Προχωρούν οι εκκαθαρίσεις για τα διαγνωστικά κέντρα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Δεκεμβρίου 2017
Προχωρούν οι εκκαθαρίσεις για τα διαγνωστικά κέντρα για τον μήνα Αύγουστο, γεγονός που χαροποιεί ιδιαιτέρως τα τελευταία...λόγω και του "δώρου" που πλησιάζει και πρέπει να καταβάλουν στο προσωπικό τους. 

Οι περισσότερες ΠΕ.ΔΙ. έχουν ήδη εκκαθαρίσει τις απαιτήσεις του Αυγούστου και προχωρούν στις οριστικοποιήσεις του συγκεκριμένου μήνα, η εξόφληση του οποίου θα είναι πριν τις εορτές των Χριστουγέννων.

Επίσης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, εντός του τρέχοντος μηνός θα έχουν ξεκινήσει οι εκκαθαρίσεις και οι οριστικοποιήσεις για το μήνα Σεπτέμβριο, έτσι ώστε το πρώτο δεκαήμερο του νέου έτους, να έχει πληρωθεί και ο μήνας αυτός.

Μυρίζει μπαρούτι...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Δεκεμβρίου 2017
Μπαρούτι μυρίζει στα ενδότερα των ιδιωτικών κλινικών, με την Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος να αναρωτιέται αν θα βρεθεί χρόνος για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2018. Οι πληροφορίες μου είναι ότι ζητήθηκε συνάντηση με τους υπεύθυνους των ιδιωτικών κλινικών αλλά δεν έγινε, λόγω επιβαρυμένου προγράμματος, όπως ισχυρίστηκαν οι αρμόδιοι. Έτσι αποφασίστηκε στις 14-12 να προχωρήσουν σε απεργία, μήπως έτσι καταφέρουν να πιέσουν τις καταστάσεις και πάρουν τις πολυπόθητες υπογραφές!.

Ραγδαίες ανακατατάξεις και εξελίξεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Νοεμβρίου 2017
Όχι ένα, όχι δύο...αλλά 75 φακέλους φαρμάκων αγόρασε, λέει, ελληνική εταιρεία από άλλη ελληνική που ανέστειλε τη λειτουργία της...Οι ανακατατάξεις και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, σε σημείο που τις περισσότερες φορές δεν τις προλαβαίνω...Εμένα πάντως, αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι ότι οι υπάλληλοι της πρώην (!) θα πάνε στη νυν (!), η οποία μάλιστα θα προχωρήσει και σε προσλήψεις! Για να δούμε…γιατί μαύρισε η ψυχή μου με τις απολύσεις που ακούω τελευταίως!

Αυξημένα έσοδα από τον τουρισμό υγείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Νοεμβρίου 2017
Ο τουρισμός υγείας, αύξησε κατά 50 δισ. ευρώ τα έσοδα των κρατών μελών στην ΕΕ28 την περσινή περίοδο. Σχετικά στοιχεία θα δημοσιευτούν το προσεχές διάστημα.

Περίπου το 70% αυτών έγιναν πιο πολύ για θέματα ευεξίας και διακοπών σε μονάδες που διαθέτουν spa. Το υπόλοιπο 30% αφορά πιο ιατρικούς λόγους – θεραπεία, νοσηλεία σε κλινικές και σε κέντρα αποτοξίνωσης. Οι Γερμανοί είναι πρώτοι στον εξερχόμενο τουρισμό. Ακολουθούν Αμερικανοί, Νοτιοκορεάτες, Κινέζοι και Ιάπωνες. Η Γερμανία, όμως, είναι και η πρώτη σε εισαγωγή ασθενών από άλλες χώρες.

Σύμφωνα με έρευνα, οι ταξιδιώτες που κάνουν τουρισμό υγείας επιθυμούν να περιορίσουν τα επίπεδα του στρες, σε συνδυασμό με χαλάρωση και αποτοξίνωση από την καθημερινότητα.

Διεπιστημονική προσέγγιση της περιβαλλοντικής επίδρασης στην καρκινογένεση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Νοεμβρίου 2017
Το θέμα μπορεί να μην είναι ευχάριστο...όμως αυτό που λείπει -θελημένα ή αθέλητα- είναι από τους περισσότερους η σωστή ενημέρωση. Θεωρώ ότι αξίζει να αφιερωθεί χρόνος για να παρακολουθήσει κάποιος το 4ο Forum που διοργανώνουν οι Γυναίκες στην Ογκολογία (W4O-Hellas), την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο του Forum, θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που οδηγούν σε καρκινογένεση, τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην υγεία και τη σημασία της διατροφής και της άσκησης ενάντια στον καρκίνο. Επιπλέον, θα υπάρξει ειδικό στρογγυλό τραπέζι για τον καρκίνο σε παιδιά και εφήβους αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση σε παιδιά και εφήβους.

Συμμετέχουν επιστήμονες από διάφορους χώρους και από τα σημαντικότερα κέντρα ερευνών της χώρας μας, σε μια προσπάθεια διεπιστημονικής προσέγγισης της περιβαλλοντικής επίδρασης στην καρκινογένεση.

Εμφάνιση του νέου οργανογράμματος στο προσωπικό

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Νοεμβρίου 2017
Το νέο της οργανόγραμμα...θα εμφανίσει σήμερα στο προσωπικό της μεγάλη φαρμακοβιομηχανία...Και λέω το νέο, καθώς έγιναν κάποιες απομακρύνσεις στελεχών και μερικές θέσεις θα καλυφθούν, ενώ άλλες όχι...Πάντως, για να ξέρετε, η συγκεκριμένη εταιρεία συγκριτικά με άλλες έχει κάνει τις λιγότερες ...

Τα νεότερα έρχονται!...

Ανεξόφλητα τιμολόγια και τόκοι

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Νοεμβρίου 2017
Ποιο νοσοκομείο έχει στα συρτάρια του ανεξόφλητα τιμολόγια ύψους 1.144.869,53 ευρώ; Όμως, το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά αποφάσισε και ήδη διαβίβασε στο Νοσοκομείο ότι οφείλει να καταβάλει στην προμηθεύτρια εταιρεία το προαναφερθέν ποσό με το προβλεπόμενο από το π.δ 166/2003 επιτόκιο (δηλαδή αυτό της Ε.Κ.Τ προσαυξανόμενο κατά 7 εκατοστιαίες μονάδες) από την επομένη της παρόδου δέκα μηνών από την έκδοση καθενός από τα δελτία αποστολής μέχρι την εξόφληση. Οι τόκοι, σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου, ανέρχονται σε 873.230,23 ευρώ.

Το νοσοκομείο προσπάθησε να δικαιολογηθεί, υποστηρίζοντας ότι χωρίς πρόθεση τα αρμόδια όργανα του νοσοκομείου παρέλειψαν την υποβολή των συμβάσεων στον προσυμβατικό έλεγχο, καθώς ο διαγωνισμός αυτός ήταν ο πρώτος με προϋπολογισμό άνω του 1.000.000,00 Ευρώ και δεν είχαν εξοικειωθεί με τη διαδικασία αυτή....!

Aυτά! Καλή μας εβδομάδα...

Έκτακτη συνέλευση συγκάλεσαν οι Ιατρικοί επισκέπτες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Νοεμβρίου 2017
‘Εκτακτη συνέλευση συγκάλεσαν, λέει, οι Ιατρικοί επισκέπτες, καθώς οι απολύσεις την τελευταία περίοδο από τις φαρμακοβιομηχανίες δίνουν και παίρνουν.... Ξεπέρασαν τις 60 μέσα στο μήνα και ετοιμάζονται και άλλες...

Και λέω εγώ: να γίνει η συνέλευση αλλά το κλίμα που υπάρχει θα την ευνοήσει ώτε να καταλήξουν σε μία απόφαση; ή θα γίνει όπως στη κινέζικη βουλή; (με εκείνες τις υπέροχες εικόνες των μπουνιδίων);

Το κλίμα, δυστυχώς, δεν είναι καλό και τα παράπονα πολλά... εγώ τα μόνα που έχω να πω είναι: Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Ή, όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, περίμενε η φωτιά να έρθει και στο δικό σου.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη