Οι λάτρεις του κόκκινου κρέατος αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στομάχου και οισοφάγου, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Επιστήμονες που παρακολούθησαν σχεδόν 500.000 ενήλικες ηλικίας 50 έως 71 ετών για 10 χρόνια ανακάλυψαν ότι όσοι κατανάλωναν περισσότερο κόκκινο κρέας είχαν 79% περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με όσους κατανάλωναν λιγότερο, να εμφανίσουν καρκίνο στον οισοφάγο.

Τα ευρήματα ενισχύουν υπάρχοντα στοιχεία που δείχνουν προκαταρκτική σχέση μεταξύ κόκκινου κρέατος και ορισμένων καρκίνων. Ωστόσο λόγω περιορισμών στη μελέτη τα ευρήματα δεν αποδεικνύουν ότι το κόκκινο κρέας προκαλεί καρκίνο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας.

Χρειάζονται μεγαλύτερες έρευνες για να επιβεβαιωθεί η σχέση μεταξύ του κόκκινου κρέατος και των δυο τύπων καρκίνου.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘American Journal of Gastroenterology’.

Πηγές: ′American Journal of Gastroenterology’.