησης να κοστίζουν 1,5 με 2 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα, πρώτα στη λίστα να είναι φάρμακα των 47 ευρώ. Λένε! εγώ δεν ξέρω

Δεν βγαίνει ο λογαριασμός

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Ιανουαρίου 2018
Κάτω από τους 3.000 ακούγεται ότι έπεσε ο αριθμός των ιατρικών επισκεπτών το 2017, όταν τις καλές εποχές- δηλαδή πριν το 2010- ήταν 6.000 κόσμος. Πολλές, όπως φημολογείται, ήταν οι απομακρύνσεις που έγιναν το τελευταίο δίμηνο του 2017, φθάνοντας τις 100. Τα πράγματα, όπως φαίνεται, είναι πολύ σκούρα για τον κλάδο των ιατρικών επισκεπτών, καθώς ο λογαριασμός για τις εταιρείες δεν βγαίνει με ό,τι αλχημείες και αν κάνουν! Από την μία οι περικοπές, από την άλλη οι ασφαλιστικές εισφορές που έχουν εκτινάξει το κόστος των εργαζομένων, δεν τους αφήνουν πολλά περιθώρια.

Σύντομα θα ξέρουμε για το ωράριο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Ιανουαρίου 2018
Τελικά όσον αφορά τα φαρμακεία και συγκεκριμένα το ωράριο λειτουργίας τους, θα περάσει η πρόταση του ΔΝΤ, δηλαδή 7 ημέρες, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο και υποχρεωτικά θα υπάρχουν διανυκτερεύσεις και διημερεύσεις; Δεν ξέρω ! ρωτάω. Αν ισχύσει πάντως, μιλάμε για πλήρη απελευθέρωση της αγοράς.

Πάντως, αργά ή γρήγορα θα ξέρουμε σίγουρα από την επόμενη εβδομάδα... που έρχεται και το πολυνομοσχέδιο.

Εγκρίθηκαν οι απαραίτητες εισαγωγές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Ιανουαρίου 2018
Αφού η (πολυεθνική) εταιρεία το αποφάσισε να αποσύρει κάποια αναισθητικά σκευάσματα που προορίζονται για οδοντιατρικές εργασίες -γιατί άραγε;- ο ΕΟΦ δεν είχε άλλη επιλογή παρά να εγκρίνει τις απαραίτητες εισαγωγές που πρέπει πια να γίνουν για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν. ‘Οπερ και εγένετο... και ο Οργανισμός ενημέρωσε σχετικά το θεσμικό όργανο των Οδοντιάτρων ότι το θέμα είναι προς επίλυση, μόνο που ξέχασε να πει το πότε θα γίνουν οι εισαγωγές....

Ραντεβού...στις δικαστικές αίθουσες;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Δεκεμβρίου 2017
Όσοι πάροχοι υγείας δεν είχαν αποδεχθεί αρχικώς -ηλεκτρονικά στο e-ΔΑΠΥ- τον συμψηφισμό των οφειλόμενων των ετών 2012-2015, με το ανείσπρακτο Rebate-Claw back των ετών 2013-2015 που πρότεινε ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και είχαν υποβάλει δήλωση εναντίωσης στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αλλά... άλλαξαν γνώμη, έχουν τη δυνατότητα να ανακαλέσουν τη σχετική δήλωση έως και σήμερα προσκομίζοντας υπογεγραμμένη την επισυναπτόμενη υπεύθυνη δήλωση ανάκλησης στην αρμόδια ΠΕ.ΔΙ. Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που υπάγονται....

Οι υπόλοιποι που παραμένουν στη θέση τους (της εναντίωσης) μάλλον θα τα πουν με τους αρμοδίους στις δικαστικές αίθουσες.

Και κάπου εδώ να ευχηθώ και εγώ Καλή Χρονιά, με υγεία!

Παραιτήσεις λίγο πριν το τέλος του έτους

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Δεκεμβρίου 2017
Παραιτήσεις μελών, αλλά και απομακρύνσεις άλλων από το υπάρχον Διοικητικό συμβούλιο στην Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία, έχουμε λίγο πριν κλείσει το 2017. Ο λόγος, η πρόταση του νυν Δ.Σ περί ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για εκλογή νέου Δ.Σ. , η οποία και καταψηφίστηκε. Όχι για το ‘’έτσι θέλω’’, αλλά για λόγους ουσίας. Και ποιοι είναι αυτοί; Πρώτος και βασικότερος λόγος το γεγονός ότι το ισχύον Καταστατικό της Ε.Α.Ε. απαιτεί Εκλογο-απολογιστική Συνέλευση, Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, και εξόφληση συνδρομής Μελών μέχρι και τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Επιπροσθέτως δεν υπάρχει Μητρώο Μελών, επικαιροποιημένο, με ταυτοποίηση διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προσώπων.
Τρίτος και εξίσου βασικός λόγος ήταν ότι η πρόταση περί ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δεν συμπεριλαμβανόταν στα θέματα ημερήσιας διάταξης. Όλα τα θέματα προς συζήτηση στο Δ.Σ. συλλογικού οργάνου θα πρέπει να αναφέρονται στην ημερήσια διάταξη και να τα γνωρίζουν τα μέλη δύο τουλάχιστον μέρες πριν την συνεδρίαση για ευνόητους λόγους. Κατ' εξαίρεση μπορεί μόνον επείγοντα θέματα να μπουν εκτός ημερησίας διάταξης με την απαραίτητη προϋπόθεση να είναι ολομέλεια (άπαντες παρόντες), και επιπλέον να συμφωνήσουν άπαντες για να συζητηθεί το όποιο θέμα.

Έστω και ένας να διαφωνήσει μπαίνει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση και εντός ημερήσιας διάταξης.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη