Επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τα τεστ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Νοεμβρίου 2020
Πληθαίνουν οι φωνές για την συνταγογράφηση των τεστ για κορωνοϊό, καθώς για κάποιους είναι πολύ μεγάλη -επιπλέον- οικονομική επιβάρυνση. Ο λόγος, για τους ογκολογικούς ασθενείς οι οποίοι πληρώνουν οι ίδιοι τον διαγνωστικό έλεγχο για τον κορωνοϊό πριν από τη θεραπεία τους, όταν αυτή γίνεται σε ιδιωτικές κλινικές.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία απευθύνει έκκληση προς τον ΕΟΠΥΥ να αναλάβει αυτός το κόστος των τεστ, μετά από ταχεία διαπραγμάτευση.με τους ιδιωτικούς φορείς ή αν αυτό δεν καταστεί εφικτό να δοθεί εντολή εκτέλεσής του με αποζημίωση που θα καθορίσει μόνος του ο δημόσιος ασφαλιστικός οργανισμός.

Φαίνεται πως υπάρχει καθυστέρηση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Νοεμβρίου 2020
Μήπως υπάρχει κάποια καθυστέρηση στην έγκριση νέων σκευασμάτων; ρωτάω εγώ... και απαντώ ότι αυτό είναι απολύτως δικαιολογημένο με όλο αυτό που ζει όχι μόνο η Ελλάδα αλλά ολόκληρος ο πλανήτης.

Πάντως. φαίνεται ότι είδαν και αποείδαν εκεί στη Μεσογείων και έβαλαν πλαίσιο για τηλεφωνική εξυπηρέτηση.
Σύμφωνα λοιπόν με σχετική ενημέρωση:

Λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου αριθμού ερωτημάτων και αιτημάτων προς το Τμήμα Αξιολόγησης Λοιπών Προϊόντων το τελευταίο διάστημα, για την ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων, η τηλεφωνική εξυπηρέτηση του κοινού θα πραγματοποιείται μόνο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη μεταξύ των ωρών 13:00 – 15:00.

Ξεμπλοκάρει το σύστημα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Νοεμβρίου 2020
Μέχρι τέλη της εβδομάδας έχουν διαβεβαιώσει οι εταιρείες ότι η αγορά θα έχει και πάλι εμβόλια γρίπης... Κάτι τα κουπόνια που δεν υπήρχε κόσμος να τα κολλήσει, κάτι οι επιπλέον έλεγχοι που φημολογείται ότι έγιναν, μπλόκαραν το σύστημα.

Πάντως, ακούστηκε αλλά δεν επιβεβαιώνεται ότι μπήκε και "υπουργικός δάκτυλος" . Αν είναι να γίνει σωστά η δουλειά γιατί όχι, λέω εγώ!

Το ερώτημα είναι έως πότε;

Ζητούν λύση τώρα!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Νοεμβρίου 2020
Σε κατάσταση αμόκ είναι οι φαρμακοποιοί, επειδή δεν υπάρχουν πουθενά τα εμβόλια γρίπης και ο κόσμος με όλη αυτή την κατάσταση πιέζει αφόρητα να εμβολιαστεί "χθες" καταρρίπτοντας τα λόγια των αρμοδίων του Υπουργείου ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη διάθεση αλλά δεν είναι και τόσο μεγάλο.

Η τελευταία απάντηση εταιρείας για τα "αδιάθετα" εμβόλιά της, είναι ότι το πρόβλημα θα λυθεί μόλις βρει κόσμο να βάλει πάνω σε αυτά, τα κουπόνια! Είναι δυνατόν; Λύση τώρα, γιατί θα μείνει πολύς κόσμος ανεμβολίαστος, φωνάζουν οι φαρμακοποιοί.

120 δόσεις οφειλών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Νοεμβρίου 2020
Μόλις χθες οριστικοποιήθηκε η δυνατότητα της ρύθμισης των οφειλών από τις αναγκαστικές επιστροφές (REBATE-CLAWBACK) των ετών 2013-2019. Υπάρχει η Σχετική υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β4613 19-10-2020.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης ορίστηκε η 30η Νοεμβρίου 2020.

Παράλληλα διευκρινίζεται ότι η ενημέρωση για το συνολικό ύψος της οφειλής και το πλήθος των δόσεων στο οποίο εντάσσεται ο κάθε πάροχος θα κοινοποιηθεί μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας αποδοχής της ρύθμισης.

Περίεργο! αλλά έτσι αποφασίστηκε...

Η ορθή χρήση των φαρμάκων.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Νοεμβρίου 2020
Ισως από τις σημαντικότερες εκστρατείες είναι αυτή με το μήνυμα «Μη γίνεσαι γιατρός του εαυτού σου!».

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί από τη φαρμακοβιομηχανία Servier σχετική εκδήλωση, με στόχο την παρουσίαση της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την ορθή χρήση των φαρμάκων.

Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, κάθε χρόνο χάνονται πολλές ζωές στον κόσμο από την αλόγιστη χρήση των φαρμάκων.

Εξελίξεις στις κυτταρικές θεραπείες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Νοεμβρίου 2020
Σημαντικές εξελίξεις, ακούω στις κυτταρικές θεραπείες και γιατί όχι, αναρωτιέμαι, καθώς η Ελλάδα τουλάχιστον όσον αφορά τους επιστήμονές της δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τους επιστήμονες του εξωτερικού.

Το αντίθετο- αν σκεφτεί κανείς ότι πολλοί Έλληνες γιατροί διευθύνουν τμήμα κορυφαίων κλινικών-νοσοκομείων του εξωτερικού.

Αισιοδοξία αλλά και απορίες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Νοεμβρίου 2020
Ολος ο πλανήτης περιμένει τα σωτήρια εμβόλια που θα τον προστατεύσουν από τον κορωνοϊό, βάζοντας τέλος στις απώλειες των ανθρώπινων ζωών. Και η αλήθεια είναι ότι μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις πολυεθνικών για την υψηλή αποτελεσματικότητα των υπό ανάπτυξη εμβολίων τους στην αντιμετώπιση του ιού υπήρξε μια διάχυτη αισιοδοξία .

Το ερώτημα είναι όταν αυτά έρθουν οι αλυσίδες εφοδιασμού και διακίνησης θα είναι έτοιμες για να αναλάβουν ένα τόσο σημαντικό έργο; κοινώς θα έχουν τις υποδομές; και αν ναι, οι δημόσιες δομές θα είναι έτοιμες ; και αν ναι. θα υπάρχει το προσωπικό που θα αναλάβει τους συγκεκριμένους εμβολιασμούς ;

Πολλά τα ερωτήματα και δεν βλέπω να υπάρχουν επί του παρόντος απαντήσεις.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη