Αλαλούμ με τον νέο ΕΚΠΥ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Ιουνίου 2018
Αλαλούμ επικρατεί στους κόλπους των παρόχων υγείας με τον νέο ΕΚΠΥ, ενώ μεγάλη είναι και η γκρίνια από την πλευρά των ασφαλισμένων, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις επιβαρύνονται με συμμετοχή που δεν υπήρχε. Για παράδειγμα, στα Κέντρα αποκατάστασης θεσμοθετείται συμμετοχή των ασθενών -εκεί που δεν υπήρχε- από 10% έως 25% καθώς επίσης και συμμετοχή στη λήψη ειδικών υλικών...

Άρα έχουν δίκιο κάποιοι που ισχυρίζονται ότι έχει δημιουργηθεί μία εκρηκτική κατάσταση με τα νέα επιβαρυντικά δεδομένα του ΕΚΠΥ, πράγμα που θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα τόσο στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, όσο και στην διατήρηση των θέσεων εργασίας των επιχειρήσεων που ήδη λειτουργούν.... Και ο νοών νοείτω.

Διερευνούν πολλά δεδομένα πριν την απόφαση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Ιουνίου 2018
Νοσοκομείο του Καναδά, λέει, για την αγορά αντλιών έγχυσης (έξυπνες αντλίες) χρησιμοποίησε τις διαδικασίες αξιολόγησης Ιατρικής τεχνολογίας για να επιλέξει ποιες αντλίες θα αγοράσει. Χρησιμοποίησε 44 βιβλιογραφικές αναφορές για την διερεύνηση όλων των δεδομένων πριν την απόφασή του για την αγορά. Εμείς εδώ αγοράζουμε σωληνάκια υγρών και παίρνουμε τις αντλίες ως συνοδό εξοπλισμό, αντί το αντίστροφο.

Είμαι πολύ περίεργη, να γνώριζα πόσες διοικήσεις νοσοκομείων γνωρίζουν, χρησιμοποιούν ή αξιοποιούν μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες κατευθυντήριες οδηγίες της ΗΤΑ, το Core Model, οι οποίες αναπτύχθηκαν από το EUnetHTA (το Ευρωπαϊκό δίκτυο για την αξιολόγηση τεχνολογίας) στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα.

Απλώς αναρωτιέμαι…

Παρότρυνση για διεκδίκηση οφειλών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Ιουνίου 2018
Να τις διεκδικήσουν, όσοι έχουν οφειλές από τον πρώην ΟΠΑΔ... Αυτό παροτρύνει η Πανελλήνια ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών φυσικοθεραπευτών τα μέλη της...

Τους λέει συγκεκριμένα, όσοι έχουν υπόλοιπα ποσά οφειλών, το 10%, από τον πρώην ΟΠΑΔ (για δαπάνες Σεπτεμβρίου 2010 μέχρι το Μάϊο έτους 2011) και δεν έχουν λάβει ακόμη μήνυμα στην Εφαρμογή ‘’Ληξιπρόθεσμες Οφειλές’’ του ΕΟΠΥΥ, να προσέλθουν το συντομότερο δυνατόν στις τοπικές ΠΕ.ΔΙ., διεκδικώντας τα παραπάνω ποσά βάσει των δικών τους στοιχείων ή αυτών που έχουν καταχωρηθεί στο προηγούμενο ηλεκτρονικό σύστημα του Ταμείου το ''Ορασις’’.

Έχει διαπιστωθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις Φυσικοθεραπευτών η καρτέλα οφειλών, στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα που έχει εγκατασταθεί στις ΠΕ.ΔΙ., εμφανίζεται κενή.

Για αυτό να έχουν τα μάτια τους 14!

Γκρίνια στους φαρμακοποιούς

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Ιουνίου 2018
Μεγάλη η γκρίνια στον κλάδο των φαρμακείων, σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της νέας περικοπής που υπεβλήθη, του 0,8%. Και ενώ ο ΠΦΣ ισχυρίζεται ότι επικοινώνησε με όλους τους Συλλόγους προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο έναρξης απεργιακών κινητοποιήσεων, πρόεδροι συλλόγων αρνούνται ότι συνέβη αυτό!

Το δικό μου το ερώτημα είναι άλλο…Και πες ότι ξεκινά ένας κλάδος απεργία, πόσοι είναι πραγματικά διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε αυτήν; Ελάχιστοι, ήταν η απάντηση που πήρα από πρόεδρο ενός από τους μεγαλύτερους Συλλόγους φαρμακοποιών στην Ελλάδα. Αυτά! Τι άλλο;

''Στον αέρα'' το εγχείρημα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Ιουνίου 2018
Πολύ ντόρος για το τίποτα...τουλάχιστον επί του παρόντος.

Ακούστηκε ότι κάποιος παράγοντας από το οργανωμένο λιανεμπόριο που διατηρεί παρουσία στην Κεντρική Ελλάδα ενδιαφέρεται να ανοίξει φαρμακείο εντός του σούπερ μάρκετ που διατηρεί. Από τη "γύρα" που κάναμε, διαπιστώσαμε ότι δεν πρόκειται για μεγάλη αλυσίδα αλλά για κάποιον επιχειρηματία που λειτουργεί πράγματι σούπερ μάρκετ...και θέλει λόγω ΓΕΔΙΦΑ να δημιουργήσει και φαρμακείο εντός του καταστήματός του.

Το εγχείρημα είναι και στον αέρα αλλά και αβέβαιο, αν τελικά γίνει.

'Εδεσε το γλυκό

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Ιουνίου 2018
Ήταν που ήταν άσχημο το κλίμα, ήρθε και αυτό και έδεσε το γλυκό! Με υπονοούμενα μιλάμε σήμερα, καθώς το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο και από τη στιγμή που έχει ξεκινήσει έλεγχος από το σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, εμείς δεν μπορούμε να πούμε και πολλά…Πάντως, εκεί στο θεσμικό όργανο έχουν πολλά να συγκεντρώσουν και αναφέρομαι στα τιμολόγια που πρέπει να μαζέψουν και τα οποία είναι ουκ ολίγα, καθώς ο έλεγχος αφορά μια διετία.

Το θέμα είναι το σώμα των ελεγκτών τι ψάχνει; από την άλλη ένας καλός μπούσουλας στο ψάξιμο είναι η καταγγελία που έχει γίνει.

Μια διαφορετική κατασκήνωση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Ιουνίου 2018
‘Oταν κάτι ανάλογο δεν υπάρχει, θα πρέπει να λέγεται συχνά πυκνά...για να ευαισθητοποιηθούν οι υπόλοιποι...

Από το 1995 λειτουργεί στη Χαλκιδική μια διαφορετική κατασκήνωση παιδιών και εφήβων με διαβήτη, όμοια της οποίας δεν υπάρχει, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Ήταν μια πρωτοβουλία της Παιδοενδοκρινολογικής Μονάδας της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ που έχει μακρά εμπειρία στο σακχαρώδη διαβήτη των παιδιών και των εφήβων, έχοντας παρακολουθήσει εκατοντάδες παιδιά από την έναρξη λειτουργίας της. Σήμερα παρακολουθούνται πάνω από 200 παιδιά και έφηβοι με σακχαρώδη διαβήτη.

Φέτος, η κατασκήνωση θα πραγματοποιηθεί από 2-11 Αυγούστου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν τις σχετικές πληροφορίες από το τμήμα κατασκηνώσεων και εκδρομών της ΧΑΝΘ (τηλ. 2316001000-εσωτ 851 και 852).

Πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης για την εργονομία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Ιουνίου 2018
Ένα νέο πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης "Εργονομία - Υγεία και Ασφάλεια Εργασίας" ετοιμάζεται να ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2018. Το πρόγραμμα θα επιβλέψει και θα πιστοποιήσει το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ-ΑΤΕΙΘ και θα υλοποιηθεί από το Εργαστήριο Εμβιομηχανικής και Εργονομίας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μαζί με το Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ).

Η υποβολή αιτήσεων θα είναι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη