Παρουσίαση των ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρει η Ελλάδα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Φεβρουαρίου 2018
Τρία ταξίδια έχουν δρομολογηθεί, όπως μαθαίνουμε, το προσεχές διάστημα με θέμα τον Ιατρικό τουρισμό.

Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τις Πρεσβείες που έχει η χώρα μας σε Σαουδική Αραβία, Ντουμπάι και Λίβανο έχει δρομολογήσει εκδηλώσεις για την παρουσίαση των ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρει η Ελλάδα.

Η επιλογή των παραπάνω αγορών έγινε με γνώμονα, αφενός τη δυναμική και το αυξανόμενο ενδιαφέρον της εκάστοτε χώρας για τον τουρισμό της Ελλάδας, αφετέρου την έντονη ζήτηση των tour operators και travel agents για διοργάνωση σχετικής εκδήλωσης στη χώρα τους.

Το καλό να λέγεται

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Φεβρουαρίου 2018
Αυτά τα νέα πρέπει να λέγονται, όχι μόνο γιατί είναι καλά, αλλά και επειδή τονώνουν ηθικά τον Έλληνα.

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία η ίδρυση του πρώτου Μουσείου Καρδιαγγειακής Τεχνολογίας.

Αφορμή αποτέλεσε μία δωρεά, όραμα της οποίας είναι να αποκτήσει η Ελλάδα, η πατρίδα της Ιατρικής, ένα μουσείο με σύγχρονα εκθέματα. Το όλο εγχείρημα συνέπεσε με την επέτειο του εορτασμού των 70 ετών της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (Ε.Κ.Ε).

Προετοιμάζουν ακτινοθεραπευτικά κέντρα στα νησιά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Φεβρουαρίου 2018
Μετά την Ρόδο, ακτινοθεραπευτικά κέντρα προετοιμάζονται σε Ικαρία, Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη, Σύρο, Νάξο, Σαντορίνη και σε κάθε νησί...στο Αιγαίο και στο Ιόνιο (Σποράδες αργότερα) !

Το θέμα αυτό, βεβαίως, από την άλλη, έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά στους γιατρούς που εργάζονται στις δημόσιες δομές. Σκέφτονται "Εδώ δουλεύουν οριακά οι νέοι γραμμικοί επιταχυντές σε Αλεξανδρούπολη Ηράκλειο Κρήτης και Πάτρα και θέλουν ακτινοθεραπευτικό στην Ρόδο;’’

2.952 'Ελληνες αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο εξωτερικό

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Φεβρουαρίου 2018
Την 13 η θέση, βάσει αριθμού, καταλαμβάνουν οι 'Ελληνες που εργάζονται στο σύστημα υγείας του Λονδίνου. Συγκεκριμένα, μιλάμε για 2,952 'Ελληνες που αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε κάποιο άλλο κράτος ή αναγκάστηκαν, λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Οι Βρετανοί είναι πρώτοι στη λίστα όπως ήταν και το αναμενόμενο, με δεύτερους τους Ινδούς (18.348), τρίτους τους Φιλιππινέζους (15.300), τέταρτους τους Ιρλανδούς (13.000) και πέμπτους τους Πολωνούς (8.477).

Πάντως οι αγγελίες προσφοράς εργασίας σε Ελληνες γιατρούς και νοσηλευτές από όλο τον κόσμο αυξάνουν και πληθαίνουν. Λέει κάτι αυτό;

Ετοιμάζει κάτι μεγάλο!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Φεβρουαρίου 2018
Κάτι νέο και μεγάλο ακούγεται ότι ετοιμάζει πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία, παρακλάδι της οποίας δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά.

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το προσεχές δίμηνο και μάλιστα εξαιτίας του μεγάλου νέου που θα παρουσιάσει, προετοιμάζει σχετική συγκέντρωση. Αληθεύει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ένα προβάδισμα στα βιο-ομοειδή σκευάσματα.

Ο κόμπος έφθασε στο χτένι

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Φεβρουαρίου 2018
Άμεση λύση στους παρόχους που προσφέρουν Ειδική Αγωγή πρέπει να βρεθεί, καθώς όπως λένε οι αρμόδιοι, ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Και ενώ οι πάροχοι που είναι στην Περιφέρεια είναι σε κάπως καλύτερη κατάσταση όσον αφορά τις πληρωμές τους από τον ΕΟΠΥΥ, αυτοί που δουλεύουν στην Αθήνα είναι απλήρωτοι 6 μήνες.

Άραγε αν κατέβουν σε απεργία, τι θα γίνει όλος αυτός ο κόσμος που δέχεται τις υπηρεσίες τους, μεγάλο τμήμα του οποίου είναι παιδιά με εγκεφαλικές παραλύσεις;

'Ελαβαν άδεια 18 νέα φάρμακα για τα ζώα το 2017

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Φεβρουαρίου 2018
Δεκαοκτώ νέα φάρμακα για τα ζώα έλαβαν άδεια κυκλοφορίας το 2017 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ). Δηλαδή, μιλάμε για αύξηση άνω του 60% έναντι του 2016. Από τα 18 νέα σκευάσματα, τα επτά έχουν νέα δραστική ουσία και τα υπόλοιπα 10 είναι εμβόλια.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έχει δημοσιεύσει μια επισκόπηση των βασικών συστάσεων του 2017 για την κτηνιατρική, καθιστώντας ακόμη μια φορά σαφές ότι η χρήση των σκευασμάτων αυτών δεν πρέπει να φέρει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή και του περιβάλλοντος.

Πόσο κουτσουρεμένη θα είναι η εξόφληση;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Φεβρουαρίου 2018
Σε εξέλιξη, μαθαίνω, βρίσκεται η διαδικασία εξόφλησης των διαγνωστικών κέντρων για τον μήνα Οκτώβριο του 2017 από τον ΕΟΠΥΥ. Από αυτήν την πληρωμή θα γίνει παρακράτηση του υπολειπόμενου οφειλόμενου ποσού που τυχόν υπάρχει από τους παρόχους προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αναφορικά με το rebate και το claw back του 2016.

Τι σημαίνει αυτό;

Αν το ποσό που έχει ήδη παρακρατηθεί δεν επαρκεί για να καλυφθεί το συνολικό rebate και claw back του 2016, η διαφορά θα παρακρατηθεί από την πληρωμή του Οκτωβρίου.

Περιμένεις, μεν λεφτά, αλλά δεν ξέρεις το ποσό!
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη