Δωρεάν μαστογραφίες από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Ιουνίου 2020
Η Ιδιωτική πρωτοβουλία αποκτά άλλη βαρύτητα στις δύσκολες συνθήκες, ιδίως όταν αυτές ταλαιπωρούν έναν ολόκληρο λαό. Για άλλη μια φορά, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία δείχνει το δρόμο, ξεκινώντας από την επόμενη εβδομάδα σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων δωρεάν μαστογραφίες.

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης θα βρίσκεται την Τετάρτη 10, την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του ΟΠΑΝΔΑ επί της οδού Σόλωνος 78.

Σε αυτή την κίνηση αξίζουν πολλά μπράβο

Παγκόσμια εκστρατεία για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης εμβολίων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Ιουνίου 2020
Η εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, από την οποία απείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, απέφερε 8 δισεκατομμύρια από παγκόσμιους ηγέτες και άλλους θεσμούς κατά την έναρξή της,στις 4 Μαΐου.

Η παγκόσμια εκστρατεία για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης εμβολίων και θεραπειών κατά της Covid-19 έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε προ ημερών η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το ερώτημα όμως παραμένει ένα: πότε τελικά θα είναι έτοιμο το εμβόλιο, καθώς κάποιοι μιλούν για φέτος και κάποιοι άλλοι το περιμένουν του χρόνου και μάλιστα προς το τέλος του 2021... Ισως γι' αυτό και οι εμβολιασμοί φέτος κατά του ιού της γρίπης, να ξεκινήσουν νωρίτερα -έτσι τουλάχιστον ακούγεται -για να μην συμπέσουν χρονικά με το δεύτερο ξέσπασμα του Covid-19.

Ανεξήγητη καθυστέρηση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Ιουνίου 2020
Πολλές καθυστερήσεις υπάρχουν στις εγκρίσεις νέων σκευασμάτων και όπως είναι αναμενόμενο μεγάλη είναι και η γκρίνια από την πλευρά των εταιρειών. Σκεύασμα, λέει, κατέθεσε το φάκελό του τον Νοέμβριο του 2018 - πέρασε κανονικά από την Επιτροπή Αξιολόγησης- και πριν από ένα μήνα ζητήθηκαν από την εταιρεία επιπρόσθετα στοιχεία και προτεινόμενη τιμή.

Ε! στάλθηκαν όλα αυτά στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και τώρα η εταιρεία είναι σε αναμονή για το πολυπόθητο ραντεβού. Τόση αργοπορία γιατί;

Ψηφιακή επιστημονική εκδήλωση της ΕΛ.Ε.Φ.Ι.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Ιουνίου 2020
Ο μετασχηματισμός της Κλινικής Έρευνας και των Κλινικών Δοκιμών, στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής προσέγγισης, των νέων τεχνολογιών, των μελλοντικών στρατηγικών της Κλινικής Ανάπτυξης, των καλών πρακτικών και προκλήσεων των πρωτοποριακών σχεδιασμών καθώς και της ετοιμότητας για την Εφαρμογή του Νέου Κανονισμού στην Χώρα θα αποτελέσουν το επίκεντρο των διαδραστικών εργασιών της ψηφιακής επιστημονικής εκδήλωσης της ΕΛ.Ε.Φ.Ι.

Πρόκειται για την καθιερωμένη Διημερίδα Κλινικής Έρευνας της ΕΛ.Ε.Φ.Ι., όπου γνώστες της αγοράς θα τοποθετηθούν με εισηγήσεις, στρογγυλά τραπέζια, σχολιασμούς, συζητήσεις και συνεδρίες δομημένου διαλόγου γύρω από το μέλλον των κλινικών μελετών, ενόψει και της εφαρμογής του νέου κανονισμού και πώς τελικά μπορεί να μεταφραστεί η καινοτομία σε κλινικά οφέλη για τους ασθενείς.

Δεν βγήκε άκρη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Μαΐου 2020
Αφού δεν έβγαλε άκρη με τα εξώδικα που κατέθεσε ο ΦΣΑ κατά ασφαλιστικού ταμείου για τις εντολές πληρωμής για εισφορές που εξέδωσε για κάποιους φαρμακοποιούς, οι οποίοι όμως δεν τις αποδέχονται, το θέμα προωθήθηκε και στον Εισαγγελέα. Η σχετική καταγγελία, όπως μάθαμε έχει ήδη γίνει από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και έφτασε η ώρα να κληθούν και οι μάρτυρες, δηλαδή μέλη του Συλλόγου που έχουν θιγεί από τις εντολές πληρωμής.

Ηδη κατέθεσαν κάποια μέλη το Συλλόγου, αλλά όσοι περισσότεροι τόσο το καλύτερο για την συγκεκριμένη υπόθεση. Εννοείται ότι τα ειδοποιητήρια και τα αποδεικτικά έγγραφα περί του ότι δεν χρωστούσαν όταν έλαβαν την ειδοποίηση ή ότι δεν χρωστούσαν τα αναγραφόμενα (αποδείξεις, ισχυρισμοί και έγγραφα περί κάλυψης νοσηλείας τους, παιδικών κατασκηνώσεων κλπ) πρέπει να τα έχουν άμεσα διαθέσιμα αν κληθούν για προκαταρκτική εξέταση.

Νέες τιμές αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Μαΐου 2020
Από Δευτέρα, λέει, θα εφαρμόζονται νέες τιμές αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ για τις ταινίες μέτρησης σακχάρου. Οι τιμές αποζημίωσης μειώθηκαν ως φυσική συνέπεια της μείωσης του ΦΠΑ από 13% σε 6% .

Τα ερωτήματα του κόσμου που τις διακινεί, κοινώς των φαρμακοποιών αλλά και δικά μου, είναι δύο. Πρώτον, η μείωση του ΦΠΑ θα είναι μόνιμη ή θα επανέλθει κάποια στιγμή στο 13%; και δεύτερον, το στοκ που υπάρχει σε αρκετούς φαρμακοποιούς ή αποθήκες και έχει αγοραστεί με ΦΠΑ 13% τι γίνεται; Απλά ρωτάω και ρωτούν!

Ταλαιπωρία για τα φάρμακα υψηλού κόστους

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Μαΐου 2020
Πολλά τα παράπονα ιδίως από τους ογκολογικούς ασθενείς για την διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους. Μολονότι κάποια εξ αυτών έχουν αναλάβει παράλληλα με τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ να τα διαθέτουν και τα ιδιωτικά φαρμακεία η ταλαιπωρία τους παραμένει ακριβώς ίδια. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ζητήσει και με επιστολές να ξεκινήσει ελέγχους το Υπουργείο για το αν τηρούνται οι κανόνες και τα συμφωνημένα.

Τι ισχύει με τα σκευάσματα ειδικής διατροφής;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Μαΐου 2020
Τελικά τι ισχύει με τα σκευάσματα ειδικής διατροφής; Χρειάζεται να κατατίθεται στο φαρμακείο υπεύθυνη δήλωση του ασφαλισμένου ή οικείου προσώπου ή τρίτου προσώπου ότι το προϊόν παραλήφθηκε;

Υπεύθυνη δήλωση από άνθρωπο τις ίδιας εισαγωγικής εταιρείας (το τρίτο πρόσωπο…), που στην πραγματικότητα παρέλαβε το φάρμακο από το φαρμακείο μου θα γινόταν αποδεκτή; ρωτάω εγώ.

Αλήθεια, μήπως θα έπρεπε να τεθεί η υποχρέωση κατάθεσης υπεύθυνης δήλωσης και για καυστικές ουσίες, όπως το βιτριόλι;
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη