Ανησυχία για όσα ακούν στους διαδρόμους

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Οκτωβρίου 2017
Λένε ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά και μάλλον θα συμφωνήσω και εγώ. Η αναστάτωση στις φαρμακοβιομηχανίες είναι μεγάλη, καθώς αυτά που ακούγονται στους διαδρόμους δεν είναι και τα καλύτερα και όλοι ψάχνονται. Όταν ακούς, για παράδειγμα, ότι ετοιμάζεται περικοπή σε κάποιο τμήμα, αρχίζεις να ψάχνεσαι, καθώς η φήμη-πληροφορία είναι ανολοκλήρωτη. Ποιο τμήμα; και που θα πάνε οι εργαζόμενοι;
Δεν λένε ...νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα; Ε! κοντοζυγώνουν οι σχετικές ανακοινώσεις αλλαγών.

Θλιβερή διαπίστωση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Οκτωβρίου 2017
Πόση θλίψη προκαλούν οι ειδήσεις που διαβάζεις και αναφέρονται στην αξιοποίηση της ιατρικής τεχνολογίας στη διερεύνηση των ασθενειών και την προοπτική θεραπείας των ασθενών, στα ξένα νοσοκομεία.

Πόσο θλιβερό για την Ελλάδα είναι να διαβάζεις ότι το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Cardiff στην Ουαλία, εγκατέστησε 4 συστήματα μαγνητικής τομογραφίας και εμείς ασχολούμαστε ακόμη με τα υγρά εμφάνισης και στερέωσης στα νοσοκομεία.

Και αναρωτιέμαι τι μας λείπει πιο πολύ...τα κονδύλια, ο προγραμματισμός, η διάθεση; Τι;

Σηκώνει τα χέρια ψηλά...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Οκτωβρίου 2017
'Αναψαν τα αίματα στα ενδότερα του Υπουργείου Υγείας από στελέχη πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας εξαιτίας των αυξημένου νοσοκομειακού clawback. Τ α στελέχη τόνισαν ότι αν ισχύσουν οι νέες περικοπές, και αυτή η βιομηχανία θα δει την έξοδο.... Στη συγκεκριμένη εταιρεία, όπως μάθαμε, σχεδόν το 80% του τζίρου που πραγματοποιεί στην εσωτερική αγορά προέρχεται από τα νοσοκομεία.

Και χωρίς βεβαίως να θέλω να παίξω τον συνήγορο του διαβόλου, σε μία κινούμενη άμμο, ακόμη και μια πολυεθνική σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Από όλα έχει ο μπαξές!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Οκτωβρίου 2017
Στα 13 εκατ. ευρώ έχει φθάσει, λέει, η συνολική αξία των δωρεών που έχουν γίνει από αρχές του έτους μέχρι τώρα στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, στα Κέντρα υγείας, στα ΠΕΔΥ κ.λπ.. Και στις δωρεές, από όλα έχει ο μπαξές, όπως αναπηρικά αμαξίδια, γλωσσοπίεστρα, 6.500 σεντόνια, 5.600 κουβέρτες και συστήματα υπερηχοτομογραφίας, τρόφιμα μέχρι καναπέδες και παγκάκια.

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Οκτωβρίου 2017
Μπορεί να φαντάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά δεν είναι. Το αντίθετο. Eίναι από τις ειδήσεις που όταν τις διαβάζεις αρχίζεις να προβληματίζεσαι έντονα για τα δεινά τα του οίκου σου, που πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Να σας εξηγήσω:

Η Δανία θα επενδύσει περισσότερα από 6,8 δισ. ευρώ σε μια περίοδο δέκα χρόνων για την ανανέωση των δημόσιων νοσοκομειακών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα. Το νέο Νοσοκομείο στη Δανία θα έχει 575 μονόκλινα δωμάτια, 20 κλινικές ειδικότητες και θα δέχεται περίπου 500.000 εξωτερικούς ασθενείς κάθε χρόνο, απασχολώντας περίπου 4.000 εργαζόμενους.

Το νοσοκομείο σχεδιάσθηκε από το Ελβετικό αρχιτεκτονικό γραφείο Herzog & de Meuron (έργο τους το Ολυμπιακό στάδιο στο Πεκίνο και πολλά άλλα) σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Vilhelm Lauritzen Architects από την Δανία.

Ζητούν να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων επιστροφής

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Οκτωβρίου 2017
Το Προεδρείο του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων επιστροφής τουλάχιστον σε 36 δόσεις από 18 που είναι, επειδή τα ποσά επιστροφής που έχουν προκύψει από το claw back και rebate των ετών 2012-2015 είναι πάρα πολύ μεγάλα για όλες τις εργαστηριακές μονάδες.

Στις περισσότερες εξ αυτών είναι απαγορευτικά για τη συνέχιση της λειτουργίας τους, αφού οι υπολογισμοί των επιστροφών για τα έτη 2013-2015 γίνονταν με τις ισχύουσες τότε ονομαστικές τιμές των εξετάσεων, οι οποίες εκείνη την περίοδο ήταν κατά πολύ μεγαλύτερες από τις σημερινές τιμές και που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσαν το 70%.

Επιπλέον, είναι συνταγματικό δικαίωμα του κάθε νομικού ή φυσικού προσώπου η προσφυγή στη δικαιοσύνη και για τον λόγο αυτό θεωρούμε ότι στην υπεύθυνη δήλωση που επισυνάπτεται στη ρύθμιση περί υπαγωγής σε συμψηφισμό οφειλών, πρέπει να απαλειφθεί ο όρος της παραίτησης από κάθε ένδικο μέσο.

Τους κάλεσαν λόγω της υποσημείωσης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Οκτωβρίου 2017
Κάποιες, λέει, κλινικές, επισκέφτηκαν το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, όχι επειδή το ήθελαν οι ίδιες, αλλά επειδή κλήθηκαν. Ο λόγος είναι ότι στις υπεύθυνες δηλώσεις για τις οφειλές του 2015-2016 που κατέθεσαν είχαν βάλει υποσημείωση...ότι δεν παραιτούνται από τα νόμιμα δικαιώματά τους, τουτέστιν από οικονομικές διεκδικήσεις μέσω της δικαιοσύνης.

Ε! και όταν μιλάμε για τους μεγαλύτερους παίκτες ενός κλάδου, ήταν αναμενόμενο να έχουν και την ανάλογη διοικητική αντιμετώπιση. Άραγε σήμερα μία διεκδίκηση, πόσο καιρό κάνει να εκδικαστεί;

"Ιδιωτικά Νοσοκομεία στην Ευρώπη: Υποστήριξη βιώσιμων συστημάτων υγείας"

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Οκτωβρίου 2017
Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία, και έτσι σας ενημερώνουμε ότι στις 7 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών UEHP θα παρουσιάσει τελικώς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το έργο της, "Ιδιωτικά Νοσοκομεία στην Ευρώπη: Υποστήριξη βιώσιμων συστημάτων υγείας".

Ο κύριος στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι η πλήρης αναγνώριση των ιδιωτικών νοσοκομείων στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο.
Από την Ελλάδα θα συμμετάσχει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών με τον πρόεδρο κ. Γρ. Σαραφιανό. Άραγε θα πάει άλλος Έλληνας;
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη