Πιέζει ο χρόνος...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Ιουνίου 2016
Πιέζει ο χρόνος για τις νέες συμβάσεις με τους παρόχους υγείας -λήγουν τέλη του μήνα- και κόσμος πάει και έρχεται στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ. Σήμερα λοιπόν, η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ δέχεται τους εκπροσώπους των διαγνωστικών κέντρων και την Πέμπτη -κατά το μεσημεράκι- τους εκπροσώπους της δευτεροβάθμιας περίθαλψης (ιδιωτικές κλινικές).

Κάτι μου λέει ότι διάθεση για εξεύρεση λύσης από όλους τους συμμετέχοντες υπάρχει. Ίδωμεν. Το θέμα είναι αυτά που θα αποφασιστούν να μην αλλάξουν εν μία νυκτί, καθώς αυτός που πληρώνει περισσότερο τη νύφη είναι ο ανυποψίαστος ασφαλισμένος!

Πρόσκληση οδοντιάτρων να εργαστούν σε όμιλο υπηρεσιών υγείας της Μέσης Ανατολής

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Ιουνίου 2016
Πρόσκληση για να εργαστούν σε έναν από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς ομίλους υπηρεσιών υγείας της Μέσης Ανατολής έχει γίνει σε Έλληνες Οδοντιάτρους. Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι του ιατρικού ομίλου 'Mouwasat Medical Services', που εδρεύει στη Μέση Ανατολή, πρόκειται να επισκεφτούν το Λονδίνο για συνεντεύξεις στις 21 Αυγούστου 2016.

Σκοπός του ταξιδιού αυτού είναι η πρόσληψη οδοντιάτρων και οδοντοτεχνιτών οι οποίοι ενδιαφέρονται να εργαστούν στη Σαουδική Αραβία.
Σύμφωνα με ενημέρωση-κοινοποίηση που έχει γίνει στους Οδοντριατρικούς Συλλόγους της χώρας ο πολυεθνικός όμιλος ενδιαφέρεται για την πρόσληψη οδοντιάτρων και οδοντοτεχνιτών για τα νοσοκομεία του με τις εξής οδοντιατρικές ειδικότητες:

Εμφυτευματολόγους - Αισθητικούς Οδοντιάτρους - Προσθοδοντικούς - Ορθοδοντικούς - Παιδο-οδοντιάτρους - Ενδοδοντιστές - Περιοδοντολόγους - Γναθοχειρουργούς.

Όπως αναφέρεται στην ενημέρωση, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τον τίτλο της ειδικότητας.

Τα συμβόλαια τα οποία σκοπεύει να κάνει ο ιατρικός όμιλος θα είναι τριετή με αυτόματη ανανέωση και μισθολογική προσαύξηση 5% για κάθε έτος. Προσφέρονται πολύ υψηλοί αφορολόγητοι μισθοί (tax-free) για Επιμελητές από 11.000€, πολλές παροχές και εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον.

Με αντίπαλο την πολυφαρμακία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Ιουνίου 2016
‘’Aσύλληπτα’’, τα τελευταία στοιχεία από τους θανάτους που προκαλούνται από την πολυφαρμακία. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι κάθε χρόνο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι θάνατοι από τη μη σωστή τήρηση- λήψη των φαρμάκων (συνταγογραφούμενων ή μη) ξεπερνούν τους 194.500.

Τελικώς, η χρήση πολλών φαρμάκων ταυτοχρόνως, γνωστή ως πολυφαρμακία, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που πρέπει να αντιμετωπίσουν τα σημερινά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.
Αξιοσημείωτο ότι σε ετήσια βάση στην Ευρώπη εκτελούνται πάνω από 9,5 δισ. συνταγές σε φάρμακα.

Σύννεφα στον όμιλο Euromedica

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Ιουνίου 2016
Προβλήματα και πάλι στον όμιλο Euromedica, καθώς εκτός του ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί -οφείλει δεδουλευμένα μηνών- άρχισαν ξανά και οι απολύσεις. Έτσι, στο διαγνωστικό κέντρο της Αγ. Παρασκευής είδαν κάποιοι την πόρτα της εξόδου και, όπως ακούγεται, έπεται και συνέχεια.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος, για καλό και για κακό σκοπεύει -αν δεν το έχει κάνει ήδη- να ζητήσει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση ομίλου έχουν γίνει στο παρελθόν τουλάχιστον 5 συναντήσεις.

To ζήτημα επιβίωσης αφορά όλους τους παρόχους υγείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Ιουνίου 2016
Λένε ότι ένας καλός τρόπος να ταράξεις την ηρεμία ενός σπιτιού είναι να φέρεις διχασμό στα μέλη του. Πήγε λοιπόν κλινικάρχης στον ΕΟΠΥΥ για κάποιο λόγο -όχι για την περιβόητη σύμβαση- και είδε εκπρόσωπο άλλης κλινικής που ανήκει σε άλλο θεσμικό όργανο από αυτό που ανήκει ο προαναφερόμενος, να συνομιλεί με μέλη από την Επιτροπή που διαπραγματεύεται τη σύμβαση. Παρεξηγήσιμο!

Και ενώ κανείς θα περίμενε μετά από το συμβάν να ψυχραθούν οι σχέσεις των δύο επιχειρηματιών από τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Γιατί; Διότι έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό στους αρμόδιους του ΕΟΠΥΥ ότι ζήτημα επιβίωσης πλέον έχει τεθεί για όλους τους παρόχους υγείας, ανεξαρτήτου μεγέθους. Άρα, αν είναι να βγει κάτι καλό από τις συζητήσεις για την σύμβαση πρέπει να αφορά άπαντες.

Μόνο υποχρεώσεις και καθόλου δικαιώματα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Ιουνίου 2016
Μόνο υποχρεώσεις και καθόλου δικαιώματα περιλαμβάνουν οι συμβάσεις που έχει παρουσιάσει ο EOΠΥΥ στους παρόχους υγείας, όπως ισχυρίζονται οι τελευταίοι. Οι οποίοι κάνουν ραντεβού και ξανά ραντεβού, αλλά στο δια ταύτα, τίποτα.

Την ίδια στιγμή, μας λένε ότι το θεσμικό όργανο έχει βάλει πλώρη να τα "σπάσει" και με τους ιατρικούς συλλόγους, ζητώντας από τους παρόχους διαπιστευτήρια καλής λειτουργίας -όταν οι Σύλλογοι διά νόμου είναι αρμόδιοι να δίνουν άδειες λειτουργίας- ενώ κάνει και λόγο για εσωτερικούς ελέγχους σε τμήματα και εργαστήρια που θα τα κάνει ο ίδιος.

Και αναρωτιούνται: εκείνο το ηλεκτρονικό σύστημα που έχει ο ΕΟΠΥΥ είναι μόνο για το θεαθήναι; Μολονότι, κατά τους ίδιους, από εκεί μπορεί να βρει όλες τις παραβατικές συμπεριφορές και αναλόγως να επιβάλει πρόστιμα, δεν το κάνει. Γιατί; Από αδυναμία ή από σκοπιμότητα;

Αναζητούν τρόπους συνεργασίας εντός και εκτός ελληνικών συνόρων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Ιουνίου 2016
Το κοίταξαν από δω... το κοίταξαν από εκεί και είπαν κάποιες πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, ότι μπορεί το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον να μην είναι το καταλληλότερο για επενδύσεις, αλλά με λίγο πίεση -από έξω- μπορεί να γίνει... βλέποντας και το μικρό φωτάκι που άναψε από τη διάθεση των Μη συνταγογραφούμενων σκευασμάτων στα σούπερ μάρκετ.

Κάπως έτσι "ξεπακετάρισαν" και είπαν να έρθουν σε επαφή με ελληνικές.... πολυεθνικές και να αναζητήσουν τρόπους συνεργασίας εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων. Οι συζητήσεις καλά κρατούν και πολύ σύντομα κάτι μου λέει ότι θα έχουμε και ευχάριστα νέα συμμαχιών ή θα δούμε αντιπροσωπείες να αλλάζουν χέρια εν μία νυκτί.

Το συνέδριο και οι.... απόντες (;)

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Ιουνίου 2016
Έφθασε η ώρα για το ΚΘ' Συνέδριο των Αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (Ο.Σ.Φ.Ε) που θα γίνει στη Βέροια το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, σε συνεργασία με το Μέλος- Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Ημαθίας- Πέλλας (ΣΦΗΠ).
Το ζητούμενο είναι ένα."Η Συνεταιριστική Οπτική για το Φαρμακείο- Η Λύση του Αύριο".

Τα θέματα που θα αναλυθούν είναι πραγματικά ένα και ένα: όπως τα Δίκτυα των Συνεταιρισμένων Φαρμακείων και ο ρόλος τους στην ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας, τα προϊόντα συνεταιριστικής ετικέτας- τα οφέλη για τη βιωσιμότητα του φαρμακείου, η Δημόσια Υγεία σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής ασφυξίας-ο ρόλος του φαρμακείου κ.λπ.

Και ενώ κοίταγα την πρόσκληση- και ομολογουμένως οι προσκεκλημένοι είναι πολλοί -και γιατροί και πολιτικοί, δεν είδα το όνομα κάποιου εκπροσώπου από τον ΣΦΕΕ αλλά και από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, αν και όπως αναφέρεται έχουν προσκληθεί! Άραγε πώς να το εξηγήσει κανείς αυτό;
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη