Διαφορετκό το τοπίο την επόμενη ημέρα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Απριλίου 2020
Τα σκευάσματα που θα φύγουν από την αγορά από τη μία, και οι ανακατατάξεις που θα σημειωθούν στα ενδότερα των φαρμακευτικών εταιρειών όσον αφορά το δυναμικό τους, αναδιοργανώνουν και πάλι το τοπίο στον κλάδο του φαρμάκου που θα είναι διαφορετικό την επόμενη μέρα του κορωνοϊού.

Αυτό υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς, τονίζοντας ότι εξελίξεις υπάρχουν και στο χαρτοφυλάκιο που διατηρούν οι εταιρείες αλλά και στο δυναμικό τους, ενώ μερίδιο ευθύνης σε αυτό έχουν και οι σημαντικές καθυστερήσεις στα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου.

Έρχονται ανατιμήσεις;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31 Μαρτίου 2020
Ανατιμήσεις; Και όμως ναι... έτσι ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα για να μην πω την τελευταία ημέρα- και μάλιστα σημαντικές. Το θέμα είναι ότι κανείς δεν θα περίμενε να σημειωθούν αυξήσεις τιμών σε σκευάσματα τη στιγμή που όλος ο πλανήτης προσπαθεί να σωθεί από την επέλαση του κορωνοϊού και όλοι κάνουν θυσίες για να αντέξουν...

Το θέμα διερευνάται και θα έχουμε σχετικές ανακοινώσεις άμεσα.

Για τον όρκο του Ιπποκράτη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Μαρτίου 2020
Αυξάνουν οι φωνές για να προχωρήσουν άμεσα συμβάσεις με ιδιώτες οικογενειακούς γιατρούς. Πώς θα γίνει, λένε, η κάτ´οίκον νοσηλεία των ελαφρώς νοσούντων; Αν δεν νοσηλευτούν αυτοί κατ´οίκον θα καταλήξουν στην εντατική άμεσα!

Υπάρχει και η άλλη πλευρά που ισχυρίζεται ότι ο θεσμός δεν δουλεύει, οπότε γιατί να το κάνει κάποιος, ιδίως τώρα που οι καταστάσεις είναι ζόρικες.

Για τον όρκο του Ιπποκράτη;

Αιμοκαθαιρόμενοι σε ιδιωτικές μονάδες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Μαρτίου 2020
Σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζει η χώρα, τα καλά νέα ιδίως όταν μιλάμε για ευπαθείς ομάδες είναι πραγματικά οάσεις..
Μάθαμε ότι οι περιφερόμενοι αιμοκαθαιρόμενοι (άποροι – ανασφάλιστοι) τοποθετούνται σε ιδιωτικές μονάδες για την αποφυγή της ταλαιπωρίας να κάνουν την αιμοκάθαρσή τους στα εφημερεύοντα νοσοκομεία τις κρίσιμες αυτές ημέρες, λόγω κορονοϊού και μπορούν να επικοινωνούν με τον ΕΟΠΥΥ για ενημέρωση.

Αναμένεται διόρθωση του Δελτίου Τιμών φαρμάκων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Μαρτίου 2020
Αναμένεται εντός της ημέρας διόρθωση του Δελτίου Τιμών που εκδόθηκε προχθές με αυξησεις 80 φαρμάκων. Ποιος ο λόγος των διορθώσεων; Οτι φαρμακοποιοί και φαρμακαποθήκες για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα θα πουλούσαν σε τιμές ... μικρότερες από τις τιμές κτήσης.

Οι νέες αυτές τιμές ισχύουν για την βιομηχανία από 24/3/2020, για τις φαρμακαποθήκες από τις 9/4/2020 και τα φαρμακεία από τις 24/4/2020!

Το ευτράπελο είναι πως από αύριο που ανοίγουν οι φαρμακαποθήκες, θα αγοράζουν τα φάρμακα αυτά από τις εταιρίες ακριβότερα και θα τα πουλάνε στα φαρμακεία ... φθηνότερα από όσο τα αγόρασαν, αφού για αυτές, οι νέες τιμες πώλησης θα ισχύσουν από 9/4/2020!

Τα δε φαρμακεία, από τις 9/4/2020 θα αγοράζουν από τις φαρμακαποθήκες ακριβότερα (από τότε θα ισχύσει το νέο δελτίο τιμών για αυτές) και θα πουλάνε μέχρι τις 24/4/2020 ... φθηνότερα από όσο τα αγόρασαν, αφού για τα φαρμακεία οι νέες ακριβότερες τιμες θα ισχύσουν από τότε!

Αυτά τα ωραία....

Παραγωγή 5 τόνων αντισηπτικών από την Μenarini

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Μαρτίου 2020
Φαίνεται μία έντονη κινητικότητα από τις φαρμακοβιομηχανίες στην παραγωγή αντισηπτικών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως, καθώς πρόκειται για υλικό με σημαντικές ελλείψεις...

Μακάρι να ισχύει αυτό που ακούγεται και που αφορά την γειτονική Ιταλία, ότι δηλαδή η πολυεθνική Μenarini (θυγατρική έχει και στην Ελλάδα) θα παράξει 5 τόνους αντισηπτικά και θα τα κάνει δωρεά στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Εύγε!

Υπηρεσία μηνυμάτων για τον κοροναϊό από τον Π.Ο.Υ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Μαρτίου 2020
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ξεκίνησε μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων με τους εταίρους WhatsApp και Facebook για να κρατήσει τους ανθρώπους ασφαλείς από τον coronavirus.

Αυτή η εύχρηστη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων έχει τη δυνατότητα να φτάσει τα 2 δισεκατομμύρια άτομα.

Αυτή η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων θα παρέχει τα τελευταία νέα και πληροφορίες σχετικά με τον κοροναϊό, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για τα συμπτώματα και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους άλλους.

Παρέχει επίσης τις τελευταίες αναφορές και αριθμούς σε πραγματικό χρόνο για να βοηθήσει τους κυβερνητικούς φορείς να λάβουν αποφάσεις για να προστατεύσουν την υγεία των πληθυσμών τους.

Οι χρήστες μπορούν απλά να πληκτρολογήσουν "hi" για να ενεργοποιήσουν τη συνομιλία.

Η αλήθεια βρίσκεται στη μέση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Μαρτίου 2020
Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Οι γιατροί επιρρίπτουν ευθύνες στους φαρμακοποιούς ότι χορηγούν φάρμακα χωρίς συνταγή με αποτέλεσμα τις μεγάλες ελλείψεις.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Οι φαρμακοποιοί δεν είναι αντίθετοι στην χορήγηση όλων των φαρμάκων με συνταγή, αρκεί να υπάρχει η υποδομή χορήγησης της από τους γιατρούς για όλο το χρόνο και σε όλη τη xώρα .
Και όταν μιλάμε για συνταγογράφηση, δεν εντάσσονται σε αυτή οι τηλεφωνικές εντολές ούτε και οι εξ αποστάσεως διαγνώσεις!

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη