Αύριο έχει κλειστεί η νέα συνάντηση με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Ιουλίου 2016
Νέα συνάντηση με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ για τη σύμβαση νοσοκομειακής περίθαλψης με τους ιδιώτες παρόχους υγείας.

Οι τελευταίοι κάθε άλλο παρά ευχαριστημένοι είναι από την εξέλιξη, τονίζοντας ότι ατζέντα δεν υπάρχει, σχέδιο σύμβασης δεν μας έχει δοθεί αλλά θα ξαναβρεθούμε για πολλοστή φορά για να συζητήσουμε περί ανέμων και υδάτων.

Νέο κανόνι στην αγορά!!!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Ιουλίου 2016
Ιδιωτική κλινική κατέβασε ρολά... Τα νέα που φθάνουν από την δευτεροβάθμια περίθαλψη δεν είναι καθόλου καλά. Τελευταία πληροφόρηση μιλά για μια παλιά ιδιωτική μονάδα που εδρεύει κοντά στο κέντρο της Αθήνας και στην οποία έγινε έξωση.... προ 10 ημερών περίπου από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου (λόγω συσσωρευμένων απλήρωτων ενοικίων)

Όπως μάθαμε πριν από λίγο καιρό η διοίκηση της κλινικής είχε μεταφέρει τους ασθενείς της σε άλλες μονάδες και είχε σταματήσει να δέχεται νέους. Κρίμα

Εναρμόνιση δυνάμεων...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Ιουλίου 2016
Το χάρηκαν οι κυβερνήσεις...αλλά όχι οι φαρμακοβιομηχανίες που βλέπουν τον κλοιό να σφίγγει! Ο λόγος για το αποτέλεσμα της πολυμερής συνάντησης που πραγματοποιήθηκα για το φάρμακο, στην οποία συμμετείχαν 5 χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου (Ελλάδα, Κύπρος, Πορτογαλία, Ιταλία, Μάλτα).

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στη συγκρότηση μόνιμης τεχνικής Επιτροπής με ειδικούς στη φαρμακευτική πολιτική από κάθε χώρα, η οποία θα προετοιμάσει τα επόμενα βήματα πέριξ του φαρμάκου. Βήματα που αφορούν την δικτύωση και ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών και τεχνογνωσίας ανάμεσα στα κράτη-μέλη σε θέματα Αξιολόγησης Τεχνολογίας Υγείας (ΗΤΑ), ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του συστήματος Υγείας, θεραπευτικών πρωτοκόλλων, τιμολόγησης φαρμάκων και, κυρίως, συστηματικής διαπραγμάτευσης με τη φαρμακοβιομηχανία.

Επαναλειτουργία των ιατρείων του ΤΣΑΥ στο Πειραιά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Ιουλίου 2016
Από τον Σεπτέμβρη του 2016, θα επαναλειτουργούν τα γραφεία του ΤΣΑΥ στο κέντρο του Πειραιά. Κάποιοι λένε ότι πρόκειται για μεγάλη επιτυχία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά που φέρει τη σφραγίδα του δραστήριου Προέδρου του Νίκου Πλατανησιώτη.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, προκειμένου να αποφύγει τα γραφειοκρατικά και ουσιαστικά κολλήματα, παραχώρησε ιδιόκτητα γραφεία και υλικοτεχνικές υποδομές, προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασιές.

Έτσι, από το ερχόμενο φθινόπωρο, οι Γιατροί του Πειραιά, δε θα χρειάζεται να ανεβαίνουν στα κεντρικά γραφεία του ΤΣΑΥ στην Αθήνα για τα γραφειοκρατικά του ζητήματα, γλιτώνοντας πολύτιμο χρόνο και περιττή ταλαιπωρία από την καθημερινότητά τους.

Τα γραφεία του ΤΣΑΥ στον Πειραιά, θα στεγαστούν στο ίδιο κτίριο που βρίσκονται και τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, επ' ωφέλεια των 4.000 περίπου ιατρών - μελών του.

Οταν γίνεται πάρτι...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Ιουλίου 2016
Το έκαψαν οι υπάλληλοι γνωστής φαρμακοβιομηχανίας που ναι μεν εδρεύει στα Βόρεια αλλά κατηφόρισε στα Νότια Προάστια για ένα πάρτι... καθώς η διοίκησή της αποφάσισε και λόγω καλοκαιριού αλλά και γιατί ήθελε να τους ευχαριστήσει για την τόσο σημαντική συνεισφορά τους στην πορεία της εταιρείας να τους διασκεδάσει...

Το έκαψαν όλοι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και όπως λέγεται η βραδιά κύλησε σούπερ....
Τώρα βέβαια από την άλλη υπήρχαν και κάποιες ηχηρές απουσίες από την διοίκηση....αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα... Το θέμα είναι ότι οι υπάλληλοι διασκεδάζουν...και η τύχη τους δουλεύει!

Διακομιδή με συνοδό ...τον οδηγό;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Ιουλίου 2016
Ενημερωτικό σημείωμα λέει έστειλε το σωματείο του ΕΚΑΒ σε όλους τους εργαζομένους, καθώς πληροφορήθηκε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει η τάση να πραγματοποιούνται περιστατικά -διακομιδές- με πλήρωμα μόνο τον οδηγό.

Στο πλαίσιο αυτό, το σημείωμα αναφέρει "Δεν είναι υποχρεωμένος κάνεις (βάσει κανονισμού) να μεταφέρει περιστατικά είτε μονός του είτε με την βοήθεια συγγενών ή αν πρόκειται για διακομιδή σε άλλο νοσοκομείο με έναν γιατρό. Γιατί; Διότι είναι είναι εκτεθειμένος στο νόμο! Την ευθύνη για τον ασθενή την έχει το πλήρωμα"!

Το σωματείο έχει ήδη ενημερώσει ότι "αν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις επικαλείστε τον εσωτερικό κανονισμό, είτε είναι εντολή τηλεφωνητή, είτε είναι εντολή γιατρού, είτε γραφείου κίνησης ακόμη και διευθυντή. Εάν επιμένουν και δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης, εκτελείτε και κάνετε άμεσα αναφορά, ενώ σε αυτές τις περιπτώσεις καλό θα ήταν να υπάρχει έστω και ένας μάρτυρας".

Nοσοκομείο χωρίς γιατρούς...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Ιουλίου 2016
Τρεις ημέρες μετά το κόψιμο της κορδέλας από τον πρωθυπουργό, μια έγκυος προσήλθε στο νοσοκομείο της Σαντορίνης για να γεννήσει αλλά έφυγε άρον άρον.

Η γυναίκα «κατέληξε να γεννήσει σε νοσοκομείο της Κρήτης με διακομιδή, επειδή το Νοσοκομείο Σαντορίνης διαθέτει μόνο μία γυναικολόγο, ενώ δεν διαθέτει Αιμοδοσία και Νεογνολογικό Τμήμα.

Το ίδιο συνέβη με άλλες πέντε έγκυες που παραπέμφθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Οπως ακούγεται στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης δεν μπορούν να εκδώσουν αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων ελλείψει μηχανοργάνωσης, δεν λειτουργούν τα χειρουργεία από έλλειψη ιατρών και για τεχνικούς λόγους, δεν υπάρχει αναισθησιολόγος.

Επίσης δεν υπάρχει προσωπικό να λειτουργήσει τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, και δεν καλύπτονται οι εφημερίες λόγω έλλειψης ιατρών. Με μία λέξη...Χάος.

Νέα συνάντηση ΕΟΠΥΥ με εκπροσώπους των Ιδιωτικών Κλινικών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Ιουλίου 2016
Για την επόμενη Πέμπτη (28/7/16) κλήθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ οι εκπρόσωποι των Ιδιωτικών Κλινικών για συζήτηση επί των διαφωνιών που έχουν σχετικά με την νέα σύμβαση νοσοκομειακής περίθαλψης.

Τώρα φαντάζει λίγο αδύνατο να υπογραφεί εντός του Ιουλίου η σύμβαση, καθώς υπάρχουν σημεία που χρήζουν αποσαφήνισης και διευκρινήσεων, όπως και εντός του Αυγούστου. Είδωμεν!
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη