"Ιδιωτικά Νοσοκομεία στην Ευρώπη: Υποστήριξη βιώσιμων συστημάτων υγείας"

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Οκτωβρίου 2017
Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία, και έτσι σας ενημερώνουμε ότι στις 7 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών UEHP θα παρουσιάσει τελικώς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το έργο της, "Ιδιωτικά Νοσοκομεία στην Ευρώπη: Υποστήριξη βιώσιμων συστημάτων υγείας".

Ο κύριος στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι η πλήρης αναγνώριση των ιδιωτικών νοσοκομείων στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο.
Από την Ελλάδα θα συμμετάσχει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών με τον πρόεδρο κ. Γρ. Σαραφιανό. Άραγε θα πάει άλλος Έλληνας;

Γιατί σκοντάφτουμε;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Οκτωβρίου 2017
Κοντεύουν δύο χρόνια, μας λένε πάροχοι, από τότε που άρχισε να εκπονείται το νέο νομοσχέδιο για τις προμήθειες για να αλλάξει το μοντέλο (προμηθειών). Πόσοι νόμοι, αλήθεια, έχουν ψηφισθεί για τις προμήθειες τα τελευταία 40 χρόνια ; Πώς είναι δυνατόν να τα έχουν καταφέρει οι Ευρωπαίοι και εμείς διαρκώς να σκοντάφτουμε; Άραγε γιατί; Μήπως επειδή εδώ δημιουργούμε κεντρικούς φορείς, παρα-φορείς, επιτροπές, παρατηρητήρια, οργανισμούς, ομάδες εργασίας, θέσεις για κομματικούς διορισμούς, δουλειά σε δικηγορικές εταιρείες, φόρτο εργασίας στα δικαστήρια, στο ΣτΕ ...

Ε! κομματάκι περίπλοκο γίνεται.

Δεν φαίνεται να βιάζονται

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Οκτωβρίου 2017
Bγαίνουν, λέει, τα ΓΕΔΙΦΑ στα σούπερ μάρκετ μέχρι τα τέλη του χρόνου. Φήμες υπάρχουν πολλές, αλλά ακριβώς επειδή είναι φήμες, τίποτα δεν είναι και σίγουρο. Μέχρι στιγμής πάντως, πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι καμία εταιρεία δεν έχει καταθέσει στον ΕΟΦ το σχετικό, πλήρη φάκελο προϊόντος που σκοπεύει να τοποθετήσει στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Ίσως, λέω εγώ, μήπως αυτό συμβαίνει, γιατί επί του παρόντος πρώτη τους προτεραιότητα είναι να περάσουν τις ανατιμήσεις που θέλουν στα Μη συνταγογραφούμενα, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις είναι αρκετά υψηλότερες από αυτά που θέλει ο "Χαλίφης";

Καλά, είναι δυνατόν μία χονδρική τιμή από 3,30 ευρώ να εκτιναχθεί μεμιάς στα 4,50 ευρώ ; Δηλαδή πού θα πάει η λιανική;

Χάνει η μάνα το παιδί...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Οκτωβρίου 2017
Με βηματισμό χελώνας προχωρούν, όπως μαθαίνουμε οι πληρωμές των αναλωσίμων. Κατά τον μήνα Οκτωβριο πληρώθηκαν στην Αττική 9 φαρμακοποιοί για τον Ιανουάριο, 10 για τον Φεβρουάριο, 16 για τον Μάρτιο, 91 για τον Απρίλιο και 569 για τον Μάϊο...Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα! Αν θυμάμαι καλά, κάποιο από τα πολλά άρθρα ορίζει ρητά την πληρωμή στους δύο μήνες ... Αυτό παραμένει ανενεργό; Μπορεί να γίνει αυτό;

Αλλά θα μου πείτε...και οι συμφωνίες είναι για να σπάνε (!) χωρίς προειδοποίηση...

Ακόμα περιμένουν…

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Οκτωβρίου 2017
Τα γραπτά, εκτός του ότι μένουν- πώς να το κάνουμε- αποτελούν και εγγύηση...

Με δεδομένο λοιπόν ότι η αποζημίωση των εποχικών αντιγριπικών εμβολίων από τον ΕΟΠΥΥ γίνεται μόνο για τις ομάδες αυξημένου κινδύνου και οι πληροφορίες αυτές δεν εμφανίζονται στη διάγνωση της ηλεκτρονικής συνταγής- παρά μόνο η ένδειξη Ζ25.1 (ανάγκη ανοσοποίησης έναντι της γρίπης)- δημιουργείται πρόβλημα στην ορθή εκτέλεση της συνταγής. Κάποιοι φαρμακευτικοί σύλλογοι εξαιτίας αυτού ζήτησαν

έγγραφη εξασφάλιση ότι οι συνταγές αντιγριπικών εμβολίων που εκδίδονται από την ΗΔΙΚΑ δεν θα περικοπούν σε ενδεχόμενο έλεγχο ως ορθώς εκδοθείσες με χρήση φίλτρων συνταγογράφησης.

Ακόμα περιμένουν....

Φύλαγε τα ρούχα σου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Οκτωβρίου 2017
Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά, και κάπως έτσι, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών έστειλε επιστολή γνωστοποίησης τόσο στον ΣΦΕΕ όσο και στην ΠΕΦ, ότι 1η Νοεμβρίου προχωρά σε κινητοποίηση για την φορολόγηση των εταιρικών αυτοκινήτων. Στο πλαίσιο αυτό, τη συγκεκριμένη μέρα, οι ιατρικές επισκέπτες προχωρούν σε στάση εργασίας από τη 1 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που θα γίνει έξω από το Υπουργείο Οικονομικών θα παραδοθεί ψήφισμα στον Υφυπουργό Οικονομικών, στον πρόεδρο της Βουλής, καθώς και στους εκπροσώπους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Άραγε, εκπρόσωποι βιομηχανιών θα κατέβουν στην κινητοποίηση ; Γιατί όχι;

Πολλές οι υποχρεώσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Οκτωβρίου 2017
Είναι γνωστό, ότι ποτέ δεν πρόκειται να χωρέσουν δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Στο πλαίσιο αυτό, ακούστηκε ότι ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Κ. Θεοδοσιάδης, εντός του προσεχούς διαστήματος σκοπεύει να παραιτηθεί από πρόεδρος που είναι στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Ο λόγος απλός: οι υποχρεώσεις είναι πολλές και δεν μπορούν να βγουν εύκολα.

Ως εκ τούτου...αναμένεται να μπει μια τελεία, και το ερώτημα είναι ποιος θα αναλάβει να γίνει Χαλίφης...στη θέση του Χαλίφη....

Καλή η προσπάθεια

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Οκτωβρίου 2017
Η προσπάθεια δείχνει καλή, το αποτέλεσμα δεν ξέρω ποιο θα είναι. Και θα σας εξηγήσω τι εννοώ. Ο ΕΟΠΥΥ ζήτησε από πάροχο συνδρομή στην ολοκλήρωση της πιστοποίησης όλων των γιατρών που συνταγογραφούν εξετάσεις. Ο λόγος, ήταν να υπάρχει πλήρης έλεγχος της όλης διαδικασίας συνταγογράφησης και εκτέλεσης των ιατρικών διαγνωστικών εξετάσεων.

Ο Σύνδεσμος- πάροχος συμφώνησε να βοηθήσει στο έργο του ΕΟΠΥΥ, ενώ έλαβε και τη διαβεβαίωση από τον Δ/ντη της Δ/νσης Στρατηγικού Σχεδιασμού αλλά και από τον Πρόεδρο του Οργανισμού ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή στα εκτελεσθέντα παραπεμπτικά, μολονότι αυτά έχουν εκδοθεί από μη πιστοποιημένους ιατρούς.

Έτσι...δούναι και λαβείν!
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη