Βρέθηκαν 39 λήμματα

Γονίδιο Rh

Οποιοδήποτε από οκτώ αλληλόμορφα γονίδια, τα οποία είναι υπευθυνα για την ποικιλία των ομάδων αίματος Rh. Έχουν οριστεί ως R 2 , R z , r, r-, r- και r y . Τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για την ομάδα Αναλυτικά »

Γονιμοποίηση

1. Η διαδικασία που ξεκινάει με τη διείσδυση του σπερματοζωαρίου στο δευτερογενές ωοκύτταρο και ολοκληρώνεται με τη σύντηξη του αρσενικού και του θηλυκού προπυρήνα. Αυτό συνήθως συμβαίνει στην ευσταχιανή Αναλυτικά »

Γονόρροια

Μια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη λοίμωξη που προκαλείται από τον gram-αρνητικό διπλόκοκκο Neisseria gonorrhoeae. Η πάθηση συχνά προκαλεί φλεγμονή της ουρήθρας, του προστάτη, του τραχήλου της μήτρας, των Αναλυτικά »

Γραμμές Langer

[Carl (Ritter von Edenberg) Langer, Αυστριακός ανατόμος, 1819-1887]. Η δομική διευθέτηση του ινώδους ιστού του δέρματος, δημιουργώντας τις φυσιολογικές γραμμοειδείς σχισμές, οι οποίες, αν και εντοπίζονται Αναλυτικά »

Γρίπη

Μία οξεία μεταδοτική αναπνευστική λοίμωξη που χαρακτηρίζεται από πυρετούς, μυαλγίες, κεφαλαλγία, εξάντληση, βήχα και φαρυγγίτιδα. Η νόσος συνήθως εμφανίζεται τον χειμώνα. Σε ασθενείς με σοβαρές προϋπάρχουσες Αναλυτικά »

Γστρική έκπλυση

Έκπλυση του στομάχου για την αφαίρεση ή αραίωση ερεθιστικών παραγόντων ή δηλητηρίων ή για τον καθαρισμό του οργάνου πριν ή μετά από χειρουργική επέμβαση. Η γαστρική έκπλυση χρησιμοποιείται συχνότερα Αναλυτικά »

Γυναικομαστία

Μεγέθυνση του μαζικού ιστού στον άνδρα. Αυτή μπορεί να παρατηρηθεί κατά τη διάρκεια τριών, ευδιάκριτων ηλικιακών περιόδων: παροδικά κατά τη γέννηση, με έναρξη στην εφηβεία και υποχώρηση στα τελευταία Αναλυτικά »

Γύρη

Τα μικροσπόρια ενός φυτού που αναπτύσσονται στον στημόνα του άνθους. Κάθε κόκκος γύρης αναπτύσσει ένα σωληνίσκο, ο οποίος αποτελεί το αρσενικό γαμετόφυτο. Εντός αυτού αναπτύσσεται ο πυρήνας του σωληνίσκου Αναλυτικά »

Γύψος

1. Μια φυσική μορφή του ένυδρου θειικού ασβεστίου. Όταν θερμανθεί στους 130 o C, χάνει το νερό του και μετατρέπεται σε ασβεστοκονίαμα του Παρισίου (γύψος) 2. Ημιενυδατωμένος γύψος ο οποίος προκύπτει Αναλυτικά »

Σελίδες: Προηγούμενη