Βρέθηκαν 48 λήμματα

Τ (λεμφο) κύτταρο

Λεμφικό κύτταρο από το μυελό των οστών, το οποίο μεταναστεύει στο θύμο αδένα, όπου αναπτύσσεται σε ώριμο, διαφοροποιημένο λεμφοκύτταρο το οποίο διακινείται μεταξύ αίματος και λέμφου, εξυπηρετώντας Αναλυτικά »

Τάι τσι

Μια παραδοσιακή πολεμική τέχνη από την Κίνα στην οποία πραγματοποιείται μια σειρά αργών ελεγχόμενων κινήσεων μέσω ποικίλων στάσεων σχεδιασμένων για την ανάπτυξη ελαστικότητας, ισορροπίας, δύναμης, Αναλυτικά »

Ταλκ

Σαπωνίτης σε σκόνη. Μια μαλακή, σαπωνοειδής σκόνη. Ορυκτό ένυδρο πυριτικό άλας του μαγνησίου, Mg 3 Si 4 O 10 (OH) 2 , που χρησιμοποιείται, για παράδειγμα στην πλευρόδεση. ΠΡΟΣΟΧΗ: Έκθεση σε ταλκ Αναλυτικά »

Ταξινόμηση και σταδιοποίηση καρκίνου

Η προτυποποιημένη διαδικασία έκφρασης της διαφοροποίησης καρκινικών κυττάρων, που καλείται ταξινόμηση, και της έκτασης εξάπλωσης του καρκίνου, που καλείται σταδιοποίηση. Αυτή η διαδικασία είναι εξαιρετικά Αναλυτικά »

Τεκμηρίωση

1. Εγχειρίδια, βιβλία οδηγιών και προγράμματα ή μενού βοηθείας που καθοδηγούν έναν χρήστη. 2. H καταγραφή σε ένα ιατρικό αρχείο των σχετικών ιατρικών πληροφοριών που αφορούν έναν ασθενή. Αυτή μπορεί Αναλυτικά »

Τελικό αίσθημα

Στη φυσικοθεραπεία και αποκατάσταση, το αίσθημα που βιώνεται από τον τεχνικό όταν ασκείται υπερβολικη πίεση σε έναν ιστό στο τέλος του δυνατού εύρους κίνησης. Ερμηνεύεται ως παθολογικό όταν η ποιότητα Αναλυτικά »

Τενοντοθυλακίτιδα

Μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από πόνο πάνω από την πλευρική επικονδύλια απόφυση του βραχιονίου ή από την κεφαλή της κερκίδας. Ο πόνος εκτείνεται στην εξωτερική πλευρά του βραχίονα και του αντιβραχίου Αναλυτικά »

Τεστ άρσης και βάδισης

Δοκιμασία για την εκτίμηση της κινητικότητας των κάτω άκρων. Στηρίζεται στον χρόνο που χρειάζεται ένα άτομο για να σηκωθεί από την καρέκλα, να διανύσει μια απόσταση 3 μέτρων και να επιστρέψει στην Αναλυτικά »

Τεστοστερόνη

Μια στεροειδής φυλετική ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την αύξηση και ανάπτυξη των ανδρικών χαρακτηριστικών. Επηρεάζει άμεσα την ωρίμανση των ανδρικών αναπαραγωγικών οργάνων, την ανάπτυξη του σπέρματος Αναλυτικά »

Τέτανος

Μία οξεία, επικίνδυνη νόσος που προκαλείται από μια τοξίνη (τετανοσπασμίνη) παραγόμενη από μολυσμένες πληγές από το κλωστηρίδιο του τετάνου. Η ασθένεια χαρακτηρίζεται από ακραία μυϊκή ακαμψία, βίαιους Αναλυτικά »

Τετράδα

1. Μια ομάδα τεσσάρων αντικειμένων με κάτι κοινό. 2. Ένα στοιχείο που έχει σθένος ή συνδυαστική δύναμη του τέσσερα. 3. Μία ομάδα τεσσάρων τμημάτων, για κύτταρα που παράγονται από διαίρεση σε δυο επίπεδα. Αναλυτικά »

Τετραλογία Fallot

[Etienne L. A. Fallot, Γάλλος ιατρός, 1850-1911]. Συγγενής ανωμαλία της καρδιάς και των μεγάλων αγγείων, χαρακτηριζόμενη από διαταραχές του μεσοκοιλιακού διαφράγματος, στένωση της πνευμονικής αρτηρίας, Αναλυτικά »

Τετραπληγία

Παράλυση και των τεσσάρων άκρων, η οποία συνήθως προκαλείται από βλάβη στην αυχενική μοίρα του νωτιαίου μυελού. Η τετραπληγία οφείλεται συχνά σε τραύμα στον αυχένα, αν και κάποιες φορές οφείλεται σε στένωοη Αναλυτικά »

Τεχνήτιο

ΣΥΜΒ.: Τc Ένα συνθετικό μεταλλικό χημικό στοιχείο που διαθέτει έναν αριθμό ραδιενεργών ισοτόπων. Μέσο ατομικό βάρος, 98.9062, ατομικός αριθμός, 43. Ραδιοϊσότοπα του τεχνητίου χρησιμοποιούνται σε μελέτες Αναλυτικά »

Τεχνήτιο-99m

ΣΥΜΒ.: 99m Tc. Ένα ραδιενεργό ισότοπο του τεχνητίου που εκπέμπει ακτίνες γ. Έχει χρόνο ημίσειας ζωής 6 ώρες.Αναλυτικά »

Τεχνικός επείγουσας παροχής βοήθειας

Άτομο το οποίο έχει πιστοποιηθεί από την Πολιτεία ή έχει εθνική άδεια μετά από τη συμπλήρωση του προγράμματος εκπαίδευσης του U.S. Department of Transportation EMT- B.Αναλυτικά »

Τεχνικός επείγουσας παροχής βοήθειας

Κατά τη μεταβατική περίοδο από το 1985 έως το 1994 του προγράμματος εκπαίδευσης του U.S. Department of Transportation, ο τίτλος που χορηγείτο σε πολλές Πολιτείες σε άτομα που αποκτούσαν πιστοποίηση Αναλυτικά »

Τεχνικός επείγουσας παροχής βοήθειας

Άτομο το οποίο έχει πιστοποιηθεί από την Πολιτεία ή έχει εθνική άδεια μετά από τη συμπλήρωση του προγράμματος εκπαίδευσης του U.S. Department of Transportation EMT- Ι. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης δίνει Αναλυτικά »

Τεχνικός επείγουσας παροχής βοήθειας

Ένα άτομο το οποίο είναι εκπαιδευμένο στην παροχή επείγουσας ιατρικής βοήθειας για μια ποικιλία καταστάσεων, ιδίως όμως σε ασθενείς που υπέστησαν καρδιακή ανακοπή, προκάρδιο άλγος, εγκεφαλικό επεισόδιο Αναλυτικά »

Τεχνικός-διασώστης επείγουσας παροχής βοήθειας

Άτομο το οποίο έχει συμπληρώσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης του U.S. Department of Transportation EMT- Paramedic και έχει άδεια ή πιστοποίηση για την παροχή εκτίμησης και αντιμετώπισης σε ασθενείς στον Αναλυτικά »

Τηλεϊατρική

Η χρήση εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών για την μετάδοση εικόνων βίντεο, ακτίνων-Χ και άλλων εικόνων, ηλεκτρονικών ιατρικών αρχείων, και εργαστηριακών αποτελεσμάτων για ασθενείς από μακρινές τοποθεσίες. Αναλυτικά »

Τικ

Μια σπασμωδική μυϊκή σύσπαση, που συχνότερα περιλαμβάνει τους μύες του προσώπου, του στόματος, των ματιών, του κεφαλιού, του λαιμού ή των ώμων. Οι σπασμοί μπορεί να είναι τονικοί ή κλωνικοί. Η κίνηση Αναλυτικά »

Τιτάνιο

ΣΥΜΒ: Ti. Ένα μεταλλικό στοιχείο σε συνδυασμό με ορυκτά, ατομικό βάρος 47.90, ατομικός αριθμός 22, ειδικό βάρος 4.54. Στην οδοντιατρική, χρησιμοποιείται ως κράμα μετάλλου, κυρίως για συσκευές και εμφυτεύματα Αναλυτικά »

Το επίπεδο του οξυγόνου σε ιστούς

Η μέτρηση της συγκέντρωσης του οξυγόνου στα σωματικά υγρά δεν είναι τόσο σημαντική όσο η γνώση του επιπέδου του οξυγόνου στους ίδιους τους ιστους. Ο προσδιορισμός του γαστρεντερικοΰ διάμεσου pH Αναλυτικά »

Τοκετός

Στην εγκυμοσύνη, η διαδικασία που ξεκινά με την εκδήλωση επαναλαμβανόμενων και ισχυρών συστολών της μήτρας, ικανών να προκαλέσουν διαστολή του τραχήλου, και τελειώνει με τη γέννηση του εμβρύου. Παραδοσιακά, Αναλυτικά »

Τόνος

1. Η κατάσταση ενός σώματος ή οποιοδήποτε από τα όργανα ή μέρη του στα οποία οι λειτουργίες είναι υγιείς και φυσιολογικές. Σε μια πιο περιορισμένη έννοια, η αντοχή των μυών σε παθητική επιμήκυνση Αναλυτικά »

Τοξική ηπατίτιδα

Μία φλεγμονή του ήπατος που προκαλείται από την είσοδο τοξινών ή φαρμάκων στο σώμα. Στον μεγάλο αριθμό παραγόντων που είναι γνωστό ότι προκαλούν αυτόν τον τύπο ηπατίτιδας περιλαμβάνονται κοινά φάρμακα Αναλυτικά »

Τοξικό ερύθημα των νεογνών

Ένα καλόηθες, αυτοπεριοριζόμενο εξάνθημα που χαρακτηρίζεται από σκληρές, υποκίτρινες βλατίδες ή φλύκταινες μεγέθους 1- 2 χιλιοστών και εντοπίζεται στο 50% των τελειόμηνων νεογνών. Η αιτία είναι άγνωστη Αναλυτικά »

Τοξικότητα οξυγόνου

Προϊούσα αναπνευστική ανεπάρκεια, η οποία αναπτύσσεται όταν λαμβάνονται υψηλές συγκεντρώσεις οξυγόνου (περισσότερο από 60%) για μια παρατεταμένη περίοδο. Η αναπνευστική ανεπάρκεια οδηγεί σε μειωμένη Αναλυτικά »

Τοξοπλάσμωση

Μόλυνση με το πρωτόζωο Toxoplasma gondii . Συνήθως, αποτελεί επανεμφάνιση μιας ήπιας μόλυνσης που είναι υποκλινική σε ασθενείς με φυσιολογικά ανοσοσυστήματα. Περίπου 30% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχουν αντισώματα Αναλυτικά »

Σελίδες: Επόμενη