Τεταμένες σχέσεις…

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Σεπτεμβρίου 2016
Τεταμένες είναι οι σχέσεις μιας φαρμακοβιομηχανίας με τους φαρμακοποιούς, μετά την κίνηση της πρώτης να προωθεί απευθείας στους ασθενείς της ένα καινοτόμο φάρμακό της παρακάμπτοντας τους δεύτερους. Μάλιστα, σε διαφημιστική καμπάνια που έχει ξεκινήσει, καλεί τους ασθενείς να απευθύνονται κατευθείαν στο τηλέφωνο υποστήριξης του προϊόντος που έχει κάνει.

Το αιτιολογικό της φαρμακοβιομηχανίας για αυτή την κίνηση, είναι ότι ελέγχει καλύτερα την ασφαλή και σωστή χρησιμοποίησή του. Το όλο θέμα -αν και νόμιμο- δεν αρέσει στους φαρμακοποιούς οι οποίοι έστειλαν μάλιστα και έγγραφα διαμαρτυρίας στην εταιρεία, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να τους χρησιμοποιεί αλά καρτ!

Η κατάσταση είναι τεταμένη και το ερώτημα είναι πώς τελικώς θα το διαχειριστούν οι φαρμακοποιοί οι οποίοι προωθούν πολλά σκευάσματα της συγκεκριμένης βιομηχανίας από τα φαρμακεία τους, όπως τεστ εγκυμοσύνης, βιταμίνες, Μη συνταγογραφούμενα κ.λπ.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Σεπτεμβρίου 2016
Και επιμόρφωση και επί πληρωμή...Τέτοιες εποχές, αναμφίβολα ενέργειες όπως η κάτωθι πιάνουν τόπο. Με στόχο την επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού που στελεχώνει τις επιχειρήσεις- μέλη της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών πρόκειται να υλοποιήσει μια σειρά από εντελώς δωρεάν προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης επιδοτούμενα από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Οι καταθέσεις αιτήσεων θα γίνουν μέχρι Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι εργοδότες δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση. Οι εργαζόμενοι θα πάρουν αποζημίωση για έξοδα Διατροφής και Μετακίνησης 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης (5 ευρώ Χ 32 ώρες, άρα 150 ευρώ καθαρά, μετά την αποπληρωμή των σεμιναρίων από τον ίδιο τον ΟΑΕΔ σε βιβλιάρια καταθέσεως των υπαλλήλων).

Μικρό καλάθι…

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Σεπτεμβρίου 2016
Θα ήθελα πάρα πολύ να ήμουν αόρατη και να βρισκόμουν στο χθεσινό ραντεβού στον ΕΟΦ, όπου ήταν και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αλλά και εκπρόσωπος από την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος, καθώς και από τις ιδιωτικές φαρμακοπαθήκες....

Γιατί και καταγγελίες έγιναν για τον ανεπαρκή εφοδιασμό της αγοράς από σκευάσματα με συγκεκριμένα ονόματα εταιρειών και στοιχεία δόθηκαν για τις υπερβολικές παράνομες...και νόμιμες εξαγωγές...

Τώρα λέει, αποφασίστηκε ομοφώνως να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες και να αποδοθούν ευθύνες...Σε αυτό κρατάω ένα μικρό καλάθι, καθώς και στο πρόσφατο παρελθόν είχαν πιαστεί κάποιοι επιτήδειοι...αλλά όπως ακούγεται και ξανά προς την δόξα τραβούν!... Ο νοών νοείτο....

Μήνυμα προς την Κομισιόν στέλνει η PGEU

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Σεπτεμβρίου 2016
Η παραδοχή ότι "Πουθενά δεν αποδείχθηκε πως οι εφαρμοστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν στα κράτη μέλη σταδιακά από το 1995 μέχρι σήμερα (π.χ. απελευθέρωση των επαγγελμάτων) μείωσαν τις τιμές των φαρμάκων ή αύξησαν την προσβασιμότητα των πολιτών στο φάρμακο" είναι ένα από τα βασικότερα συμπεράσματα στο οποίο κατέληξε το Πανευρωπαϊκό Συμπόσιο της PGEU που έγινε στην Αθήνα.

Αντιθέτως, σύμφωνα με τους εκπρόσωπους της Ισπανίας, της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Σερβίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Ελλάδας, καθώς και της ΓΓ της PGEU, οι νόμοι, οι κανόνες και οι οδηγίες της Κομισιόν αποδείχθηκαν καταστροφικοί δημιουργώντας ολιγοπώλια χονδρεμπορίου και καρτέλ εις βάρος της ποιότητας και της επιστήμης.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Σερβίας όπου σήμερα στα 100 φαρμακεία δυο είναι ιδιωτικά και τα υπόλοιπα ανήκουν σε τρεις αλυσίδες ή της Ιταλίας όπου μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ψηφιστεί ο νόμος για την απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, κλπ) χωρίς κανένα περιορισμό.

Μετά από πίεση της ελληνικής πλευράς ψηφίστηκε ομόφωνα δήλωση, η οποία αναδεικνύει την αναγκαιότητα της βιωσιμότητας των φαρμακείων, του ρόλου του φαρμακοποιού και επιδόθηκε στην PGEU για να το καταθέσει στην Κομισιόν.

Ταχύρρυθμo… αλλά δεν λειτουργεί!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Σεπτεμβρίου 2016
Θέλετε να γίνετe διασώστης στο ΕΚΑΒ; Για να συμβεί αυτό πρέπει μεταξύ άλλων να έχετε φοιτήσει στο ΙΕΚ του ΕΚΑΒ! Το οποίο όμως, δεν λειτουργεί! Ρύθμιση στο πόδι...;

Το προσωπικό του ΕΚΑΒ έστειλε και σχετική επιστολή στον υπουργό, ζητώντας άμεσα, τροπολογία. Η οποία επιστολή, αναφέρει. ‘’ Μετά την έκδοση του ΦΕΚ 1486 Β 16/7/2016 ορίστηκαν οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι για την έκδοση της Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος των Διασωστών. Στις προϋποθέσεις για τους ήδη υπηρετούντες στο ΕΚΑΒ ορίζονται μια σειρά από κριτήρια προϋπηρεσίας που πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, καθώς και οι μεταταχθέντες σε αυτό. Στο Αρθρο 5 (Μεταβατικές Διατάξεις ) παράγραφος «δ» ορίζεται ‘’στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ κλάδου ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Τεχνικού (ειδικότητας Οδηγών) και ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρου, οι οποίοι μετατάχθηκαν στο ΕΚΑΒ από τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, κατ’ εφαρμογή του Ν. 4254/2014 (ΦΕΚ Α΄ 85) υπό την προϋπόθεση της επιτυχούς φοίτησης στο ταχύρρυθμο (μονοετές) πρόγραμμα του ΙΕΚ ΕΚΑΒ".

Kαι καταλήγει η επιστολή: Με δεδομένο λοιπόν ότι το ταχύρρυθμο (μονοετές) πρόγραμμα του ΙΕΚ ΕΚΑΒ δεν λειτουργεί και συνέπεια αυτού είναι η άνιση μεταχείριση εργαζομένων στην ίδια υπηρεσία, παρακαλούμε εισάγετε τροπολογία με την οποία να ορίζετε ότι απαραίτητη προϋπηρεσία για τους όλους εργαζομένους του ΕΚΑΒ για την Έκδοση της Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος για τους Διασώστες Πληρωμάτων Ασθενοφόρου να είναι τα 10 χρόνια.

Τι θα γίνει με τα ορθοπεδικά είδη;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Σεπτεμβρίου 2016
Τι θα γίνει τελικά με τα ορθοπεδικά είδη; Θα περάσουν ή όχι στη δικαιοδοσία των φαρμακείων; Είναι ένα από τα θέματα που απασχολούν έντονα τον φαρμακευτικό κόσμο, καθώς αυτός θεωρεί ότι αν τα φαρμακεία αναλάβουν τη διάθεσή τους θα πέσει και το υψηλό τους κόστος, που σήμερα είναι στα 110 εκατ. ευρώ, καθώς θα ελέγχονται με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Γεγονός που σήμερα δεν ισχύει- και όπως λέγεται -σε αυτή την κατηγορία κυκλοφορεί πολύ μαύρο χρήμα (όπως επιβεβαίωσε και η πλευρά του υπουργείου σε κάποιες από τις τελευταίες συναντήσεις που έκανε με παράγοντες από το χώρο της υγείας).

Το ζήτημα των ορθοπεδικών ειδών πρόκειται να τεθεί και στη συνάντηση που έχει οριστεί ανάμεσα στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον ΕΟΠΥΥ... οπότε όλο και κάποιες εξελίξεις θα έχουμε...

Άραγε πώς θα αντιδράσουν τα εξειδικευμένα καταστήματα ορθοπεδικών;

Μπράβο!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Σεπτεμβρίου 2016
Τέτοιες ανακοινώσεις, αναμφίβολα δίνουν κουράγιο και αποτυπώνουν ανθρωπιά. "Κάθε παιδί, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας και κοινωνικοοικονομικής προέλευσης, δικαιούται την παροχή εκπαίδευσης και περίθαλψης στις δημόσιες δομές, παιδείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, όπως προβλέπεται από την Οικουμενική Διακήρυξη του Ανθρώπου (άρθρα 22, 25, 26) και τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (άρθρα 22, 24, 26, 28) αλλά και από τους νόμους της Πολιτείας", δήλωσε με ανακοίνωσή του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Τονίζοντας στην ίδια ότι "δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες για την πρόληψη και αγωγή υγείας, όλων των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία του Νομού, χωρίς καμία διάκριση, όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη, προοδευτική, κοινωνία".

Κακά μαντάτα…

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Σεπτεμβρίου 2016
Άσχημα τα νέα, καθώς πλανώνται δύο νέα λουκέτα και πάλι στο κέντρο των Αθηνών. Kαι μιλάμε για μονάδες δευτεροβάθμιας περίθαλψης του ιδιωτικού τομέα- βεβαίως βεβαίως! Τους λένε ότι δεν πάει άλλο....και αυτοί ξανασχεδιάζουν την πολιτική υγείας της χώρας. Αν είναι να βγει σε καλό ο σχεδιασμός έχει καλώς. Μήπως όμως γίνουν τα πράγματα χειρότερα από πριν; αναρωτιούνται μερικοί, καθώς, όπως λένε, ποτέ δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη τα λεγόμενα των εκπροσώπων του κλάδου- και άρα αγνοούν παντελώς το σφιγμό της αγοράς!
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη