Αυτή είναι ανάπτυξη…όχι αστεία!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Ιανουαρίου 2018
Νοσοκομείο, λέει, υπέβαλε πρόταση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020 στον άξονα προτεραιότητας 3 “Υποδομές ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και ενίσχυσης κοινωνικής συνοχής”, για 3.977.000 ευρώ για την χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο έργου “Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Μεταξύ άλλων ιατρικών μηχανημάτων ζητάει να αγοράσει

Σύστημα Ψηφιακού Αγγειογράφου-Στεφανιογράφου Δύο Επιπέδων προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ !
Σύστημα αξονικού τομογράφου 64 τομών, προϋπολογισμού 560.000 ευρώ
Ψηφιακό μαστογράφο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ
Γ-κάμερα δύο κεφαλών SPECT-CT προϋπολογισμού 600.000ευρώ και άλλα μηχανήματα.

Και αναρωτιέμαι...ποιος ελέγχει το τι ζητάει το κάθε νοσοκομείο και γιατί όλοι θέλουν να αναπτύξουν Αιμοδυναμικά Εργαστήρια…Ακτινοθεραπευτικά κέντρα με γραμμικούς επιταχυντές …!

Με τον ηλεκτρονικό φάκελο του ασθενή...τι γίνεται;

Η ταλαιπωρία του ασθενή

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Ιανουαρίου 2018
Δεν μπορώ να μην το πω με αυτά που μαθαίνω. Πάντα ο ασθενής θα είναι αυτός που θα ταλαιπωρείται περισσότερο. Και τι εννοώ!

Είναι γνωστό ότι στις 31-12-2017 έληξε η παράταση που δόθηκε για την πιστοποίηση των συνταγογραφούντων γιατρών στον ΕΟΠΥΥ. Εάν ο τελευταίος δεν είναι πιστοποιημένος, τότε το παραπεμπτικό δεν μπορεί να εκτελεστεί ηλεκτρονικά στο e-dapy.

Θεσμικό όργανο λοιπόν, πρότεινε στα μέλη του τα εξής: τα παραπεμπτικά των γιατρών τους οποίους δεν γνωρίζετε, να τα εκτελείτε άμεσα στο e-dapy, πριν φύγει ο ασθενής από το γραφείο σας ή έστω πριν πάρει τις απαντήσεις του, ώστε να έχετε την ευχέρεια να απαιτήσετε την πιστοποίηση του εν λόγω συνταγογράφου γιατρού. Δηλαδή, ο ασθενής θα έχει την ανησυχία του και τον καημό του....και θα περιμένει την πιστοποίηση του γιατρού... Ήμαρτον!

Περί επιτροπής αξιολόγησης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Ιανουαρίου 2018
Σε διαγωνισμό για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προϋπολογισμού 1.497.000 Ευρώ, και με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής, την επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού αποτελούν:

Ένας ΠΕ Πληροφορικής, ένας ΤΕ Τεχνολογικών Εφαρμογών, δύο ΤΕ Νοσηλευτικής και μία ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού…!
Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει Μηχανήματα Τεχνητού Νεφρού, κλίβανο ατμού, τράπεζα οφθαλμολογικής χειρουργικής, C-arm για ορθοπεδική χρήση, οφθαλμολογικό χειρουργικό μικροσκόπιο, μόνιτορς παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων, ψηφιακό μαστογράφο, αντλίες έγχυσης φαρμάκων, απινιδωτή, τράπεζα ανάνηψης νεογνών κλπ.

Άραγε τα άτομα αυτά που αξιολογούν και βαθμολογούν τις προσφορές έχουν τις γνώσεις για τόσο εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό (χωρίς την συμμετοχή των χρηστών);

Καλά νέα για τους παρόχους...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Ιανουαρίου 2018
Καλά τα μαντάτα για τους παρόχους...δεν ξέρω αν αφορά όλους, αλλά κάποιοι θα δουν προσεχώς χρήματα στους λογαριασμούς τους. Γιατί; Έμαθα ότι δόθηκε εντολή οριστικοποίησης, από τον ΕΟΠΥΥ προς τις περιφερειακές διευθύνσεις του Οργανισμού, για την εκκαθάριση και την πληρωμή του Σεπτεμβρίου του 2017.

Περισσότερες από 7.000 δωρεάν μαστογραφίες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Ιανουαρίου 2018
Είναι μερικά έργα που πραγματικά πρέπει να μνημονεύονται λόγω της μεγάλης αξίας που έχουν. Πάνω, λοιπόν, από 7.000 δωρεάν μαστογραφίες σε περισσότερες από 70 περιοχές της Ελλάδος πρόσφεραν οι κινητές μονάδες της Ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρείας το 2017. Από το 2010 που ξεκίνησε το έργο, οι κινητές μονάδες μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας έχουν επισκεφθεί 387 περιοχές της χώρας και έχουν πραγματοποιήσει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε 49.494 γυναίκες.

Ο αριθμός των μαστογραφιών που είχαν ευρήματα τα οποία έχρηζαν περαιτέρω διερεύνησης ήταν 1.116. Εύγε...καλά ταξίδια και φέτος!

Άλλο η τιμολόγηση...άλλο η αποζημίωση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Ιανουαρίου 2018
Άλλο η τιμολόγηση...άλλο η αποζημίωση. Καλό μου ακούγεται σαν σχεδιασμός, αν και δεν αρέσει και πολύ στις εταιρείες του φαρμάκου. Το θέμα είναι ότι ξεκινά αφού πρόκειται για ειλημμένη απόφαση και έτσι κάθε εταιρεία θα πρέπει να "πείσει" με επιστημονικά και τεκμηριωμένα δεδομένα για την τιμή αποζημίωσης που ζητά.

Γιατί, λένε κάποιοι που γνωρίζουν, δεν είναι δυνατόν σε ευρωπαϊκά κράτη, όπως για παράδειγμα στη Γαλλία, οι δραστικές ουσίες που είναι πρώτες στη λίστα συνταγογράφησης να κοστίζουν 1,5 με 2 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα, πρώτα στη λίστα να είναι φάρμακα των 47 ευρώ. Λένε! εγώ δεν ξέρω

Δεν βγαίνει ο λογαριασμός

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Ιανουαρίου 2018
Κάτω από τους 3.000 ακούγεται ότι έπεσε ο αριθμός των ιατρικών επισκεπτών το 2017, όταν τις καλές εποχές- δηλαδή πριν το 2010- ήταν 6.000 κόσμος. Πολλές, όπως φημολογείται, ήταν οι απομακρύνσεις που έγιναν το τελευταίο δίμηνο του 2017, φθάνοντας τις 100. Τα πράγματα, όπως φαίνεται, είναι πολύ σκούρα για τον κλάδο των ιατρικών επισκεπτών, καθώς ο λογαριασμός για τις εταιρείες δεν βγαίνει με ό,τι αλχημείες και αν κάνουν! Από την μία οι περικοπές, από την άλλη οι ασφαλιστικές εισφορές που έχουν εκτινάξει το κόστος των εργαζομένων, δεν τους αφήνουν πολλά περιθώρια.

Σύντομα θα ξέρουμε για το ωράριο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Ιανουαρίου 2018
Τελικά όσον αφορά τα φαρμακεία και συγκεκριμένα το ωράριο λειτουργίας τους, θα περάσει η πρόταση του ΔΝΤ, δηλαδή 7 ημέρες, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο και υποχρεωτικά θα υπάρχουν διανυκτερεύσεις και διημερεύσεις; Δεν ξέρω ! ρωτάω. Αν ισχύσει πάντως, μιλάμε για πλήρη απελευθέρωση της αγοράς.

Πάντως, αργά ή γρήγορα θα ξέρουμε σίγουρα από την επόμενη εβδομάδα... που έρχεται και το πολυνομοσχέδιο.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη