Έρχονται συνδυαστικά σχήματα σκευασμάτων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Δεκεμβρίου 2018
Aρκετά συνδυαστικά σχήματα σκευασμάτων ακούγεται ότι θα δούμε το προσεχές διάστημα, καθώς είναι και αυτός ένας τρόπος να διατηρήσουν οι εταιρείες τα μεγέθη τους, που βρίσκονται εξαιτίας των γνωστών και χιλιοειπωμένων λόγων που απορρέουν από την γενικότερη οικονομική κατάσταση, σε πτώση. 

Βεβαίως, το άνοιγμα νέων πηγών εσόδων δεν είναι και εύκολη υπόθεση. Για παράδειγμα, σχεδόν όλοι οι ασθενείς είναι συνηθισμένοι όταν βήχουν να παίρνουν σιρόπι και όχι χαπάκι. Η επιλογή του παραδείγματος, βεβαίως και δεν είναι τυχαία! Πάντως, το προϊόν που πρόσφατα κυκλοφόρησε από την πολυεθνική και είναι αναλγητικό αλλά και αντιβηχικό είναι πιο οικονομικό, από το να αγόραζε κάποιος δύο σκευάσματα.

Ερωτήματα από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Δεκεμβρίου 2018
Με χρεώσεις που δεν θα έπρεπε να υφίστανται, επιβαρύνονται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Οι καταγγελίες προς τον Οργανισμό είναι πολλές...

Για παράδειγμα, ρωτά κάποιος ένα ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ:

Μπορεί να χρεώνει 10 ευρώ για μία ακτινογραφία με παραπεμπτικό, στο οποίο αναφέρεται πως η συμμετοχή ασφαλισμένου είναι μόλις 0,50 ευρώ και το συνολικό κόστος της εξέτασης το 1,64 ευρώ;

Μπορούν, τελικά, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα να χρεώνουν όσο θέλουν τις υπηρεσίες τους;

Καλό θα ήταν λοιπόν, πριν υποβληθεί σε οποιαδήποτε εξέταση, ο ασφαλισμένος να ρωτά ο ίδιος για το τελικό της κόστος...

Χρυσάφι η βιταμίνη D!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Νοεμβρίου 2018
Από 7 εκατομμύρια, λέει, την τελευταία διετία, έχει πάει στα 11 εκατομμύρια ευρώ...σε σύνολο περίπου 58 εκατομμυρίων ευρώ (συμπεριλαμβάνονται όλα τα είδη και οι συνδυασμοί).

Σκέψου πού θα πήγαινε αυτό, αν τελικά περνούσε η διάταξη που έδινε πράσινο φως στην πώλησή της και από τα γυμναστήρια...

Πάντως και τα 7 εκατομμύρια για τον πληθυσμό της Ελλάδας μου φαίνονται πολλά....

Xρηματοδότηση έως 5.000 ευρώ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Νοεμβρίου 2018
Μέχρι 16 Δεκεμβρίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία, θα δέχεται η Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα προτάσεις ερευνητικών προγραμμάτων που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, έτσι ώστε να γίνει η επιλογή της μίας πιο ενδιαφέρουσας την οποία και θα χρηματοδοτήσει. Η έρευνα που θα επιλεγεί θα πρέπει να σχετίζεται με θέματα που αφορούν τα Καρδιομεταβολικά Νοσήματα. Η χρηματοδότηση θα φθάνει έως 5.000 ευρώ και θα αφορά το 2019.

Ο υπότροφος υποχρεούται να ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα την Επιτροπή Έρευνας και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν. για την πρόοδο και εξέλιξη της μελέτης. Βάσει της προόδου της εξέλιξης της μελέτης και του προσεχούς προγραμματισμού της θα γίνεται η τμηματική εκταμίευση του ποσού της χρηματοδότησης.

Σχέδιο νόμου για στρατιωτικούς με διαβήτη τύπου 1

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Νοεμβρίου 2018
Ξεμπλοκάρει το σύστημα για τους στρατιωτικούς που έχουν παιδιά με διαβήτη τύπου 1, καθώς οδεύει προς τη Βουλή σχέδιο νόμου, στο οποίο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι γονείς παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 μέχρι 15 ετών, με ποσοστό αναπηρίας 50%, θα δικαιούνται μειωμένο ωράριο κατά μία ώρα χωρίς ανάλογη περικοπή των αποδοχών τους.

Στο ίδιο σχέδιο νόμου, θα αντιμετωπιστεί και ένα φλέγον ζήτημα που αντιμετώπιζαν οι στρατιωτικοί, οι οποίοι, αν κατά τη διάρκεια της θητείας τους εμφάνιζαν σακχαρώδη διαβήτη, μέχρι πρότινος οδηγούνταν σε απόλυση. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, προβλέπεται οι άνθρωποι αυτοί να περνούν από Υγειονομική Επιτροπή, η οποία θα κρίνει αν είναι ικανοί είτε για υπηρεσία εδάφους, είτε για υπηρεσία γραφείου ή για ελαφριά υπηρεσία.

Αλλαγές έρχονται και ως προς τις μεταθέσεις των στρατιωτικών που είτε πάσχουν οι ίδιοι από Σακχαρώδη Διαβήτη, είτε είναι γονείς παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη. Οι μεταθέσεις τους θα γίνονται σε περιοχές που υπάρχει Διαβητολογικό Κέντρο ή Ιατρείο.

Ένας χειρουργός στο τιμόνι του ΕΚΑΒ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Νοεμβρίου 2018
Ο διευθυντής χειρουργός στο νοσοκομείο “Αττικόν” Παναγιώτης Τζανετής, διορίστηκε νέος πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Τζανετής έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Κέντρου την περίοδο Φεβρουάριος 2010 – Οκτώβριος 2011.

Καταλαμβάνει τη θέση του Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου, ο οποίος είχε παρατηθεί τον περασμένο Αύγουστο και η απομάκρυνσή του είχε συνδεθεί με την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο ίδιος, πάντως, είχε αποδώσει την παραίτησή του σε καθαρά προσωπικούς λόγους, χαρακτηρίζοντας ψέματα τα όσα είχαν αναφερθεί σχετικά με την πυρκαγιά και τον ρόλο του ΕΚΑΒ.

Στα δικαστήρια για τον ''παράλογο φόρο''

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Νοεμβρίου 2018
Στα δικαστήρια κατά του ΕΟΠΥΥ σκοπεύει να προσφύγει πριν από τα τέλη του έτους ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας, με θέμα το φόρο 0,8% αν δεν δίνουν στον ασθενή γενόσημα. Λένε πηγές από το σύλλογο, ότι πρόκειται για ένα φόρο παράλογο, καθώς από τη μία αφήνει την επιλογή του φαρμάκου στον ασθενή και από την άλλη επιτρέπει στο γιατρό να συνταγογραφεί μέχρι ενός ποσοστού πρωτότυπο...

Πάντως από ό,τι μαθαίνουμε δεν θα είναι και ο μόνος σύλλογος που θα κάνει αγωγή στον Οργανισμό. Άραγε ο ΠΦΣ θα κάνει κάτι;

Αντιδράσεις για το συντριβάνι...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Νοεμβρίου 2018
Αντιδράσεις και μάλιστα δικαιολογημένες, έχει ξεσηκώσει η είδηση ότι δημόσιο νοσοκομείο σε νησί έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την επισκευή του σιντριβανιού που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο. Το κόστος της επισκευής ανέρχεται σε 3.750 ευρώ. Την στιγμή που μπορεί νοσοκομεία να στερούνται χρημάτων για βηματοδότες.

Πάντως η προαναφερθείσα δαπάνη μπορεί να καλύψει την αγορά 7 βηματοδοτών DDDR αξίας 548 Ευρώ ο ένας = 3.836 ευρώ....
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη