Ακόμα περιμένουν…

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Οκτωβρίου 2017
Τα γραπτά, εκτός του ότι μένουν- πώς να το κάνουμε- αποτελούν και εγγύηση...

Με δεδομένο λοιπόν ότι η αποζημίωση των εποχικών αντιγριπικών εμβολίων από τον ΕΟΠΥΥ γίνεται μόνο για τις ομάδες αυξημένου κινδύνου και οι πληροφορίες αυτές δεν εμφανίζονται στη διάγνωση της ηλεκτρονικής συνταγής- παρά μόνο η ένδειξη Ζ25.1 (ανάγκη ανοσοποίησης έναντι της γρίπης)- δημιουργείται πρόβλημα στην ορθή εκτέλεση της συνταγής. Κάποιοι φαρμακευτικοί σύλλογοι εξαιτίας αυτού ζήτησαν

έγγραφη εξασφάλιση ότι οι συνταγές αντιγριπικών εμβολίων που εκδίδονται από την ΗΔΙΚΑ δεν θα περικοπούν σε ενδεχόμενο έλεγχο ως ορθώς εκδοθείσες με χρήση φίλτρων συνταγογράφησης.

Ακόμα περιμένουν....

Φύλαγε τα ρούχα σου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Οκτωβρίου 2017
Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά, και κάπως έτσι, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών έστειλε επιστολή γνωστοποίησης τόσο στον ΣΦΕΕ όσο και στην ΠΕΦ, ότι 1η Νοεμβρίου προχωρά σε κινητοποίηση για την φορολόγηση των εταιρικών αυτοκινήτων. Στο πλαίσιο αυτό, τη συγκεκριμένη μέρα, οι ιατρικές επισκέπτες προχωρούν σε στάση εργασίας από τη 1 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που θα γίνει έξω από το Υπουργείο Οικονομικών θα παραδοθεί ψήφισμα στον Υφυπουργό Οικονομικών, στον πρόεδρο της Βουλής, καθώς και στους εκπροσώπους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Άραγε, εκπρόσωποι βιομηχανιών θα κατέβουν στην κινητοποίηση ; Γιατί όχι;

Πολλές οι υποχρεώσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Οκτωβρίου 2017
Είναι γνωστό, ότι ποτέ δεν πρόκειται να χωρέσουν δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Στο πλαίσιο αυτό, ακούστηκε ότι ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Κ. Θεοδοσιάδης, εντός του προσεχούς διαστήματος σκοπεύει να παραιτηθεί από πρόεδρος που είναι στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Ο λόγος απλός: οι υποχρεώσεις είναι πολλές και δεν μπορούν να βγουν εύκολα.

Ως εκ τούτου...αναμένεται να μπει μια τελεία, και το ερώτημα είναι ποιος θα αναλάβει να γίνει Χαλίφης...στη θέση του Χαλίφη....

Καλή η προσπάθεια

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Οκτωβρίου 2017
Η προσπάθεια δείχνει καλή, το αποτέλεσμα δεν ξέρω ποιο θα είναι. Και θα σας εξηγήσω τι εννοώ. Ο ΕΟΠΥΥ ζήτησε από πάροχο συνδρομή στην ολοκλήρωση της πιστοποίησης όλων των γιατρών που συνταγογραφούν εξετάσεις. Ο λόγος, ήταν να υπάρχει πλήρης έλεγχος της όλης διαδικασίας συνταγογράφησης και εκτέλεσης των ιατρικών διαγνωστικών εξετάσεων.

Ο Σύνδεσμος- πάροχος συμφώνησε να βοηθήσει στο έργο του ΕΟΠΥΥ, ενώ έλαβε και τη διαβεβαίωση από τον Δ/ντη της Δ/νσης Στρατηγικού Σχεδιασμού αλλά και από τον Πρόεδρο του Οργανισμού ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή στα εκτελεσθέντα παραπεμπτικά, μολονότι αυτά έχουν εκδοθεί από μη πιστοποιημένους ιατρούς.

Έτσι...δούναι και λαβείν!

Χορήγηση άδειας για σχολική παρακολούθηση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Οκτωβρίου 2017
Μία πίεση από τους διοικούντες πρέπει να την αισθάνονται οι ιατρικοί επισκέπτες, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η κίνησή τους να πάρουν επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Εργασίας περί χορήγησης άδειας για σχολική παρακολούθηση (όπως αναφέρει και το σχετικό έγγραφο).

Η απάντηση, λοιπόν, του Υπουργείου ήταν σαφής: χωρίς να περικόπτονται οι αποδοχές, ο γονιός μπορεί να πάρει έως και 4 ημέρες κάθε ημερολογιακό έτος, προκειμένου να επισκεφτεί το σχολείο των παιδιών του με σκοπό την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης.
Εμ, πώς να το κάνουμε, δεν είμαστε όλοι ίσοι και όμοιοι...κάποιοι έχουν το πάνω χέρι!

Έλαβαν το πρόγραμμα για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Οκτωβρίου 2017
Αυτό θα πει προγραμματισμός, και όχι αστεία...Οι παιδίατροι συνεργάτες του Metropolitan έλαβαν προ ημερών στους υπολογιστές τους το Επιστημονικό Πρόγραμμα της Παιδιατρικής Κλινικής για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Τα μαθήματα θα γίνονται την 1η ή κατά περίπτωση 2η Τετάρτη κάθε μήνα, στο κεντρικό αμφιθέατρο του νοσοκομείου με ενδιαφέροντα θέματα, τα οποία άπτονται της καθημερινής τους δουλειάς.

Ήδη πραγματοποιήθηκε το πρώτο μάθημα με το επίκαιρο θέμα της Εποχικής Γρίπης και του Αντιγριπικού Εμβολιασμού.

Μεταξύ αυτών των μαθημάτων που ακολουθούν είναι ο Υπερηχογραφικός έλεγχος εγκεφάλου νεογνών και βρεφών, η Παιδική παχυσαρκία – Το μέγεθος του προβλήματος, Συμπτώματα και σημεία ύποπτα για κακοήθεια κ.λπ.

Άραγε να υπάρχει και τίποτα νεότερο με την πώληση της μονάδας;

Δείκτες σοβαρών ζωτικών προβλημάτων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Οκτωβρίου 2017
Απογοητευτικά είναι τα τελευταία στοιχεία -του 2016- για το μέλλον της Ελλάδας…

Λιγότερες οι γεννήσεις στην Ελλάδα από τους θανάτους (92.898 - 118.792). Μικρή αύξηση και της βρεφικής θνησιμότητας. Γάμοι και σύμφωνα κοινωνικής συμβίωσης = 53.434 (μειωμένοι). Αυτοί είναι δείκτες σοβαρών ζωτικών προβλημάτων, μαζί με τη φυγή του καλύτερου επιστημονικού και εργατικού δυναμικού της χώρας. Και εμείς;

Νομίζω ότι έχουμε χάσει την ικανότητα να διακρίνουμε τα ουσιώδη από τα επουσιώδη. Τα πρωτεύοντα από τα δευτερεύοντα.

Μήπως έφθασε η ώρα αυτό να αλλάξει;

Εφοδιασμός...με δελτίο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Οκτωβρίου 2017
Με δελτίο, λέγεται, γίνεται ο εφοδιασμός των φαρμακείων σε εμβόλια για την ιλαρά, καθώς αυτά είναι δυσεύρετα. Αυτά αναφέρουν παράγοντες από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, χαρακτηρίζοντας από την άλλη ως ‘’παραμύθια χωρίς τέλος’’ τα όσα λέγονται από κυβερνητικές πηγές, ότι δηλαδή τα αποθέματα των εμβολίων αυξήθηκαν από 100.000 που ήταν σε 350.000.

Το να τα επιβεβαιώνουν όμως εκπρόσωποι και από το δευτεροβάθμιο όργανο, καθώς και συνδικαλιστές που δεν έχουν καμία σχέση με το φαρμακείο και την καθημερινότητα, είναι ... για κλάματα, αναφέρουν οι ίδιοι παράγοντες…

Πάντως, εμένα μου αρέσουν τα παραμύθια!
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη