Ψάχνουν δικαστικές οδούς

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Ιουλίου 2018
Κάποιες βιομηχανίες από τον χώρο του φαρμάκου αλλά και των ιατροτεχνολογικών προϊόντων ψάχνονται για το ποιες τελικώς δικαστικές οδούς μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την προάσπιση των συμφερόντων τους σε περίπτωση αντίθεσής τους με κυβερνητικές-υπουργικές αποφάσεις... Νομικοί δεν είμαστε και άρα αναζητήσαμε λύσεις σε δικηγόρους.

Καταρχήν, η φήμη που κυκλοφόρησε ευρέως το τελευταίο διάστημα περί μη εφαρμογής της κοινοτικής οδηγίας 89/105 και άρα παραβίασης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας δεν ευσταθεί. Η συγκεκριμένη οδηγία αφορά τη διαφάνεια των µέτρων που ρυθµίζουν τον καθορισµό των τιµών των φαρµάκων για ανθρώπινη χρήση και την κάλυψη του κόστους τους στα πλαίσια των εθνικών ασφαλιστικών συστηµάτων υγείας.

Δικηγόρος, μας επεσήμανε ότι από τη στιγμή που μιλάμε για οδηγία δεν υπάρχει υποχρέωση ενσωμάτωσης στην Εθνική νομοθεσία. Υποχρέωση υπάρχει μόνο στην περίπτωση Κοινοτικού Κανονισμού.

Όσον αφορά την προαναφερθείσα οδηγία, την ίδια χρονιά (1989) η Ελληνική Κυβέρνηση ενσωμάτωσε με Αγορανομική Διάταξη κάποια άρθρα της, αλλά η συγκεκριμένη διάταξη καταργήθηκε πριν από μερικά χρόνια με άλλη διάταξη (μετά το 2008).

Επί της ουσίας, η μόνη οδός προσφυγής είναι το συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο μπορεί κάποιος να αιτηθεί ακύρωση διοικητικής πράξης. Μία διαδικασία που ομολογουμένως είναι χρονοβόρα (πολυετής) και εις βάρος της επιχειρηματικότητας.

Προκήρυξη του ΑΣΕΠ με 27 θέσεις για ΑμεΑ και συγγενείς

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Ιουλίου 2018
Εκδόθηκε τελικώς η 8Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν ογδόντα έξι (186) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Επισημαίνεται ότι 18 θέσεις είναι για άτομα με αναπηρία 50% και άνω και 9 θέσεις για άτομα που έχουν αδερφό τέκνο ή σύζυγο καθώς και τέκνα ατόμων με αναπηρία 67% και άνω.
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα E΄).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 9 Ιουλίου 2018 ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 24 Ιουλίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.

Ζήτησε και δεύτερη φουρνιά στοιχείων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Ιουλίου 2018
Παράταση, λέει, πήρε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία. Πάντως, τα πρώτα στοιχεία που ζήτησε από τον ΕΟΠΥΥ τα έχει πάρει και ζήτησε, λέγεται, και δεύτερη φουρνιά. Έχουν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον πώς ανεβαίνουν τα νούμερα σε κάποιες κατηγορίες, όχι τόσο φαρμάκων αλλά ιατροτεχνολογικών προϊόντων, στα οποία επί του παρόντος έχει εστιάσει. Και αναρωτιέσαι πώς γίνεται αυτό, καθώς ο πληθυσμός της χώρας, λόγω μεταναστών, μπορεί να έχει αυξηθεί αλλά εδώ μιλάμε για έκρηξη. Από την άλλη δε, οι τιμές βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Αλήθεια, στα ιατροτεχνολογικά, οι παράλληλες εξαγωγές που βρίσκονται;

Nέο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο στον ΠΣΦ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Ιουλίου 2018
Συγκροτήθηκε μόλις χθες το νέο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, οπότε και πραγματοποιήθηκε το πρώτο του διοικητικό συμβούλιο υπό την προεδρία του κ. Π. Λυμπερίδη. Γενικός Γραμματέας εκλέχθηκε ο κ. Γ. Κούτρας, α αντιπρόεδρος ο κ. Σ. Ρουμελιώτης, β αντιπρόεδρος ο κ. Γ. Μαρμαράς, γενικός ταμίας ο κ. Χ. Μιλτσακάκης, Οργανωτικός Γραμματέας ο κ. Ν. Χαρωνίτης, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ο κ. Λ. Μπουρνουσούζης, υπεύθυνος εκδόσεων ο κ. Α. Σιδέρης και Μέλη οι κ.κ. Π. Αλμπανίδης, Β. Σιδέρης, Η. Καλίστρατος, Α. Καραβίδας και Δ. Αυτοσμίδης.

Ε! αφού ολοκληρώθηκε και η σύνθεση καιρός είναι να υπογραφεί και η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Πολλά διαφορετικά ωράρια

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Ιουνίου 2018
Αναρτώνται σήμερα στην ιστοσελίδα του ΦΣΑ τα φαρμακεία που κατέθεσαν ... διευρυμένο ή ημιδιευρυμένο ωράριο για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Σύνολο 1.500 περίπου, σε ... 80 σελίδες!

Σύμφωνα με τον μνημονιακό νόμο των προαπαιτούμενων για να ... βγούμε στις αγορές, αυτός ο πίνακας θα πρέπει να αναρτηθεί στις προθήκες των φαρμακείων με την υποσημείωση πως όλα αυτά τα φαρμακεία δύνανται να ΜΗΝ ακολουθήσουν το ωράριο που δήλωσαν!
Σημειωτέον ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά ωράρια, ανάλογα με το πώς ο καθένας βολεύεται, και τα οποία, δεν είναι καθόλου δεσμευτικά για αυτόν που τα δήλωσε!

Θα μπορούσες να το πεις και θέατρο του παραλόγου...

Δύσκολο να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Ιουνίου 2018
Συνάντηση, λέει, είχε χθες παράγοντας του ΕΦΚΑ με την Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών, όπου ο πρώτος δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια μέχρι τέλος Αυγούστου 2018, μετά τη νέα παράταση, να αποδοθούν προς όλους τους παρόχους οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ασφαλιστικών Ταμείων που πέρασαν στη δικαιοδοσία του Οργανισμού. Η άποψη της ΠΕΕΦ είναι ότι και αυτό το χρονοδιάγραμμα είναι δύσκολο να τηρηθεί, εάν ληφθούν υπόψη η κατάργηση με Νόμο των Δ/νσεων Ασθένειας και η δραματική υποστελέχωση του Τομέα Υγείας των εν λόγω Ταμείων.

Ενδεικτικά στο ΤΣΜΕΔΕ με την όλη διαδικασία έχει επιφορτιστεί μόνο ένας υπάλληλος, ο οποίος αυτή τη στιγμή προσπαθεί να εκκαθαρίσει τους μεγάλους παρόχους.

Αυτά!

Ενημέρωση παρόχων για τις υποχρεώσεις τους

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Ιουνίου 2018
Γενική σύναξη έχουν την Παρασκευή όλοι οι πάροχοι υγείας στον ΕΟΠΥΥ, καθώς θα ενημερωθούν λέει για τις οικονομικές και λειτουργικές υποχρεώσεις που έχουν με την νέα νομοθεσία. Εκτός του ότι σχεδόν κανείς δεν θέλει να πάει -και με δεδομένο ότι δεν μένουν όλοι στην πρωτεύουσα- θεωρώντας ότι είναι χάσιμο χρόνου, κάτι μου λέει ότι θα υπάρξουν και διαπληκτισμοί. Είναι και αυτές οι καθυστερήσεις στις πληρωμές, που χαλούν -λέμε τώρα- το κλίμα.

Γιατί μπορεί κάποιοι- και είναι γεγονός- να ισχυρίζονται ότι ο χρόνος πληρωμών έχει μειωθεί σημαντικά συγκριτικά με το παρελθόν, όμως και οι υποχρεώσεις έχουν διπλασιαστεί..

Αλαλούμ με τον νέο ΕΚΠΥ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Ιουνίου 2018
Αλαλούμ επικρατεί στους κόλπους των παρόχων υγείας με τον νέο ΕΚΠΥ, ενώ μεγάλη είναι και η γκρίνια από την πλευρά των ασφαλισμένων, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις επιβαρύνονται με συμμετοχή που δεν υπήρχε. Για παράδειγμα, στα Κέντρα αποκατάστασης θεσμοθετείται συμμετοχή των ασθενών -εκεί που δεν υπήρχε- από 10% έως 25% καθώς επίσης και συμμετοχή στη λήψη ειδικών υλικών...

Άρα έχουν δίκιο κάποιοι που ισχυρίζονται ότι έχει δημιουργηθεί μία εκρηκτική κατάσταση με τα νέα επιβαρυντικά δεδομένα του ΕΚΠΥ, πράγμα που θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα τόσο στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, όσο και στην διατήρηση των θέσεων εργασίας των επιχειρήσεων που ήδη λειτουργούν.... Και ο νοών νοείτω.

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη