Ραντεβού...στις δικαστικές αίθουσες;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Δεκεμβρίου 2017
Όσοι πάροχοι υγείας δεν είχαν αποδεχθεί αρχικώς -ηλεκτρονικά στο e-ΔΑΠΥ- τον συμψηφισμό των οφειλόμενων των ετών 2012-2015, με το ανείσπρακτο Rebate-Claw back των ετών 2013-2015 που πρότεινε ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και είχαν υποβάλει δήλωση εναντίωσης στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αλλά... άλλαξαν γνώμη, έχουν τη δυνατότητα να ανακαλέσουν τη σχετική δήλωση έως και σήμερα προσκομίζοντας υπογεγραμμένη την επισυναπτόμενη υπεύθυνη δήλωση ανάκλησης στην αρμόδια ΠΕ.ΔΙ. Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που υπάγονται....

Οι υπόλοιποι που παραμένουν στη θέση τους (της εναντίωσης) μάλλον θα τα πουν με τους αρμοδίους στις δικαστικές αίθουσες.

Και κάπου εδώ να ευχηθώ και εγώ Καλή Χρονιά, με υγεία!

Παραιτήσεις λίγο πριν το τέλος του έτους

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Δεκεμβρίου 2017
Παραιτήσεις μελών, αλλά και απομακρύνσεις άλλων από το υπάρχον Διοικητικό συμβούλιο στην Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία, έχουμε λίγο πριν κλείσει το 2017. Ο λόγος, η πρόταση του νυν Δ.Σ περί ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για εκλογή νέου Δ.Σ. , η οποία και καταψηφίστηκε. Όχι για το ‘’έτσι θέλω’’, αλλά για λόγους ουσίας. Και ποιοι είναι αυτοί; Πρώτος και βασικότερος λόγος το γεγονός ότι το ισχύον Καταστατικό της Ε.Α.Ε. απαιτεί Εκλογο-απολογιστική Συνέλευση, Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, και εξόφληση συνδρομής Μελών μέχρι και τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Επιπροσθέτως δεν υπάρχει Μητρώο Μελών, επικαιροποιημένο, με ταυτοποίηση διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προσώπων.
Τρίτος και εξίσου βασικός λόγος ήταν ότι η πρόταση περί ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δεν συμπεριλαμβανόταν στα θέματα ημερήσιας διάταξης. Όλα τα θέματα προς συζήτηση στο Δ.Σ. συλλογικού οργάνου θα πρέπει να αναφέρονται στην ημερήσια διάταξη και να τα γνωρίζουν τα μέλη δύο τουλάχιστον μέρες πριν την συνεδρίαση για ευνόητους λόγους. Κατ' εξαίρεση μπορεί μόνον επείγοντα θέματα να μπουν εκτός ημερησίας διάταξης με την απαραίτητη προϋπόθεση να είναι ολομέλεια (άπαντες παρόντες), και επιπλέον να συμφωνήσουν άπαντες για να συζητηθεί το όποιο θέμα.

Έστω και ένας να διαφωνήσει μπαίνει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση και εντός ημερήσιας διάταξης.

Λήγει η προθεσμία για 38 θέσεις Φυσικοθεραπείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Δεκεμβρίου 2017
Υπενθύμιση, ότι σήμερα λήγει η ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, για 38 θέσεις Φυσικοθεραπείας πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών. Θέσεις που δημιουργούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (Β΄κύκλος) σε 19 Δήμους - θύλακες υψηλής ανεργίας.

Υποχρεωτικά προσόντα για φυσικοθεραπευτές/τριες:

• Πτυχίο φυσικοθεραπείας ημεδαπής ή αλλοδαπής

• Άδεια ή βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος φυσικοθεραπευτή

• Ταυτότητα μέλους ή Βεβαίωση του Π.Σ.Φ.

Δυναμική επιστροφή

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Δεκεμβρίου 2017
Δυναμικό come back κάνει γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος τελικά έφυγε από το χώρο του φαρμάκου μόνο για λίγο. Δεν είναι μόνο το πλειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής που απέκτησε σε νεοϊδρυθείσα εταιρεία, το όνομα αυτής θα σας το πούμε προσεχώς, αλλά μόλις πριν μερικές μέρες αγόρασε και γραμμή παραγωγής (από πολυεθνική!).

Άρα, τα σχέδια του επιχειρηματία είναι μεγάλα, τόσο εντός όσο και εκτός των ελληνικών τειχών. Μακάρι, γιατί η Ελλάδα θέλει σχέδια με όραμα!

Ποια θα είναι η συμμετοχή του ασφαλισμένου;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Δεκεμβρίου 2017
‘Η δεν τα ξέρω καλά ή δεν τους τα έμαθαν καλά. Κάτι πρέπει να ισχύει! Και εξηγώ: εγκρίθηκε η σύναψη σύμβασης μεταξύ της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης (γνωστή σε όλους ΕΥΔΑΠ) και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Η σύμβαση αφορά τη δυνατότητα του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ για καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις ή νοσηλεία καρδιολογικών περιστατικών, καθώς και την πραγματοποίηση εξετάσεων στο Ωνάσειο. Ως εδώ καλά! Στην σύμβαση όμως, το Ωνάσειο προσδιορίζεται ως Ιδιωτική Κλινική, που όμως δεν είναι! Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Άρα, το δικό μου το ερώτημα είναι πώς θα πληρώνεται το Ωνάσειο και ποια θα είναι η συμμετοχή του ασφαλισμένου;

Και η ανασκόπηση συνεχίζεται...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Δεκεμβρίου 2017
Πόσες επιτροπές πρέπει να γίνουν για την υγεία μας;

1. Διυπουργική επιτροπή για τη συστηματική παρακολούθηση των οικονομικών της Υγείας και της χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος .....!
2. Υπάρχει και η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Υγείας !
3. Το 2010 είχαμε πάλι Επιτροπή παρακολούθησης του μνημονίου για την στενή παρακολούθηση των οικονομικών του ΕΣΥ, αλλά και γενικότερα του χώρου της υγείας και της πρόνοιας, για να αποφευχθούν τυχόν παρεκκλίσεις από τους στόχους που έχουν τεθεί.
4. Έχουμε και την Εθνική Επιτροπή Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης (2014/2016/2017)
5. Είχαμε και Ειδική Επιτροπή Διοικητικού, Οικονομικού - Διαχειριστικού Ελέγχου (Ε.Δ.Ο.Δ.Ε.) για το διοικητικό, οικονομικό - διαχειριστικό έλεγχο των Μονάδων Ψυχικής Υγείας (Μ.Ψ.Υ.)
Και πόσες ακόμη έχουν συσταθεί .....!

Θα πρέπει να έχουμε τις περισσότερες επιτροπές στην Ευρώπη ....!

Σε αυτό είμαστε άπαιχτοι ...

Πότε θα πληρωθούν οι φαρμακοποιοί για τον Οκτώβριο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Δεκεμβρίου 2017
Πριν από τα τέλη του μήνα θα πληρωθούν, λέει, οι φαρμακοποιοί για τον Οκτώβριο (σημερινή ενημέρωση), ενώ προχωρά και το τελευταίο δίμηνο του 2017.

Η πληροφόρησή μας είναι θα υπάρξει ομαλή ροή χρήματος- και μάλιστα από αρχές του έτους...όπως διαμήνυσαν σε στέλεχος της διοίκησης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Το μέλλον δείχνει μελανό για τον κλάδο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Δεκεμβρίου 2017
Υποθετικά πάντα, μιλώντας και χρησιμοποιώντας τον νόμο των πιθανοτήτων. Από το 2010 μέχρι και το 2017 ανέστειλαν τη λειτουργία τους 15 διαγνωστικά κέντρα, πανελλαδικά. Με τις νέες κυβερνητικές αποφάσεις, οι πάροχοι για το 2012-2015 πρέπει μηνιαίως να επιστρέψουν το 15% των ποσών που έχουν λάβει εκείνη την περίοδο. Σε αυτό το ποσοστό θα πρέπει να προστεθεί και ένα 10% που αφορά το claw back με το οποίο τρέχει η υπέρβαση για το 2017. Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, το μέλλον δείχνει μελανό για τον κλάδο, ενώ εξηγεί και τις -φημολογούμενες- συζητήσεις ιδιοκτήτη δικτύου με διαγνωστικά κέντρα που ενδιαφέρεται να πουλήσει μερίδιο στην εταιρεία του.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη