Σε αναμονή…για υπογραφές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Σεπτεμβρίου 2016
Οι συζητήσεις έγιναν και όλα πήγαν κατ' ευχήν, λένε ιατρικοί επισκέπτες, σχετικά με τις συναντήσεις που είχαν για τη νέα συλλογική τους σύμβαση. Όπως μάθαμε, ούτε περικοπές ούτε τίποτα. Θα ισχύουν όλα όπως ήταν πριν... και από οικονομικής πλευράς. Τουτέστιν, 900 ευρώ οι πτυχιούχοι, 800 ευρώ οι μη...έχοντες ανώτατη εκπαίδευση.

Και τώρα τα συμφωνημένα τα έχουν πάρει οι δικηγόροι- εργατολόγοι, τα επεξεργάζονται προκειμένου να πέσουν και οι ανάλογες υπογραφές, από την πλευρά της φαρμακοβιομηχανίας και των ιατρικών επισκεπτών από την άλλη. Οι οποίες όπως μάθαμε, θα πέσουν άμεσα.

Το θετικό είναι, κατά τους ιατρικούς επισκέπτες, ότι έχουν σταματήσει οι απολύσεις στον κλάδο, που τα προηγούμενα χρόνια γίνονταν σωρηδόν, εξ ου και μεγάλο το πλήγμα, καθώς 3.000 κόσμος απομακρύνθηκε από τον χώρο του φαρμάκου.

Ο Γιάννης Μπασκόζος μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΟΥ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Σεπτεμβρίου 2016
Μέλος της Μόνιμης Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη (SCRC) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) εξελέγη την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος.

Η εκλογή του έγινε κατά τη διάρκεια των εργασιών της 66ης Συνόδου της Επιτροπής του ΠΟΥ Ευρώπης, η οποία πραγματοποιείται στην Κοπεγχάγη.

Η SCRC είναι το εκτελεστικό όργανο που διασφαλίζει την εφαρμογή των αποφάσεων της Περιφερειακής Επιτροπής και των πολιτικών Δημόσιας Υγείας από τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας.

Παράλληλα, έχει συμβουλευτικό ρόλο τόσο προς αυτήν όσο και προς την περιφερειακή διευθύντρια.

Ποιοι νεφροπαθείς απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Σεπτεμβρίου 2016
Να και κάτι καλό! Οι νεφροπαθείς με αναπηρία άνω του 80%, απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ εφόσον συντρέχουν τα κάτωθι:
1. Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους, δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή την σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.
2. Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα, ο υπόχρεος δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του, λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας και του είδους του δικαιώματος δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα.

Σε αναμμένα κάρβουνα...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Σεπτεμβρίου 2016
Σε αναμμένα κάρβουνα είναι οι προμηθευτές υγείας εν αναμονή του νέου Κανονισμού για το πώς θα γίνονται οι αγορές υλικών συνολικά από τα νοσοκομεία της χώρας. Και ενώ η ενημέρωση που είχαν οι ιδιώτες ήταν ότι ο σχετικός κανονισμός θα είχε ετοιμαστεί μέχρι τον Ιούνιο, ακόμη.....σέρνεται και κανείς δεν ξέρει πότε θα είναι έτοιμος, καθώς θα πρέπει να τεθεί και σε δημόσια διαβούλευση και αυτό θέλει το χρόνο του!

H.... Γερμανίδα τα θέλει cash!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Σεπτεμβρίου 2016
Πάνε και έρχονται τα θεσμικά όργανα στον ΕΟΦ -και δεν εννοώ μόνο τους φαρμακοποιούς- για τις σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων. Τελευταίως έγινε μία σχετική συνάντηση και οι αρμόδιοι στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων ενημέρωσαν ότι έχουν προχωρήσει σε σειρά ενεργειών με τη φαρμακαποθήκη που διακινεί σκεύασμα, για να λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης.

Όπως διευκρίνισαν, η έλλειψη οφείλεται σε μειωμένες ποσότητες που φτάνουν στην Ελλάδα, λόγω της χαμηλής τιμής των παλαιών φαρμάκων αλλά και στην απαίτηση της γερμανικής Εταιρείας που το διακινεί να πληρώνεται μετρητά για κάθε παράδοση φαρμάκων.
Οι αρμόδιοι του ΕΟΦ διαβεβαίωσαν ότι θα κάνουν τα απαραίτητα για την ομαλή προμήθεια του εν λόγω απαραίτητου σκευάσματος, η οποία περιλαμβάνει και την έγκαιρη εξόφληση της φαρμακαποθήκης από τα νοσοκομεία.

Οι διαβεβαιώσεις έχουν πάει περίπατο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Σεπτεμβρίου 2016
Θα γεμίσει σε λίγες ημέρες το Καβούρι, καθώς θα ξεκινήσει το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο των Φαρμακοποιών στο οποίο θα έρθουν εκπρόσωποι του κλάδου για να συζητηθούν οι ραγδαίες εξελίξεις που σαρώνουν το χώρο....

Φαντάζομαι ότι θα υπάρχει και εκπρόσωπος της ελληνικής Πολιτείας, ο οποίος θα πρέπει να πει και κάτι! Τι κάτι όμως...αφού όλες οι διαβεβαιώσεις έχουν πάει περίπατο και τίποτα δεν έχει πάρει το δρόμο της υλοποίησης....

Πώς να αρνηθείς να είσαι ''Μαζί τους";

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Σεπτεμβρίου 2016
"Oι γυναίκες συμμετέχουν και προσφέρουν στην κοινή προσπάθεια. Με χαρά, δημιουργικότητα και αγάπη. Τελικά, οι γυναίκες είναι πιο δραστήριες, αποτελεσματικές και κοινωνικά ευαίσθητες ( σε πρακτικά θέματα, όχι σε θεωρίες). Πώς να αρνηθείς να είσαι ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ";

Τα λόγια αυτά δεν ανήκουν σε μένα αλλά σε ένα διακεκριμένο επιστήμονα από τον χώρο της υγείας..... Και κάπως έτσι η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και ο Σύλλογος Γυναικών Γλυφάδας ‘’Μαζί για τη ζωή’’, μας ετοιμάζουν πολλές εκπλήξεις το προσεχές διάστημα.

Εξω από τα "ρούχα τους" οι ιδιωτικές κλινικές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Σεπτεμβρίου 2016
Για τις Κλινικές το Claw Back ανέρχεται στο 50%, ήτοι σε 110 εκατ. ευρώ για το Β' μόνο εξάμηνο του 2015 με ετήσιο προϋπολογισμό 235 εκατ. ευρώ.

Το Claw Back επιβαρύνεται κατά 10% από την περσινή αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% χωρίς αντίστοιχη αύξηση του προϋπολογισμού.

Μόνη λύση, λένε εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών, η άμεση χρηματοδότηση του κωδικού με το ποσό της αύξησης του ΦΠΑ και σύμφωνα με τις ανάγκες νοσηλευτικής περίθαλψης και τις επιλογές μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα του πληθυσμού.
Όταν οι ασθενείς επιλέγουν τον ιδιωτικό τομέα λόγω των γνωστών αδυναμιών του δημοσίου και οι πραγματικές ανάγκες για νοσηλεία ανέρχονται στα 460 εκατ.. ευρω αντίστοιχος θα πρέπει να είναι ο προϋπολογισμός.

"Οχι να απαιτούμε την παροχή υπηρεσιών και μετά με το "έτσι θέλω" να αρνούμαστε την πληρωμή. Αυτό αποκαλείται ληστεία" το μεταφράζουν πολύ απλά οι κλινικάρχες
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη