Αγνοείται η τύχη του

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Απριλίου 2018
Μολονότι τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η συνταγογράφηση για σκελετικές παθήσεις έχει αυξηθεί κατά 13%, κάποιοι λένε ότι το σχετικό σκεύασμα που απαιτείται λείπει από την αγορά.

Και ενώ, όπως ισχυρίζονται παράγοντες, μπορεί η μη λήψη του συγκεκριμένου σκευάσματος να μην απειλεί την ανθρώπινη ζωή, όμως την δυσχεραίνει σημαντικά. Δυστυχώς, κατά τους ίδιους, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων με σκελετικά προβλήματα αυξάνεται ραγδαία, λόγω της έλλειψης της βιταμίνης D που αποκτά διαστάσεις πανδημίας (λόγω ελλιπούς διατροφής σε Ω3, παχυσαρκίας κ.λπ.) τη στιγμή που είναι άκρως απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου.

Και εγώ ρωτάω: η εταιρεία εμφάνισε στοιχεία που επιβεβαιώνουν την επαρκή διάθεση του προϊόντος...αυτό πού πηγαίνει τελικά; Εδώ…εκεί...παραπέρα...στη Σουηδία; στη Γερμανία; πού;

Προσπάθεια να βρεθεί λύση για την είσοδο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Απριλίου 2018
Είχαμε αναδείξει το θέμα μέσω του ενδοσκοπίου και φαίνεται ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί και λύση...

Το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο της διευθέτησης της εισόδου του στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ Μακεδονίας Θράκης.

Τόνισε πως πρέπει η είσοδος με την επίδειξη της κάρτας μέλους του Σωματείου, να ισχύει για όλα τα Σωματεία πανελλαδικά και όχι για μια μειοψηφία του συνόλου, διασφαλίζοντας την ίση αντιμετώπιση όλων των συναδέλφων ανεξαιρέτως, συμπεριλαμβάνοντας και όσους δεν έχουν έδρα την Αλεξανδρούπολη και ταξιδεύουν από άλλες πόλεις για να εργαστούν στο νοσοκομείο.

Ο Διοικητής διαβεβαίωσε πως θα μεριμνήσει για την επίλυση του ζητήματος. Βεβαίως, ως γνωστόν, η θεωρία από την πράξη απέχει πολύ!

Όποιος προλάβει μέχρι 25 Απριλίου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Απριλίου 2018
Όποιος προλάβει...έχει καλώς…στην αντίθετη περίπτωση, από τις 25/4 /2018 και μετά όλα θα είναι τετελεσμένα. Και τι εννοώ;

Αναρτήθηκε πριν από τρεις μέρες η δεύτερη έκδοση του excel καρτέλας συμψηφισμών των Ιδιωτικών Κλινικών για τα έτη από 2012 έως και 2015.

Αντιρρήσεις και φορολογικά παραστατικά θα γίνονται δεκτά μόνο έως την Τετάρτη 25/4/2018. Με την πάροδο της συγκεκριμένης ημερομηνίας, ο ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει στην έκδοση δοσολογίου παρακράτησης οφειλών, ξεκινώντας από την υποβολή νοσηλίων του Ιανουαρίου του 2018.

4ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικοθεραπείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Απριλίου 2018
Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και 22 Απριλίου το 4ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικοθεραπείας, που θα γίνει στη συμπρωτεύουσα. Πολλά και ενδιαφέροντα, όπως μαθαίνω, είναι τα θέματα που θα συζητηθούν από τα πάνελ. Ωστόσο, κάτι μου λέει ότι το θέμα που θα κυριαρχήσει στα "πηγαδάκια" είναι οι προσπάθειες που γίνονται να γίνει κατανοητό από όλους ότι η Επιστήμη της Φυσικοθεραπείας αποτελεί Επιστήμη Υγείας και το επάγγελμα του Φυσικοθεραπευτή αποτελεί νομοθετικώς ρυθμιζόμενο επάγγελμα Υγείας. Κάτι που πάει να αλλοιωθεί, όπως καταγγέλλεται από τους εμπλεκόμενους από το Υπουργείο Παιδείας!

Έρχονται τα αποκαλυπτήρια

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Απριλίου 2018
Στις 24 του μήνα κλήθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ όπως μαθαίνουμε όλοι οι πάροχοι της ανοικτής περίθαλψης (διαγνωστικά, φυσικοθεραπευτές κ.λπ.) προκειμένου να τους παρουσιαστεί το τελικό κείμενο-εγχειρίδιο οδηγιών για το πώς θα γίνονται οι έλεγχοι από τους ελεγκτές και πώς θα προκύπουν οι περικοπές. Η λέξη κλειδί, σαφώς και είναι το Τελικό κείμενο, γεγονός που σημαίνει ότι δεν επιδέχεται καμία αντίδραση και αλλαγή.

Οι πάροχοι της κλειστής περίθαλψης (ιδιωτικές κλινικές) πώς και δεν θα είναι στην συνάντηση; Περίεργα πράγματα.

Συνάντηση ή κινητοποίηση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Απριλίου 2018
Την τελευταία στιγμή ακυρώθηκε η κινητοποίηση που είχε προγραμματίσει για την Παρασκευή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς μόλις χθες ενημερώθηκαν ότι λόγω των πολλών υποχρεώσεων του Υπουργού και απουσίας του στο εξωτερικό, θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία την επόμενη εβδομάδα.

Γεγονός που σημαίνει ότι αν δεν γίνει συνάντηση... θα γίνει κινητοποίηση, καθώς τα θέματα είναι πολλά και επί μακρόν άλυτα. Έχει σταλεί και σχετική επιστολή από την Ομοσπονδία στις αρχές του μήνα (4/4/2018).

Ένα εξ αυτών είναι να μην υπολογίζονται τα αναπηρικά επιδόματα στο εισόδημα, καθώς κάτι τέτοιο μηδενίζει πλήθος παροχών για τα παιδιά, όπως την εγγραφή σε κάποιον Παιδικό Σταθμό ή σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης.

Μπλόκο σε ιατρικούς επισκέπτες...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Απριλίου 2018
Δημόσια Δομή της Βορείου Ελλάδος ανακοίνωσε -δημοσιεύτηκε στο Διαύγεια- ότι από 1/5/2018 θα απαγορεύεται η είσοδος στους ιατρικούς επισκέπτες χωρίς ειδική άδεια.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Διοικητή, υπήρξαν περιπτώσεις όπου ιατρικοί επισκέπτες εταιρειών -φαρμάκων, υγειονομικού υλικού ή ιατροτεχνολογικών προϊόντων- προσπαθούσαν να εκβιάσουν προσωπικό και ασθενείς προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Ως εκ τούτου, ο διοικητής της μονάδας δίνει την δυνατότητα μέχρι 25/4 στους ιατρικούς επισκέπτες να εκδώσουν ειδική άδεια εισόδου...καθώς από 1/5/2018 οι πόρτες κλείνουν.

Η άδεια θα περιγράφει αναλυτικά με ποιους γιατρούς έρχεται κάποιος σε επαφή, τις ώρες και τους χώρους που θα γίνεται η συνάντηση...

Μήπως με μία σαφή υπουργική απόφαση; θα μπορούσαν να κατοχυρωθούν και οι μεν και οι δε...και το βασικότερο να εστιάσουν στη δουλειά τους και όχι σε αλληλοσυγκρούσεις; Λέω, μήπως!

Χρηματοδότηση ερευνητικού προγράμματος για τον διαβήτη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Απριλίου 2018
Στη χρηματοδότηση ερευνητικού προγράμματος για το 2018 έως 5.000 ευρώ προχωρά η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία με στόχο την προαγωγή της έρευνας σε θέματα που σχετίζονται με τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 15η Ιουνίου.

Το ερευνητικό πρόγραμμα δεν πρέπει να χρηματοδοτείται από άλλον φορέα, ενώ κάθε ενδιαφερόμενος έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει με μία μόνο πρόταση, ατομική ή ως μέλος ερευνητικής ομάδος.

Σε περίπτωση υποβολής πρότασης από μέλος το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί στο παρελθόν θα συνεκτιμάται η αποτελεσματικότητα και η απορροφητικότητα της προηγούμενης χρηματοδότησης. Πάντως, κατά τη διαδικασία επιλογής θα προτιμώνται ερευνητές οι οποίοι δεν έχουν χρηματοδοτηθεί από την ΕΔΕ στο παρελθόν.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη