Βρέθηκαν 66 λήμματα

Ισχαιμική καρδιoπάθεια

Η έλλειψη παροχής οξυγόνου στην καρδιά που μεταβάλει τη λειτουργικότητά της. Η πιο κοινή αιτία μυοκαρδιακής ισχαιμίας είναι η αθηροσκλήρυνση των στεφανιαίων αρτηριών. Εξαρτώμενη από πολλούς παράγοντες, Αναλυτικά »

Ισχιαλγία

Πόνος προερχόμενος από την κατώτερη περιοχή της πλάτης, ο οποίος είναι αισθητός κατά μήκος της κατανομής του ισχιακού νεύρου στα κάτω άκρα. Τυπικά συμβαίνει ως αποτέλεσμα οσφυϊκής σπονδυλοπάθειας και Αναλυτικά »

Ιχθυέλαιο

Ένα διαιτητικό συμπλήρωμα που συστήνεται για άτομα που με καρδιακές παθήσεις ή για πρωτογενή πρόληψη καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου. Ύστερα από μία καρδιακή προσβολή, τα ιχθυέλαια Αναλυτικά »

Ιχθύωση

Κατάσταση στην οποία το δέρμα είναι ξηρό και λεπιδώδες, μοιάζοντας με δέρμα ψαριού. Επειδή η ιχθύωση είναι εύκολα αναγνωρίσιμη, μεγάλος αριθμός νόσων καλείται έτσι. Μια ήπια μη κληρονομούμενη μορφή Αναλυτικά »

Ιώδιο

ΣΥΜΒ.: Ι. Ένα αμέταλλο στοιχείο που ανήκει στην ομάδα των αλογόνων. Ατομικό βάρος 126,904, ατομικός αριθμός 53, ειδικό βάρος (στέρεο στους 20°C) 4,93. Είναι μαύρη κρυσταλλική ουσία με σημείο τήξεως Αναλυτικά »

Ίωση βραδείας εξέλιξης

Ίωση που προκαλείται από ένα ιό, ο οποίος παραμένει σε λανθάνουσα κατάσταση στο σώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, πριν προκαλέσει σημεία και συμπτώματα της ασθένειας. Τέτοιοι ιοί μπορεί να απαιτούν Αναλυτικά »

Σελίδες: Προηγούμενη