Βρέθηκαν 66 λήμματα

Ιντερλευκίνη-4

Μία κυτταροκίνη που απελευθερώνεται από ενεργοποιημένα Τ λεμφοκύτταρα και μαστοκύτταρα και διεγείρει την παραγωγή και δραστηριότητα των Β και Τ λεμφοκυττάρων, εμποδίζει τα μακροφάγα να απελευθερώσουν Αναλυτικά »

Ιντερλευκίνη-5

Μία κυτταροκίνη που παράγεται από Τ κύτταρα, ηωσινόφιλα και μαστοκύτταρα και δρα ως κύριος διεγέρτης της παραγωγής ηωσινοφίλων.Αναλυτικά »

Ιντερλευκίνη-6

Μία λεμφοκίνη που παράγεται από πολλούς τύπους κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων των μονοπυρήνων φαγοκυττάρων, Τ κυττάρων, και των ενδοθηλιακών κυττάρων. Διαμεσολαβεί στην απάντηση της οξείας φάσης, προάγει Αναλυτικά »

Ιντερλευκίνη-7

Μία κυτταροκίνη που παράγεται από τον θύμο, τον σπλήνα και τα κύτταρα του στρώματος του μυελού των οστών. Διεγείρει την αύξηση των πρόδρομων μορφών των Β κυττάρων, την ανάπτυξη των θυμοκυττάρων, Αναλυτικά »

Ιντερλευκίνη-8

Μια κυτταροκίνη που παράγεται από πολλούς τύπους κυττάρων. Δρα ως χημειοτακτικό των ουδετεροφίλων.Αναλυτικά »

Ιντερλευκίνη-9

Μια κυτταροκίνη που παράγεται από τα Τ-κύτταρα. Μεταξύ των άλλων λειτουργιών προάγει τον πολλαπλασιασμό των μαστοκυττάρων.Αναλυτικά »

Ιντερφερόνη

Οποιαδήποτε από μία ομάδα γλυκοπρωτεϊνών με αντιιική δραστηριότητα. Οι τύπου Ι αντιιικές ιντερφερόνες (άλφα και βήτα ιντερφερόνες) παράγονται από λευκά αιμοσφαίρια και ινοβλάστες σε απάντηση της Αναλυτικά »

Ίνωμα

Ένας ινώδης, εγκυστωμένος όγκος συνδετικού ιστού. Είναι ανώμαλος σε σχημα, αργός σε αύξηση και έχει συνοχη. Πίεση η κυστικός εκφυλισμός μπορεί να προκαλέσουν πόνο. Μπορεί να προσβάλει το περιόστεο, Αναλυτικά »

Ίνωμα μητρας

Ένας ινοειδης όγκος της μήτρας. Είναι ο πιο συχνά παρατηρούμενος όγκος σε γυναίκες. ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Τα ινώματα σπανίως προκαλούν συμπτώματα πριν από την ηλικία των 30 ετών. Τα κύρια συμπτώματα που χαρακτηρίζουν Αναλυτικά »

Ίνωση

Η επιδιόρθωση και αντικατάσταση ερεθισμένων ιστών ή οργάνων με συνδετικούς ιστούς. Η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα την αντικατάσταση φυσιολογικών κυττάρων με ινοβλάστες (και τελικά, την αντικατάσταση Αναλυτικά »

Ιογενής γαστρεντερίτιδα

Γαστρεντερίτιδα που προκαλείται από ιούς που εισέρχονται από το στόμα. Η κλινική επιβεβαίωση αυτών των ιογενών λοιμώξεων μπορεί να είναι δύσκολη και οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στη δημόσια υγεία για τον Αναλυτικά »

Ιογενής εγκεφαλίτιδα της Καλιφόρνιας

Ιογενής εγκεφαλίτιδα που αποτελεί την πιο συχνή μεταδιδόμενη από κουνούπια νόσο στις ΗΠΑ. Συνήθως προσβάλλει παιδιά το καλοκαίρι η νωρίς το φθινόπωρο, κυρίως στις Μεσοατλαντικές η στις Μεσοδυτικές Αναλυτικά »

Ιογενής μηνιγγίτιδα

Φλεγμονή των μηνίγγων σαν αποτέλεσμα μόλυνσης από αδενοϊούς, ιούς coxsackie, ΕΑοιούς, τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας, τον ιό της παρωτίτιδας, το λεμφοκυτταρικό ιό της χοριομηνιγγίτιδας, τους Αναλυτικά »

Ιόν

Ένα άτομο ή μία ομάδα ατόμων που έχει χάσει ένα ή περισσότερα ηλεκτρόνια και έχει θετικό φορτίο, ή έχει πάρει ένα ή περισσότερα ηλεκτρόνια και έχει αρνητικό φορτίο. Στα υδατικά διαλύματα, τα ιόντα Αναλυτικά »

Ιοντικός δίαυλος

Πρωτεΐνη, η οποία διαπερνά τη λιπιδική διπλοστιβάδα της κυτταρικής μεμβράνης και ρυθμίζει την μετακίνηση φορτισμένων σωματιδίων (πχ., ηλεκτρολυτών) εντός και εκτός των κυττάρων.Αναλυτικά »

Ιός

Παθογόνο που αποτελείται από ένα νουκλεϊκό οξύ εντός μιας πρωτεϊνικής κάψας, που μπορεί να αναπτυχθεί και να αναπαραχθεί μόνο αφού μολύνει ένα κύτταρο ξενιστή. Περισσότεροι από 400 τύποι ιών είναι Αναλυτικά »

Ιός ECHO

Ιός που ανήκει στην ομάδα που αρχικά ήταν γνωστή ως Enteric Cytapathagenic Human Orphan graip. Οι ιοί της ομάδας αυτής έχουν συνδεθεί με άσηπτη μηνιγγίτιδα, εντερίτιδα, μυοκαρδίτιδα, μυοσίτιδακαιπλευροδυνία.Αναλυτικά »

Ιός Epstein-Barr

[Μ. A Epstein, Βρετανός ιατρός, γεννηθ. το 1921, Υ. Μ. Barr, σύγχρονος Καναδός ιατρός]. Ιός της οικογένειας των ερπητοϊών, που ανακαλύφθηκε το 1964. Αποτελεί ένα από τα αίτια της λοιμώδους μονοπυρήνωσης. Αναλυτικά »

Ιός της ηπατίτιδας G

Ένας RNA φλαβοϊός που ανευρίσκεται στο 2% του αίματος των αιμοδοτών και μπορεί να μεταδοθεί με τη χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών, τη σεξουαλική επαφή, τα παράγωγα αίματος και με κάθετη μετάδοση Αναλυτικά »

Ίππεια εγκεφαλίτιδα ανατολικού τύπου

Εγκεφαλίτιδα που προκαλείται από τον αρμποϊό της ίππειας εγκεφαλίτιδας ανατολικού τύπου, ο οποίος μεταδίδεται στον άνθρωπο από τα άλογα μέσω των κουνουπιών. Η περίοδος επώασης διαρκεί 1-2 εβδομάδες. Αναλυτικά »

Ίριδα

Η έγχρωμη συσταλτή μεμβράνη που βρίσκεται μεταξύ του επιπεφυκότα και των φακών στο υδατοειδές υγρό του οφθαλμού, που διαχωρίζει το πρόσθιο από το οπίσθιο διαμέρισμα του οφθαλμού και διατιτραίνεται Αναλυτικά »

Ιριδίτιδα

Φλεγμονή της ίριδας. ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Στην ιριδίτιδα υπάρχει άλγος, φωτοφοβία, δακρύρροια, ελάττωση της όρασης. Η ίριδα εμφανίζεται εξοιδημένη, θαμπή και θολή. Η κόρη αντιδραστικά είναι σε συστολή, ανώμαλη Αναλυτικά »

Ισοκινητική άσκηση

Άσκηση, συνήθως με τη χρήση ειδικών οργάνων, η οποία ελέγχει την ταχύτητα της μυϊκής βράχυνσης ή επιμήκυνσης, ούτως ώστε η δύναμη που παράγεται από το μυ να είναι η μέγιστη καθ όλο το εύρος της κίνησης.Αναλυτικά »

Ισομετρική άσκηση

Σύσπαση και χαλάρωση ενός σκελετικού μυ ή ομάδας μυών κατά την οποία η δύναμη που παράγεται από το μυ ισούται με την αντίσταση. Δεν υπάρχει μεταβολή στο μήκος του μυ και δεν προκαλείται κίνηση.Αναλυτικά »

Ισορροπημένη δίαιτα

Δίαιτα επαρκής σε ουσίες που παρέχουν ενέργεια (υδα-τάνθρακές και λίπη), ενώσεις για τη δημιουργία ιστών (πρωτεΐνες), ανόργανα (νερό και μεταλλικά άλατα), παράγοντες που ρυθμίζουν ή καταλύουν μεταβολικές Αναλυτικά »

Ισοτονική άσκηση

Ενεργός μυϊκή σύσπαση κατά την οποία η δύναμη που ασκείται από το μυ παραμένει συνεχής και μεταβάλλεται το μήκος του μυός.Αναλυτικά »

Ισταμίνη

C 5 H 9 N 3 · μία ουσία που παράγεται από το αμινοξύ ιστιδίνη και προκαλεί διάταση των αιμοφόρων αγγείων, αυξημένη έκκριση οξέος στον στόμαχο, σύσπαση των λείων μυών (π.χ., στους βρόγχους) και Αναλυτικά »

Ιστοπλάσμωση

Συστηματική, μυκητιασική αναπνευστική νόσος που προκαλείται από το Histoplasma capsulatum. Η πηγή για αυτόν τον μύκητα είναι το έδαφος με πλούσιο οργανικό περιεχόμενο και περιττώματα πτηνών, ειδ. Αναλυτικά »

Ιστός

Μία ομάδα ή συλλογή όμοιων κυττάρων και η ενδοκυττάριά τους ουσία που εκτελούν μια συγκεκριμένη δράση. Παραδείγματα περιλαμβάνουν επιθηλιακούς, συνδετικούς μυϊκούς και νευρικούς ιστούς.Αναλυτικά »

Ισχαιμική ηπατίτιδα

Οξεία, βαριά ηπατική βλάβη που προκύπτει από ένα επεισόδιο υπότασης, τυπικά σε ένα άτομο με υποκείμενη καρδιακή ή πνευμονική νόσο. Αυτός ο τύπος ηπατίτιδας μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγία, εγκεφαλοπάθεια, Αναλυτικά »

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη