Σηκώνει τα χέρια ψηλά...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Οκτωβρίου 2017
'Αναψαν τα αίματα στα ενδότερα του Υπουργείου Υγείας από στελέχη πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας εξαιτίας των αυξημένου νοσοκομειακού clawback. Τ α στελέχη τόνισαν ότι αν ισχύσουν οι νέες περικοπές, και αυτή η βιομηχανία θα δει την έξοδο.... Στη συγκεκριμένη εταιρεία, όπως μάθαμε, σχεδόν το 80% του τζίρου που πραγματοποιεί στην εσωτερική αγορά προέρχεται από τα νοσοκομεία.

Και χωρίς βεβαίως να θέλω να παίξω τον συνήγορο του διαβόλου, σε μία κινούμενη άμμο, ακόμη και μια πολυεθνική σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Από όλα έχει ο μπαξές!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Οκτωβρίου 2017
Στα 13 εκατ. ευρώ έχει φθάσει, λέει, η συνολική αξία των δωρεών που έχουν γίνει από αρχές του έτους μέχρι τώρα στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, στα Κέντρα υγείας, στα ΠΕΔΥ κ.λπ.. Και στις δωρεές, από όλα έχει ο μπαξές, όπως αναπηρικά αμαξίδια, γλωσσοπίεστρα, 6.500 σεντόνια, 5.600 κουβέρτες και συστήματα υπερηχοτομογραφίας, τρόφιμα μέχρι καναπέδες και παγκάκια.

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Οκτωβρίου 2017
Μπορεί να φαντάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά δεν είναι. Το αντίθετο. Eίναι από τις ειδήσεις που όταν τις διαβάζεις αρχίζεις να προβληματίζεσαι έντονα για τα δεινά τα του οίκου σου, που πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Να σας εξηγήσω:

Η Δανία θα επενδύσει περισσότερα από 6,8 δισ. ευρώ σε μια περίοδο δέκα χρόνων για την ανανέωση των δημόσιων νοσοκομειακών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα. Το νέο Νοσοκομείο στη Δανία θα έχει 575 μονόκλινα δωμάτια, 20 κλινικές ειδικότητες και θα δέχεται περίπου 500.000 εξωτερικούς ασθενείς κάθε χρόνο, απασχολώντας περίπου 4.000 εργαζόμενους.

Το νοσοκομείο σχεδιάσθηκε από το Ελβετικό αρχιτεκτονικό γραφείο Herzog & de Meuron (έργο τους το Ολυμπιακό στάδιο στο Πεκίνο και πολλά άλλα) σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Vilhelm Lauritzen Architects από την Δανία.

Ζητούν να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων επιστροφής

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Οκτωβρίου 2017
Το Προεδρείο του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων επιστροφής τουλάχιστον σε 36 δόσεις από 18 που είναι, επειδή τα ποσά επιστροφής που έχουν προκύψει από το claw back και rebate των ετών 2012-2015 είναι πάρα πολύ μεγάλα για όλες τις εργαστηριακές μονάδες.

Στις περισσότερες εξ αυτών είναι απαγορευτικά για τη συνέχιση της λειτουργίας τους, αφού οι υπολογισμοί των επιστροφών για τα έτη 2013-2015 γίνονταν με τις ισχύουσες τότε ονομαστικές τιμές των εξετάσεων, οι οποίες εκείνη την περίοδο ήταν κατά πολύ μεγαλύτερες από τις σημερινές τιμές και που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσαν το 70%.

Επιπλέον, είναι συνταγματικό δικαίωμα του κάθε νομικού ή φυσικού προσώπου η προσφυγή στη δικαιοσύνη και για τον λόγο αυτό θεωρούμε ότι στην υπεύθυνη δήλωση που επισυνάπτεται στη ρύθμιση περί υπαγωγής σε συμψηφισμό οφειλών, πρέπει να απαλειφθεί ο όρος της παραίτησης από κάθε ένδικο μέσο.

Τους κάλεσαν λόγω της υποσημείωσης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Οκτωβρίου 2017
Κάποιες, λέει, κλινικές, επισκέφτηκαν το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, όχι επειδή το ήθελαν οι ίδιες, αλλά επειδή κλήθηκαν. Ο λόγος είναι ότι στις υπεύθυνες δηλώσεις για τις οφειλές του 2015-2016 που κατέθεσαν είχαν βάλει υποσημείωση...ότι δεν παραιτούνται από τα νόμιμα δικαιώματά τους, τουτέστιν από οικονομικές διεκδικήσεις μέσω της δικαιοσύνης.

Ε! και όταν μιλάμε για τους μεγαλύτερους παίκτες ενός κλάδου, ήταν αναμενόμενο να έχουν και την ανάλογη διοικητική αντιμετώπιση. Άραγε σήμερα μία διεκδίκηση, πόσο καιρό κάνει να εκδικαστεί;

"Ιδιωτικά Νοσοκομεία στην Ευρώπη: Υποστήριξη βιώσιμων συστημάτων υγείας"

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Οκτωβρίου 2017
Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία, και έτσι σας ενημερώνουμε ότι στις 7 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών UEHP θα παρουσιάσει τελικώς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το έργο της, "Ιδιωτικά Νοσοκομεία στην Ευρώπη: Υποστήριξη βιώσιμων συστημάτων υγείας".

Ο κύριος στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι η πλήρης αναγνώριση των ιδιωτικών νοσοκομείων στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο.
Από την Ελλάδα θα συμμετάσχει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών με τον πρόεδρο κ. Γρ. Σαραφιανό. Άραγε θα πάει άλλος Έλληνας;

Γιατί σκοντάφτουμε;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Οκτωβρίου 2017
Κοντεύουν δύο χρόνια, μας λένε πάροχοι, από τότε που άρχισε να εκπονείται το νέο νομοσχέδιο για τις προμήθειες για να αλλάξει το μοντέλο (προμηθειών). Πόσοι νόμοι, αλήθεια, έχουν ψηφισθεί για τις προμήθειες τα τελευταία 40 χρόνια ; Πώς είναι δυνατόν να τα έχουν καταφέρει οι Ευρωπαίοι και εμείς διαρκώς να σκοντάφτουμε; Άραγε γιατί; Μήπως επειδή εδώ δημιουργούμε κεντρικούς φορείς, παρα-φορείς, επιτροπές, παρατηρητήρια, οργανισμούς, ομάδες εργασίας, θέσεις για κομματικούς διορισμούς, δουλειά σε δικηγορικές εταιρείες, φόρτο εργασίας στα δικαστήρια, στο ΣτΕ ...

Ε! κομματάκι περίπλοκο γίνεται.

Δεν φαίνεται να βιάζονται

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Οκτωβρίου 2017
Bγαίνουν, λέει, τα ΓΕΔΙΦΑ στα σούπερ μάρκετ μέχρι τα τέλη του χρόνου. Φήμες υπάρχουν πολλές, αλλά ακριβώς επειδή είναι φήμες, τίποτα δεν είναι και σίγουρο. Μέχρι στιγμής πάντως, πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι καμία εταιρεία δεν έχει καταθέσει στον ΕΟΦ το σχετικό, πλήρη φάκελο προϊόντος που σκοπεύει να τοποθετήσει στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Ίσως, λέω εγώ, μήπως αυτό συμβαίνει, γιατί επί του παρόντος πρώτη τους προτεραιότητα είναι να περάσουν τις ανατιμήσεις που θέλουν στα Μη συνταγογραφούμενα, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις είναι αρκετά υψηλότερες από αυτά που θέλει ο "Χαλίφης";

Καλά, είναι δυνατόν μία χονδρική τιμή από 3,30 ευρώ να εκτιναχθεί μεμιάς στα 4,50 ευρώ ; Δηλαδή πού θα πάει η λιανική;
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη