Στον...αυτόματο πιλότο;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Απριλίου 2018
Το γεγονός ότι χαρακτηρίζονται κάποια σκευάσματα ως μη συνταγογραφούμενα δεν σημαίνει ότι αφήνονται και στον αυτόματο πιλότο. Οι διαδικτυακές πλατφόρμες που έχουν εμφανιστεί και αφορούν τα συγκεκριμένα σκευάσματα, λένε κάποιοι, κατευθύνουν τον ασθενή- και ως γνωστόν η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση τιμωρείται από το κράτος.

Άρα, το θέμα είναι τι θα κάνουν οι αρμόδιοι φορείς για αυτές τις πλατφόρμες -μπορεί τα σκευάσματα που αφορούν να μην αποζημιώνονται, αλλά ...είναι φάρμακα- και ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από αυτές.

Τακτική Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Απριλίου 2018
Στις 20 Απριλίου έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και σε περίπτωση μη απαρτίας πάμε για 22 Απριλίου. Στο πλαίσιο αυτής, εκτός από την έγκριση του απολογισμού για την προηγούμενη χρονιά θα "πέσουν" στο τραπέζι και όλα τα συνδικαλιστικά θέματα που αφορούν τον κλάδο. Το τι θα αποφασιστεί...και αν θα αποφασιστεί κάτι...αυτό είναι άλλο θέμα. Με την αντικατάσταση του μέλους στο ΔΣ, παρεμπιπτόντως που ήταν να γίνει…έγινε;

H διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου Εργασίας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Απριλίου 2018
Άλλαξαν οι ρόλοι μαθαίνουμε, και τώρα η διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου Εργασίας ώστε να προκληθεί συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στην κλινική και να δεχτεί το τελευταίο το πλάνο αποπληρωμής των οφειλόμενων.

Πάντως, όπως μαθαίνουμε, λίγο πριν το Πάσχα καμιά 30αριά υπέγραψαν το πλάνο, αν και δεν υπάρχει κάποια δέσμευση για την ακριβή τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση τους τόνισε- όπως οι υπογράφοντες διέρρευσαν- ότι πληρωμές θα γίνονται ανάλογα με τις ταμειακές ροές που θα έχει η μονάδα, καθώς η κλινική δεν χρηματοδοτείται πια!

Θέμα χρόνου οι πρώτες εξαγορές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Απριλίου 2018
Μεγάλο το πρεσάρισμα που επικρατεί στον κλάδο των φαρμακαποθηκών (λόγω της μείωσης των τιμών, αλλά και των κακοπληρωτών πελατών) και οι πρώτες εξαγορές, όπως λέγεται, είναι θέμα χρόνου να σκάσουν. Πληροφορίες υποστηρίζουν ότι η πρώτη επιθετική κίνηση, αν δεν έγινε θα γίνει!

Το καλό είναι ότι τα γραφεία των δύο εταιρειών είναι κοντά και έτσι…δεν θα τους φάνε και οι δρόμοι τους ιδιοκτήτες τους για να ολοκληρώσουν και όλα τα διαδικαστικά! Και στο μεσοδιάστημα, να πιούν και ένα καφέ στην παραλία!

Το ετοίμασαν μόνοι τους

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Απριλίου 2018
Πώς είναι δυνατόν να είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη στον ιδιωτικό τομέα και να μην το ξέρουν όλοι όσοι είναι στην Επιτροπή για την σύνταξή του; Και όμως είναι (!), λένε κάποιοι που συμμετέχουν στην Επιτροπή, παρά το ότι δεν έχουν κληθεί σε συνεδρίαση -για το σχετικό θέμα- από τον Ιανουάριο. Και καταλήγουν οι ίδιοι, ότι προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα με τους Θεσμούς, οι οποίοι θέλουν έτοιμο το νομοσχέδιο μέχρι τις 30 Απριλίου, οι υπάλληλοι του Υπουργείου το ετοίμασαν μεταξύ τους, μην λαμβάνοντας υπόψη τον εκπρόσωπο των ιδιωτικών κλινικών, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αλλά και του εμπλεκόμενου από το ΚΕΣΥ.

Ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Απριλίου 2018
Επιστολή στους αρμόδιους φορείς του κράτους, με πρώτο και καλύτερο τον ΕΟΠΥΥ, έστειλε φαρμακευτικός σύλλογος που εδρεύει στη Νότια Ελλάδα με θέμα τον "Υπολογισμό rebate συστεγασμένων φαρμακείων και πολυιδιοκτησίας".

Στην επιστολή αναφέρεται ότι ο υπολογισμός του rebate των συστεγασμένων φαρμακείων. τόσο στη σύμβαση των φαρμάκων όσο και σε αυτή των ιατροτεχνολογικών, γίνεται στο ενιαίο ποσό, παρότι αφορά δύο ή περισσότερα ξεχωριστά φαρμακεία, ανάλογα με τον αριθμό συστέγασης, με το σκεπτικό πως το ποσό αυτό αφορά ένα ΑΦΜ.

''Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε με ποιο καθεστώς υπολογίζεται το rebate και στις δύο συβάσεις στις περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας φαρμακοποιού ή μη φαρμακοποιού, στις οποίες υπάρχει το ίδιο ΑΦΜ.''

Ερωτήματα που επί του παρόντος δεν έχουν απαντηθεί....

Θα χρειαστούν διερμηνέα…

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Απριλίου 2018
Ακόμη και επιστολές προς τα τουριστικά γραφεία της χώρας, σκέφτονται να στείλουν κάποια νοσοκομεία που λειτουργούν σε νησιά, καθώς έχουν σοβαρό θέμα με τους τουρίστες που νοσούν την περίοδο των διακοπών τους και πρέπει να νοσηλευτούν σε κάποιο νοσοκομείο...Το θέμα είναι, ότι το προσωπικό των νοσοκομείων έχει γνώσεις ξένων γλωσσών, όπως αγγλικά, γαλλικά ή και γερμανικά. Το πρόβλημα δημιουργείται με τουρίστες άλλων κρατών, π.χ. Πολωνία, που μιλούν μόνο τη μητρική τους γλώσσα.

Στο πλαίσιο αυτό, ακούγεται ότι στην επιστολή προς τα τουριστικά γραφεία θα γίνει νύξη...μέσα στα πακέτα που κλείνουν, στο κόστος να περιλαμβάνεται και η δυνατότητα διερμηνέα. Ένα δίκιο το έχουν πάντως τα νοσοκομεία...


Γενική Συνέλευση εργαζομένων στο Ντυνάν

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Απριλίου 2018
Γενική Συνέλευση έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι του Ντυνάν, προκειμένου να αποφασίσουν τι θα πράξουν μετά την τελευταία κίνηση της Διοίκησης. Και ποια είναι αυτή; Η Διοίκηση κάλεσε τους εργαζόμενους, (απευθείας, όχι μέσω του Σωματείου τους) να υπογράψουν εν λευκώ, ότι δεν θα διεκδικήσουν δικαστικά περαιτέρω τα αναδρομικά τους και θα τους πληρώσει τους επόμενους μήνες το 70% αυτών που τους οφείλει! Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα τι θα γίνει με το υπόλοιπο 30%...

Όσον αφορά τη φήμη (;) περί πώλησης της κλινικής, το τελευταίο διάστημα ακούγεται πολύ στους κόλπους, τόσο εντός όσο και εκτός της κλινικής, και η ηχώ της φθάνει μέχρι το Υπουργείο.

Κάτι λέγεται, ότι τα νεότερα θα υπάρξουν μετά τις 20 Απριλίου, όταν η διαχειρίστρια εταιρεία θα ανοίξει τα χαρτιά της για το θέμα.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη