Βρέθηκαν 38 λήμματα

Ηπατίτιδα Α

Η ηπατίτιδα που προκαλείται από τον ιό της ηπατίτιδας Α (HAV), έναν RNA ιό χωρίς φάκελο. Επειδή μπορεί να μεταδοθεί διαμέσου μολυσμένου νερού ή τροφής, οι νέοι ενήλικες και παιδιά σε εγκαταστάσεις Αναλυτικά »

Ηπατίτιδα Β

Βλάβη σε κύτταρα του ήπατος που προκαλείται από τον ιό της ηπατίτιδας Β (HBV), έναν ιό με δίκλωνο DNA. Μπορεί να εμφανιστεί ως μία ασυμπτωματική, οξεία, χρόνια, ή κεραυνοβόλος λοίμωξη. Η οξεία λοίμωξη Αναλυτικά »

Ηρεμιστικό

Ένα φάρμακο που μειώνει την ένταση, αναστάτωση, υπερδραστηριότητα και το άγχος. Τα ελάσσονα ηρεμιστικά περιλαμβάνουν αντιισταμινικά (π.χ. υδροξυζίνη), βουσπιρόνη και βενζοδιαζεπίνες (πχ. διαζεπάμη Αναλυτικά »

Ηχωκαρδιογραφία

Μια μη επεμβατική διαγνωστική μέθοδος, η οποία χρησιμοποιεί τους υπερήχους για την απεικόνιση των καρδιακών δομών. Με αυτήν μπορούν να αξιολογηθούν τα καρδιακά τοιχώματα, οι βαλβίδες και οι κοιλότητες Αναλυτικά »

Ηχωκαρδιογραφία κόπωσης

Η υπερηχογραφική διαπίστωση τμημάτων του καρδιακού μυ, τα οποία δεν κινούνται φυσιολογικά όταν ένας ασθενής με στεφανιαία νόσο υποβάλλεται σε κόπωση ή λαμβάνει αγγειοδιασταλτικά φάρμακα (π.χ. αδενοσίνη Αναλυτικά »

Ηχωκαρδιογραφία κόπωσης με δοβουταμίνη

Μια μη επεμβατική τεχνική για την εξέταση της στεφανιαίας νόσου, κατά την οποία η δοβουταμίνη χορηγείται στους ασθενείς για να αυξήσει την ένταση λειτουργίας της καρδιάς, η οποία στη συνέχεια εξετάζεται Αναλυτικά »

Ηωσινόφιλο

Ένα λευκό αιμοσφαίριο με λοβωτό πυρήνα και κοκκία στο κυτταρόπλασμα που χρωματίζονται κόκκινα με τη χρώση κατά Wright. Τα ηωσινόφιλα αποτελούν το 1- 3% των λευκών αιμοσφαιρίων. Συμβάλλουν στην καταστροφή Αναλυτικά »

Ηωταξίνη

Ένας χημειοτακτικός παράγοντας που προσελκύει ειδικά τα ηωσινόφιλα κύτταρα σε συγκεκριμένους ιστούς (πχ. στο βρογχικό δένδρο στο άσθμα ή στο δέρμα στη δερματίτιτιδα εξ επαφής). Ο παράγοντας νέκρωσης Αναλυτικά »

Σελίδες: Προηγούμενη