Συνεχίζονται τα μαγειρέματα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Νοεμβρίου 2017
Θυμάμαι μια κουβέντα που μου είχε πει παράγοντας από τον κλάδο της υγείας, ότι του χρόνου τέτοια εποχή οι μεγάλες μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης θα έχουν αλλάξει χέρια, με τους νέους ιδιοκτήτες να είναι fund. Ήδη, δύο μεγάλες ιδιωτικές μονάδες από την δευτεροβάθμια περίθαλψη πουλήθηκαν…και τα μαγειρέματα συνεχίζονται. Ωστόσο, κάτι μου λέει ότι τα επόμενα νέα περί πώλησης θα είναι από το μέτωπο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Συζητήσεις γίνονται, και όπως λέγεται είναι προχωρημένες, μεταξύ πρωταγωνιστή του κλάδου (της πρωτοβάθμιας) από τη μία και fund από την άλλη!

Κίνηση ματ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Νοεμβρίου 2017
Το άκουσα και μου άρεσε, γιατί είναι καλό ελληνικές επιχειρήσεις να μην φεύγουν από τα ελληνικά χέρια. Γνωστός, λέει, παράγοντας από τον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας πήρε ξανά πίσω την εταιρεία του, που την είχε μεταβιβάσει σε ξένους...Μολονότι, η φήμη είναι προς διερεύνηση, η δική μας πληροφόρηση είναι ότι δεν την πήρε όλη, αλλά ένα κομμάτι της και συγκεκριμένα όλους τους φακέλους με τα σκευάσματα...

Σύμμαχο στην κίνηση ματ που έκανε είχε έναν άλλον επιχειρηματία, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια είχε μεταβιβάσει την δική του εταιρεία...Το θέμα ψάχνεται και θα έχουμε νέα...

Μας κουνάει το μαντήλι

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Νοεμβρίου 2017
Τα μαζεύει και φεύγει....πολυεθνική από τον χώρο των καλλυντικών. Ενημέρωσε σχετικά και τους υπαλλήλους της, ότι μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα έχει κουνήσει το μαντήλι στην Ελλάδα. Το προσπάθησε πάρα πολύ, λένε οι καλά γνωρίζοντες να παραμείνει στην Ελλάδα και μάλιστα είχε κάνει και μία καλή συμφωνία με εταιρεία από τη συμπρωτεύουσα για διακίνηση των προϊόντων της στην εσωτερική αγορά. Το θέμα είναι ότι φεύγει και οι άνεργοι θα είναι διψήφιος αριθμός ...

Σεμινάρια για τη διαχείριση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Νοεμβρίου 2017
Ενόψει της νέας οδηγίας που θα ισχύσει από 25-5-2018 και προβλέπει αυστηρότατα πρόστιμα όσον αφορά τη διαχείριση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, η οποία αλλάζει ριζικά και υποχρεωτικά, η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών μάθαμε ότι σκοπεύει να δρομολογήσει πολύωρα σεμινάρια σε ολιγομελή τμήματα έναντι τιμήματος.

Τα σεμινάρια θα είναι ειδικά σχεδιασμένα για τις υπηρεσίες υγείας με πρακτικά παραδείγματα εφαρμογής των νέων απαιτήσεων.

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στα σεμινάρια θα πρέπει να το δηλώσουν καταρχήν μέχρι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

Διαγωνισμός fast track

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Νοεμβρίου 2017
Διάρκεια διαγωνισμού 2 ώρες και 28 λεπτά. Fast track ...! Απίστευτο και όμως αληθινό! Και έχουν ξεσηκωθεί οι προμηθευτές αναλώσιμων υλικών για τον εν λόγω διαγωνισμό, που έγινε σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το πρωί στις 9.30 π.μ. με την κατάθεση προσφορών, για να ολοκληρωθεί την ίδια ημέρα δύο ώρες αργότερα...

Τώρα βέβαια, ρωτάω εγώ, αν για το εν λόγω προϊόν υπήρχε επιτακτική ανάγκη για άμεση προμήθεια. Και μου απάντησαν...για αυτό υπάρχουν τα τηλέφωνα και τα fax...για άμεση επικοινωνία- και έτσι όλοι οι προμηθευτές θα είχαν μάθει για τον περιβόητο διαγωνισμό.

H ισχύς εν τη ενώσει

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Νοεμβρίου 2017
H ισχύς εν τη ενώσει....νομίζω ότι τέτοια εποχή είναι η καλύτερη επιλογή για όλους, προκειμένου οι αρμόδιοι να καταλάβουν, αν και τίποτα τελικά δεν είναι σίγουρο. Μάθαμε λοιπόν ότι ο υπουργός Υγείας την προσεχή Παρασκευή θα δεχτεί κλιμάκιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Φυσικοθεραπευτών, το οποίο ουσιαστικά θα τον ενημερώσει για το τι ισχύει στον κλάδο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα.

Στη συνάντηση θα είναι και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Παράταση στην παράταση…

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Νοεμβρίου 2017
Έχω χάσει τον λογαριασμό με τις παρατάσεις, αλλά νομίζω είναι η τρίτη που δίνει ο ΕΟΠΥΥ στους παρόχους για την αποδοχή των συμψηφισμών. Η νέα παράταση είναι μέχρι την Τετάρτη 22/11/2017.

Το θέμα είναι μήπως πρέπει να υπάρξει και κάποια ενημέρωση τι θα γίνει με τους παρόχους, που λόγω των καιρικών συνθηκών έχουν χάσει τα πάντα. Και το λέω αυτό, διότι και η επικοινωνία με τον οργανισμό δεν χαρακτηρίζεται και ως η καλύτερη!

Μεγάλες ζημιές στα φαρμακεία, στις πληγείσες περιοχές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Νοεμβρίου 2017
Μεγάλες, μαθαίνουμε, είναι οι ζημιές για τα φαρμακεία που βρίσκονται στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ‘’έχουν πάρει φωτιά’’ από φαρμακοποιούς που θέλουν να βοηθήσουν όσο και όπως μπορούν τους συναδέλφους τους. Πάντως, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έχει ξεκινήσει ενέργειες προς την κατεύθυνση της βοήθειας, ενώ ξεκίνησε συνεργασία και με το νομικό τμήμα του, καθώς βεβαίως αυτοί οι άνθρωποι των οποίων τα καταστήματα έχουν καταστραφεί- μερικώς ή ολικώς- δεν έχουν να εμφανίσουν τιμολόγια στον ΕΟΠΥΥ. Από την άλλη, όμως, ειδικά αυτή την ώρα χρειάζονται ρευστό για να ορθοποδήσουν.

Άραγε γίνονται ενέργειες ανάλογες και σε άλλες περιοχές εκτός Αθηνών, που έχει πλήξει η κακοκαιρία; Ποιος ξέρει;

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη