Ισχυρούς τριγμούς βλέπω στα ενδότερα της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Ιουλίου 2016
Καυτά ερωτήματα τίθενται από μέλη του Δ.Σ. προς το προεδρείο και αυτά παραμένουν πεισματικά αναπάντητα. Το σίγουρο είναι ότι εκεί μέσα κάτι γίνεται, όπως δείχνει και η φωτιά που έχουν πάρει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επώνυμος παράγοντας του κλάδου υποστηρίζει ότι " πάγια θέση μου είναι και εμείς οι Ιατροί Ακτινολόγοι (διαφωνώ και δεν χρησιμοποιώ το επίσημο τίτλο του Ακτινοδιαγνωστή) πρέπει να μπορούμε να συνταγογραφούμε επί απεικονιστικών ενδείξεων. Δυστυχώς παρά τις επιστολές μου τα θέματα αυτά δεν συζητήθηκαν στο τελευταίο ΔΣ της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας".

Ενδιαφέρον δε είναι ο διάλογος ανάμεσα σε δύο επαγγελματίες του χώρου με τον ένα να ρωτά " πως επιβλήθηκε η ελληνικουρα του...ακτινοδιαγνωστη"και τον άλλο να απαντά " Υποθέτω από εκείνους που οδήγησαν την ειδικότητα εδώ που φθάσαμε. Η δική μου θέση είναι εδώ και χρόνια γνωστή. Δυστυχώς αποτελούμε μειοψηφία."

Στη γύρα ο ΠΦΣ για θέματα του κλάδου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Ιουλίου 2016
Τρεχάτε ποδαράκια μου σήμερα για τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, καθώς στις 8:30 το πρωί έχει δρομολογηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ στα γραφεία του τελευταίου για θέματα τρεχουσών πληρωμών αλλά και ληξιπρόθεσμων. Θα συζητηθούν επίσης θέματα συνταγογράφησης και ελέγχου της φαρμακευτικής δαπάνης.

Με την ολοκλήρωση του ραντεβού, τα μέλη του ΠΦΣ θα πεταχθούν στα γραφεία του Υπουργείου Υγείας. Εχει οριστεί στις 11:00 συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας στον οποίο θα κατατεθούν εννέα πλήρης Φάκελοι με αντίστοιχο αριθμό θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο όπως Ιδιοκτησιακό, ωράριο, ΓΕΔΙΦΑ, ελλείψεις φαρμάκων, πειθαρχικά συμβούλια, οπτικά, ανασφάλιστοι κλπ.

Μέσα σε όλα έχει προγραμματιστεί και συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας κο Πετρόπουλο -στις 12.30 μ.μ.- για θέματα ασφαλιστικά και κυρίως για το τέως ΤΕΑΥΦΕ

Πολλά τα ερωτήματα..

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Ιουλίου 2016
Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για την απελευθέρωση της διάθεσης στην αγορά, έστω αυτού του μικρού αριθμού των ΓΕΔΙΦΑ, που δημοσιεύτηκε εσπευσμένα από το Υπουργείο Υγείας αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Οπως υποστηρίζει, η μικρή περιεκτικότητα αυτών των σκευασμάτων, ή οι απλές οδηγίες , ή ο μικρός αριθμός δεν αποτελούν καμιά εγγύηση για την αποτροπή των κινδύνων που μπορούν να προκληθούν από την ανεξέλεγκτη χρήση τους.

Τα δε επιχειρήματα περί βελτίωσης των συνθηκών πρόσβασης των ασθενών, αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις όταν 11.000 φαρμακεία διασπαρμένα σε ολόκληρη την χώρα, διασφαλίζουν την απρόσκοπτη παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης καταλήγει η ανακοίνωση

Τα μεγάλα μέσα έβαλαν κάποιοι πάροχοι υγείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Ιουλίου 2016
Για να λύσουν ένα θεματάκι που είχαν με τις τράπεζες. -κοίτα Διευθυντή Οικονομικών υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ-

Οπως μάθαμε είχε προκύψει ένα ζήτημα με την επιβολή σε κάποιους παρόχους, κυρίως από μια Τράπεζα, της "προμήθειας εκτέλεσης εμβάσματος πληρωμής".

Στο εξής, όπως πληροφορήθηκαν οι πάροχοι το συγκεκριμένο "τέλος" δε θα παρακρατείται από τις Τράπεζες.

ΕΟΠΥΥ: Μπλέχτηκαν τα ηλεκτρονικά συστήματα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Ιουλίου 2016
Εμπλεξε τα ηλεκτρονικά του συστήματα ο ΕΟΠΥΥ... εξ ου και η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που ζητά από το θεσμικό όργανο τη διόρθωση στα συστήματα e-ΔΑΠΥ και ΗΔΙΚΑ ώστε να υπάρχει ταυτοποίηση στοιχείων.

Κατά τον έλεγχο των μηνιαίων υποβολών, εκλήθησαν ιατροί να εκδώσουν πιστωτικά τιμολόγια για επισκέψεις, στις οποίες το επώνυμο του εξεταζομένου στο e-prescription δεν είναι το ίδιο με το επώνυμο που καταγράφεται στο e-ΔΑΠΥ. Αυτό οφείλεται αποκλειστικά σε λάθος των συστημάτων. Διαπιστώθηκε, δε σε πολλές περιπτώσεις, ότι το ίδιο άτομο (βάσει ΑΜΚΑ, ΑΜΑ, στοιχείων ασφαλιστικού φορέα – διαμονής – τηλεφώνου) αναφέρεται στο ένα σύστημα με ένα επώνυμο και στο δεύτερο με άλλο επώνυμο (χρήση πατρικού επωνύμου, περιπτώσεις διαζυγίων – χηρείας ή αλλοδαπών).

Μετά από επικοινωνία του ΙΣΑ με την ΗΔΙΚΑ για το συγκεκριμένο θέμα,ο Ιατρικός Σύλλογος ενημερώθηκε ότι η ΗΔΙΚΑ δεν μπορεί να επέμβει στο e-ΔΑΠΥ και πρέπει οι εξεταζόμενοι να απευθυνθούν στον φορέα τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΙΣΑ ζήτησε από τα μέλη του για να αποφύγουν την επιπλέον ταλαιπωρία να προχωρήσουν σε αντιστοίχιση των στοιχείων που καταθέτουν στην ΗΔΙΚΑ με τα στοιχεία του e-ΔΑΠΥ.

Μαθήματα Οικονομικών σε φαρμακοποιούς

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Ιουλίου 2016
Σεμινάριο του Εργαστηρίου Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιώς Θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της 4ης Διημερίδας “Το Φαρμακείο στην Υγεία και την Ομορφιά” που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, 10 & 11 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι Φαρμακοποιοί, κατά την καθημερινή τους εργασία καλούνται να πάρουν αποφάσεις οικονομικού περιεχομένου. Συνεπώς, οφείλουν να έχουν πλήρη γνώση των οικονομικών μεγεθών του φαρμακείου τους, και ταυτόχρονα την ικανότητα να προγραμματίζουν τις κινήσεις τους, είτε αφορούν την περιστολή των εξόδων τους, είτε τον προγραμματισμό των αγορών τους. Το σεμινάριο σκοπεύει να προσφέρει βασικές, αλλά απαραίτητες οικονομικές γνώσεις, καθώς και πρακτικές μεθόδους οικονομικής διαχείρισης, ειδικά προσαρμοσμένες στην πραγματικότητα του ελληνικού φαρμακείου.

Σκοπός αυτής της θεματικής ενότητας είναι να βοηθήσει τον Φαρμακοποιό να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις και να εμβαθύνει σε εργαλεία σύνταξης, κατάρτισης, υλοποίησης και ελέγχου προϋπολογισμού και προγραμματισμού, μέσα από την συνολική προσπάθεια δημιουργίας ενός Επιχειρηματικού Σχεδίου (Business Plan).

Γιατί όλα έχουν ένα όριο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Ιουλίου 2016
Ε! μα πια όλα έχουν ένα όριο. Κάπως έτσι σκέφτηκε η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και όπως μάθαμε οι εκπρόσωποί τους αρνήθηκαν να παρευρεθούν στην τελευταία συνάντηση που έγινε στον ΕΟΠΥΥ για την υπογραφή της νέας σύμβασης όσον αφορά τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Και αρνήθηκαν να παρευρεθούν διότι όπως ισχυρίζονται τα νέα κείμενα των επεισοδίων στο πολύμηνο σήριαλ των διαπραγματεύσεων είναι κάθε φορά δυσμενέστερα από τα προηγούμενα, φυσικά μόνο για τους παρόχους, σε βαθμό που να διαφαίνεται ότι η συζήτηση γίνεται μόνο για το θεαθήναι και όχι για μια ισότιμη, ισοβαρή, δίκαια, βιώσιμη και αξιοπρεπή για τους ιδιωτικούς φορείς αλλά και για τους ασθενείς σύμβαση συνεργασίας.

Η ΠΕΙΚ αποφάσισε ότι δεν την ενδιαφέρει ο ρόλος του κομπάρσου και θα επανεξετάσει τη στάση της ανάλογα με τις εξελίξεις.

Tα πάντα είναι θέμα αποφάσεων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Ιουλίου 2016
Όταν δεν τις παίρνουν οι άμεσα αρμόδιοι πρέπει να βγάλουν άλλοι το φίδι από την τρύπα. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε λοιπόν -και μπράβο του- μετά από εισήγηση του προέδρου κ. Μ. Βλασταράκου να δώσουν κίνητρα για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του Καστελόριζου.

Εκανε λοιπόν Δ.Σ. και ομόφωνα αποφασίστηκε να ενισχυθούν οικονομικά για χρονικό διάστημα 2 ετών: 1.-ένας ή μία γιατρός με ειδικότητα Επιμελητή Β΄ Γενικής Ιατρικής με το ποσό των 450,00 ευρώ μηνιαίως και 2.- μία νοσηλεύτρια ή ένας νοσηλευτής με το ποσό των 200,00 ευρώ μηνιαίως.

Τα οικονομικά αυτά κίνητρα θα δοθούν στον γιατρό και τον νοσηλευτή που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα επιλεγούν με τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να εργαστούν στο Καστελόριζο και θα δοθούν επιπλέον του μισθού που θα λαμβάνουν από το Κράτος.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη