Προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Μαγνητικού Τοµογράφου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Απριλίου 2018
Λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, το νοσοκομείο Μυτιλήνης αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του Μαγνητικού Τοµογράφου έως την κάλυψη της θέσης από ιατρό ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής µε ειδικό προσόν, όπως αναφέρεται στην απόφαση, την εκπαίδευση στο Μαγνητικό Τοµογράφο...

Γιατί δεν εκπαιδεύονται οι Ακτινολόγοι στον Μαγνητικό τομογράφο ; ρωτάω εγώ. Nόμιζα ότι η συγκεκριμένη εκπαίδευση κρατά 6 μήνες!

Αντί για 5 ημέρες...χρειάστηκαν 180

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Απριλίου 2018
Πρώτο ερώτημα: Όταν ο Νόμος λέει "υπογραφή εντός 5 ημερών" ισχύει για όλους; οεο!

Δεύτερο ερώτημα: αν δεν ακολουθείται ο Νόμος από κάποιον....αλλά υπογράφει σε 180 ημέρες, υπάρχει κάποια ποινή; Οεο!

Τρίτο ερώτημα: όταν κατά τύχη μία σύμβαση…-η ίδια σύμβαση- έχει περάσει και εγκριθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς 6 ευρωπαϊκών κρατών...στην Ελλάδα γιατί κολλάει;

Τα νεότερα έρχονται…

Στα σκαριά νέα μονάδα παραγωγής

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Απριλίου 2018
Κινητικότητα υπάρχει στην Ανατολική Αττική...'Αλλοι φεύγουν, άλλοι έρχονται. 'Αλλοι πάνε στα νότια του λεκανοπεδίου και άλλοι παραμένουν στα Βόρεια Προάστια και απλώς επεκτείνονται κάνοντας ένα παρακλάδι για παραγωγή στα Ανατολικά της πόλης.

Πάντως, το νέο που έμαθα, ότι ετοιμάζεται μια καινούργια μονάδα στα καλλυντικά στην Ανατολική Αττική από δύο παλιούς παίκτες, και άρα γνώστες της αγοράς, αν ισχύει, είναι πολύ καλή είδηση, καθώς το εξωτερικό γνωρίζει καλά τα προϊόντα τους- και άρα τη μισή επιτυχία με το νέο τους εγχείρημα... την έχουν στο τσεπάκι!

Πλήθος σεμιναρίων για τα προσωπικά δεδομένα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Απριλίου 2018
Μπορεί να έφτιαξε ο καιρός και να είναι καιρός για μπάνια στη θάλασσα, αλλά σε ένα μήνα από τώρα μπαίνει σε απόλυτη εφαρμογή ο κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Όλοι οι πάροχοι κάνουν απανωτά ραντεβού και πηγαίνουν από Σεμινάριο σε Σεμινάριο για να καταλάβουν πώς πρέπει να λειτουργεί το σύστημα για να αποφύγουν τις "καμπάνες"...

Και κάπως έτσι…ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων καλεί σε ένα ακόμη Σεμινάριο την επόμενη εβδομάδα με θέμα «Η Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων μέσα από τη διαχείριση κινδύνων στα In Vitro Διαγνωστικά Εργαστήρια». Διοργανώτρια είναι η Εταιρεία Κλινική Χημείας - Κλινικής Βιοχημείας και το εν λόγω Σεμινάριο είναι το 23ο!

Αγνοείται η τύχη του

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Απριλίου 2018
Μολονότι τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η συνταγογράφηση για σκελετικές παθήσεις έχει αυξηθεί κατά 13%, κάποιοι λένε ότι το σχετικό σκεύασμα που απαιτείται λείπει από την αγορά.

Και ενώ, όπως ισχυρίζονται παράγοντες, μπορεί η μη λήψη του συγκεκριμένου σκευάσματος να μην απειλεί την ανθρώπινη ζωή, όμως την δυσχεραίνει σημαντικά. Δυστυχώς, κατά τους ίδιους, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων με σκελετικά προβλήματα αυξάνεται ραγδαία, λόγω της έλλειψης της βιταμίνης D που αποκτά διαστάσεις πανδημίας (λόγω ελλιπούς διατροφής σε Ω3, παχυσαρκίας κ.λπ.) τη στιγμή που είναι άκρως απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου.

Και εγώ ρωτάω: η εταιρεία εμφάνισε στοιχεία που επιβεβαιώνουν την επαρκή διάθεση του προϊόντος...αυτό πού πηγαίνει τελικά; Εδώ…εκεί...παραπέρα...στη Σουηδία; στη Γερμανία; πού;

Προσπάθεια να βρεθεί λύση για την είσοδο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Απριλίου 2018
Είχαμε αναδείξει το θέμα μέσω του ενδοσκοπίου και φαίνεται ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί και λύση...

Το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο της διευθέτησης της εισόδου του στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ Μακεδονίας Θράκης.

Τόνισε πως πρέπει η είσοδος με την επίδειξη της κάρτας μέλους του Σωματείου, να ισχύει για όλα τα Σωματεία πανελλαδικά και όχι για μια μειοψηφία του συνόλου, διασφαλίζοντας την ίση αντιμετώπιση όλων των συναδέλφων ανεξαιρέτως, συμπεριλαμβάνοντας και όσους δεν έχουν έδρα την Αλεξανδρούπολη και ταξιδεύουν από άλλες πόλεις για να εργαστούν στο νοσοκομείο.

Ο Διοικητής διαβεβαίωσε πως θα μεριμνήσει για την επίλυση του ζητήματος. Βεβαίως, ως γνωστόν, η θεωρία από την πράξη απέχει πολύ!

Όποιος προλάβει μέχρι 25 Απριλίου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Απριλίου 2018
Όποιος προλάβει...έχει καλώς…στην αντίθετη περίπτωση, από τις 25/4 /2018 και μετά όλα θα είναι τετελεσμένα. Και τι εννοώ;

Αναρτήθηκε πριν από τρεις μέρες η δεύτερη έκδοση του excel καρτέλας συμψηφισμών των Ιδιωτικών Κλινικών για τα έτη από 2012 έως και 2015.

Αντιρρήσεις και φορολογικά παραστατικά θα γίνονται δεκτά μόνο έως την Τετάρτη 25/4/2018. Με την πάροδο της συγκεκριμένης ημερομηνίας, ο ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει στην έκδοση δοσολογίου παρακράτησης οφειλών, ξεκινώντας από την υποβολή νοσηλίων του Ιανουαρίου του 2018.

4ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικοθεραπείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Απριλίου 2018
Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και 22 Απριλίου το 4ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικοθεραπείας, που θα γίνει στη συμπρωτεύουσα. Πολλά και ενδιαφέροντα, όπως μαθαίνω, είναι τα θέματα που θα συζητηθούν από τα πάνελ. Ωστόσο, κάτι μου λέει ότι το θέμα που θα κυριαρχήσει στα "πηγαδάκια" είναι οι προσπάθειες που γίνονται να γίνει κατανοητό από όλους ότι η Επιστήμη της Φυσικοθεραπείας αποτελεί Επιστήμη Υγείας και το επάγγελμα του Φυσικοθεραπευτή αποτελεί νομοθετικώς ρυθμιζόμενο επάγγελμα Υγείας. Κάτι που πάει να αλλοιωθεί, όπως καταγγέλλεται από τους εμπλεκόμενους από το Υπουργείο Παιδείας!
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη