Βρέθηκαν 45 λήμματα

Θρομβοφλεβίτιδα

Φλεγμονή μιας φλέβας σε συνδυασμό με το σχηματισμό θρόμβου. Συνήθως, συμβαίνει σε ένα άκρο, συχνότερα στο πόδι. ΘΕΡΑΠΕΙΑ: Η φαρμακευτική θεραπεία περιλαμβάνει ηπαρίνη ή βαρφαρίνη. ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ: Αναλυτικά »

Θρόμβωση

Ο σχηματισμός ή η παρουσία ενός θρόμβου στο αίμα μέσα στο αγγειακό σύστημα. Είναι ένας προστατευτικός μηχανισμός όταν συμβαίνει κατά τη διάρκεια αιμορραγίας. Είναι επικίνδυνο γεγονός όταν συμβαίνει Αναλυτικά »

Θρυψίνη

1. Ένα πρωτεολυτικό ένζυμο που σχηματίζεται στο έντερο από θρυψινογόνο. Καταλύει την υδρόλυση πεπτιδικών δεσμών σε μερικώς διασπασμένες πρωτεΐνες και ορισμένες φυσικές πρωτεΐνες, τα τελικά προϊόντα Αναλυτικά »

Θυλακίτιδα

Φλεγμονή του θυλάκου, ειδικά μεταξύ του οστού και του μυ ή του τένοντα, όπως στον ώμο και το γόνατο. Οι συχνές μορφές περιλαμβάνουν την περιστροφική μυϊκή ομάδα του ώμου, τον ώμο του μεταλλωρύχου ή τον Αναλυτικά »

Θυμική ορμόνη

Οποιαδήποτε από τις ορμόνες που παράγονται από τον θύμο που μπορούν να βοηθήσουν την προσέλκυση λεμφοειδών βλαστοκυττάρων στο θύμο και την διέγερση της ανάπτυξής τους σε ώριμα Τ λεμφοκύτταρα. Αυτές Αναλυτικά »

Θύμος

Ένα λεμφοειδές όργανο που βρίσκεται στο μεσοθωράκιο μπροστά και άνω της καρδιάς, αποτελείται από δύο συντηγμένα λόβια που το καθένα αποτελείται από πολλαπλά λοβίδια, τα οποία χωρίζονται σε έναν έξω Αναλυτικά »

Θυρεοειδής

1. Θυρεοειδής αδένας. 2. Ο καθαρός, στεγνός, και κονιορτοποιημένος θυρεοειδής αδένας των ζώων (επίσης γνωστός ως θυρεοειδικό εκχύλισμα]. Το θυρεοειδικό απόσταγμα χρησιμοποιείται σπάνια για την αντιμετώπιση Αναλυτικά »

Θυρεοειδής αδένας

Ένας ενδοκρινής αδένας που βρίσκεται στη βάση του λαιμού και στις δύο πλευρές του χαμηλότερου τμήματος του λάρυγγα και του ανώτερου τμήματος της τραχείας. Ο θυρεοειδής αδένας, ή θυρεοειδής, αποτελείται Αναλυτικά »

Θυρεοειδική ορμόνη

Μία ορμόνη που εκκρίνεται από τα θυλάκια του θυρεοειδούς αδένα. Οι δύο ενεργές θυρεοειδικές ορμόνες είναι η θυροξίνη (Τ 4 ) και τριιωδοθυρονίνη (Τ 3 ). Δρουν ως υποδοχείς σε ιστούς σε όλο το σώμα για Αναλυτικά »

Θυρεοτοξίκωση

Μια κατάσταση που προκύπτει από έκθεση των ιστών του σώματος σε υπερβολικά επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών. Μπορεί να προκληθεί από έναν υπερλειτουργούντα ή κατεστραμμένο θυρεοειδή αδένα ή από τη χορήγηση Αναλυτικά »

Θώρακας

Το μέρος του σώματος μεταξύ της βάσης του λαιμού προς τα άνω και του διαφράγματος προς τα κάτω. Η επιφάνεια του θώρακα διαιρείται σε περιοχές ως ακολούθως: Πρόσθια επιφάνεια: υπερκλείδια, πάνω από Αναλυτικά »

Θωρακική παροχέτευση

Η τοποθέτηση του σωλήνα παροχέτευσης στην θωρακική κοιλότητα, συνήθως στον χώρο του υπεζωκότος. Ο σωλήνας χρησιμοποιείται για την παροχέτευση αέρα, υγρού ή αίματος από τον χώρο του υπεζωκότος, έτσι Αναλυτικά »

Θωρακική κοιλότητα

Το τμήμα της κοιλιακής κοιλότητας επάνω από το διάφραγμα, το θολωτό μυ που τη διαχωρίζει από την κοιλιακή κοιλότητα. Περικλείεται από το θωρακικό τοίχωμα. Τα θωρακικά σπλάγχνα περιλαμβάνουν τους υπεζωκότες Αναλυτικά »

Θωρακική χειρουργική

Εγχείρηση που περιλαμβάνει τον πλευρικό κλωβό και δομές που περιλαμβάνονται στον θώρακα. ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ: Προεγχειρητική: Η προετοιμασία περιλαμβάνει την συνηθισμένη προεγχειρητική εκπαίδευση, με Αναλυτικά »

Θωρακικός πόνος, πόνος στο στήθος

Ενόχληση αισθητή στην άνω κοιλιακή χώρα, στο θώρακα, στον αυχένα ή στους ώμους. Ο θωρακικός πόνος αποτελεί μια από τις συνηθέστερες, ενδεχομένως, δυνάμει σοβαρές ενοχλήσεις που αναφέρονται από ασθενείς Αναλυτικά »

Σελίδες: Προηγούμενη