Υπέρμετρη προσδοκία για τα γενόσημα...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Ιουλίου 2018
Ονειρο θερινής νυκτός δείχνει η πρόθεση του Υπουργείου Υγείας, να φθάσουν τα γενόσημα στο 40% των πωληθέντων από τα ράφια των φαρμακείων μέχρι τα τέλη του έτους ή αλλιώς σε έξι μήνες.

Δύσκολο έργο, καθώς ο όγκος τους κυμαίνεται στο 26% περίπου και σε αξία είναι στο 20%. Κάποιοι από την άλλη, μιλούν για ανέφικτο έργο, ιδίως μετά την πρόσφατη περιπέτεια με την δραστική ουσία που αποσύρθηκαν ουκ ολίγα σκευάσματα από την αγορά.

Υπήρχε που υπήρχε η καχυποψία μετά και από το τελευταίο γεγονός με την δραστική εκτοξεύτηκε στα ύψη...

Ευνοική ρύθμιση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Ιουλίου 2018
Τα καλά πρέπει να λέγονται ακόμη και αν χρειάστηκαν πολλοί αγώνες για να γίνει κατανοητό το αυτονόητο. Στο Ν. 4538/2018 (ΦΕΚ 85, Α΄) και συγκεκριμένα στο άρθρο 29 προστέθηκε μια ευνοϊκή ρύθμιση που αναφέρεται στο δικαίωμα απαλλαγής από τα τέλη κυκλοφορίας (σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του άρθρου 16 του Ν. 1798/1988) για τους γονείς-κηδεμόνες ανηλίκων με αναπηρία.

Σύμφωνα με το άρθρο 29 του ΦΕΚ 85 Α΄ ορίζονται τα εξής : στο τέλος της παρ. 3 του άρθρου 16 του Ν. 1798/1988 (Α΄166) προστίθενται δυο νέα εδάφια ως εξής: "Επίσης, η απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας που δικαιούνται οι ανήλικοι ανάπηροι των παραπάνω κατηγοριών, δύναται να παραχωρείται έως την ενηλικίωσή τους στο πρόσωπο που ασκεί τη γονική μέριμνα ή για οποιονδήποτε λόγο έχει την επιτροπεία τους για ένα μόνο όχημα, έστω και αν ασκεί τη γονική μέριμνα ή την επιτροπεία σε περισσότερους ανήλικους αναπήρους…."

Επίσης, για την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης εκδόθηκε η ΠΟΛ. 1127/2018 με θέμα : "Κοινοποίηση των διατάξεων του αρ. 29 του ν. 4538/2018 (85 Α΄), σχετικά με την παραχώρηση του δικαιώματος της απαλλαγής από τέλη κυκλοφορίας στους γονείς των ανήλικων αναπήρων ή σε πρόσωπα που έχουν την επιτροπεία των προσώπων αυτών και παροχή οδηγιών για ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων αυτών".

Πληρώνονται σήμερα οι φυσικοθεραπευτές;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Ιουλίου 2018
Πιθανότατα σήμερα να δοθεί η οριστικοποίηση της πληρωμής για το μήνα Απρίλιο όσον αφορά τουλάχιστον τους φυσικοθεραπευτές (δηλαδή μιλάμε για ένα τρίμηνο πίσω) και έτσι εξηγείται και η...βόλτα των εκπροσώπων του κλάδου από τον ΕΟΠΥΥ.

Εφόσον γίνει, θα υπάρξει και αυτόματη αναζήτηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, όπως είχε ανακοινωθεί από τον οργανισμό. Στην αντίθεση περίπτωση - δεν γίνει δηλαδή οριστικοποίηση - οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών ζήτησαν την επιτάχυνση της διαδικασίας προκειμένου να υπάρξει πληρωμή πριν τα τέλη του μήνα.

Oι Σαουδάραβες ψάχνουν Έλληνες γιατρούς

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Ιουλίου 2018
Τελικά η Σαουδική Αραβία είναι από τα κράτη που δείχνουν μεγάλη προτίμηση στους Ελληνες γιατρούς. Ακούστηκε ότι ακόμη μια φορά στελέχη από τον μεγαλύτερο νοσοκομειακό Όμιλο της Σαουδικής Αραβίας, τον Mouwasat Medical Group, βρέθηκαν στη χώρα μας και τη προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησαν συναντήσεις με Ελληνες γιατρούς για την κάλυψη των αναγκών του σε προσωπικό.

Το προσφερόμενο πακέτο παροχών του μάλλον εντυπωσιακό μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς δεν είναι μόνο οι αποδοχές (12.000USD μηνιαίως – διαπραγματεύσιμο αναλόγως ειδικότητας, προσόντων, προϋπηρεσίας για τους Επιμελητές), αλλά και η δωρεάν διαμονή, η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλη την οικογένεια, οι 40 ημέρες άδεια τον χρόνο κ.λπ.

Ανεβαίνει το θερμόμετρο λόγω ανάρτησης στην "Διαύγεια"

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Ιουλίου 2018
Nεύρα προκάλεσε η ανάρτηση στη "Διαύγεια", των Επιτροπών Εξετάσεων για χορήγηση επάρκειας εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων από ιατρούς είκοσι (20!) άλλων πλην της Ακτινολογίας ειδικοτήτων. Η πρόταση προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας,είναι να ζητηθεί από το σύνολο των Ακτινολόγων οι οποίοι με Υπουργική Απόφαση διορίσθηκαν στις Επιτροπές αυτές να παραιτηθούν μαζικά.

Άλλη πρόταση, αλλά στο ίδιος μήκος κύματος είναι να σταματήσουν τα Ακτινολογικά Εργαστήρια των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, Αλεξανδρούπολης και Ιωαννίνων, να παρέχουν εκπαίδευση σε ειδικούς άλλων ειδικοτήτων ιατρούς.
Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τα Εργαστήρια του ΕΣΥ που παρέχουν αντίστοιχη εκπαίδευση.Το θερμόμετρο των εξελίξεων ανεβαίνει ανάλογα με την θερμοκρασία του καλοκαιριού.

Τα νέα είναι καλά - από Δευτέρα θα μάθουμε λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Ιουλίου 2018
Τι και αν άργησαν τα νέα περίπου 14 μήνες, πάντως είναι καλά. Βέβαια το μεγάλο ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί από εμάς καθώς είμαστε αναρμόδιοι, είναι γιατί άργησαν τόσο; Σχετική ενημέρωση θα υπάρξει από την ερχόμενη εβδομάδα στο Iatronet.

Άραγε μετά από αυτά τα νέα θα έχουμε και δικαστικές εξελίξεις;

Σημαντικές δωρεές για την Υγεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Ιουλίου 2018
Τα καλά πρέπει να λέγονται και να ξαναλέγονται γιατί τις περισσότερες φορές στη διαδρομή ξεχνιούνται. Ολοκληρώνεται σιγά-σιγά η ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ακτινοθεραπείας στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, με την δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου. Το σημαντικό αυτό έργο για τους Ελληνες ασθενείς, οφείλεται αποκλειστικά σε δύο παράγοντες: Την κοινωνική ευαισθησία του Ιδρύματος Νιάρχου και την αέναη προσπάθεια και τον συντονισμό του Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας για την εγκατάσταση, την εκπαίδευση και την αποτελεσματική αξιοποίηση των μηχανημάτων.

Πολλά μπράβο λοιπόν, αν και το ερώτημα που αιωρείται είναι αν οι υποδομές αυτές θα αξιοποιηθούν κατάλληλα τόσο από τις διοικήσεις των νοσοκομείων όσο και από το υπάρχον προσωπικό, είτε λόγω ελλείψεων που υπάρχει σε αυτό είτε λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων είτε λόγω αδιαφορίας κ.λπ. κ.λπ.

Χασούρα και χρέη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Ιουλίου 2018
Αραγε πόσες να είναι οι επισφάλειες αυτή τη στιγμή; Όχι γενικώς στο φάρμακο αλλά ειδικά στις φαρμακαποθήκες... Κάποιοι που ξέρουν, λένε ότι αξίζει να δει κανείς το ύψος τους σωρευτικά, πως δηλαδή είναι το ποσοστό τους την τελευταία πενταετία. Κάποιοι πάντως που δραστηριοποιούνται σε αυτό το κομμάτι έσβησαν πολλά χρέη που όπως και να το κάνεις ουσιαστικά μιλάμε από τη μία για χασούρα αλλά και από την άλλη τα χρέη είναι βαρίδι....
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη