Την καταγγελία ότι δέχεται πόλεμο, λόγω των θέσεων που έχει εκφράσει για την υπερβολική φαρμακευτική δαπάνη, έκανε την Τετάρτη ο κ. Ηλίας Μόσιαλος.

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι ο πόλεμος γίνεται από συμφέροντα του χώρου και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του.

Ο κ. Μόσιαλος αναφέρει, αναλυτικά, τα εξής:

'Είναι γνωστό ότι τον Ιανουάριο του 2010 έδωσα στη δημοσιότητα και στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, στοιχεία για την υπέρογκη αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης στην Ελλάδα.

Επεσήμανα ότι από το 2000 έως το 2009, η εξωνοσοκομειακή δαπάνη αυξήθηκε από 1 περίπου δισ. ευρώ σε 5,1 δισ., ποσοστό, πάνω από 400%.

Η αύξηση αυτή οφειλόταν κυρίως στη σπάταλη διαχείριση και την ανορθολογική συνταγογράφηση, χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική επίπτωση στο επίπεδο της υγείας του ελληνικού λαού. Επομένως, ο περιορισμός της φαρμακευτικής δαπάνης θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα κάθε κυβερνητικής πολιτικής.

Συμφέροντα

Παρόλα αυτά, υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις. Όμως, το τελευταίο διάστημα οι μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για τον περιορισμό της δαπάνης φαίνεται πως έθιξαν μεγάλα και συγκεκριμένα συμφέροντα.

Γι΄ αυτό και τα συμφέροντα αυτά, ήδη από τις 13.03.2012 έχουν ξεκινήσει σε βάρος μου, μέσω του διαδικτύου κυρίως, ένα βρώμικο πόλεμο διαδίδοντας ψέματα και συκοφαντίες, παρ' όλο που ο ίδιος δεν ασκώ κυβερνητική πολιτική στο χώρο αυτό.

Είναι φανερό ότι όσοι συντέλεσαν στο να εκτροχιαστεί η χώρα δημοσιονομικά δεν νοιάζονται για τους μισθούς και τις συντάξεις των ευσυνείδητων Ελλήνων πολιτών, αλλά για τη διατήρηση των συμφερόντων τους.

Αντιθέτως, εγώ καθ' όλη τη διάρκεια της πολιτικής μου παρουσίας υπηρέτησα τα συμφέροντα των πολιτών, κάτι που μου επιβάλλει άλλωστε και η επιστημονική μου ιδιότητα.

Καλώ την κοινωνία των πολιτών τα συμφέροντα της οποίας βάλλονται μέσω των επιθέσεων σε βάρος μου, να λάβει θέση ενώ επιφυλάσσομαι να ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου'.

Blog

Η επίμαχη ανάρτηση, για την οποία αντιδρά ο κ. Μόσιαλος, αναφέρει ότι ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ προωθεί στην Ελλάδα τα συμφέροντα ισραηλινής εταιρείας γενοσήμων.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι το 2009 ο κ. Ηλίας Μόσιαλος επιμελήθηκε και δημοσίευσε μελέτη για το σύστημα Υγείας του Ισραήλ, στην οποία πλέκει το εγκώμιο της εν λόγω εταιρείας. Εκθείασε την ισραηλινή φαρμακοβιομηχανία για το πόσο ασφαλή σκευάσματα παράγει.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA), ωστόσο, ανακοίνωσε την ίδια χρονιά ότι εντόπισαν νοθευμένα φάρμακα σε επιτόπου έλεγχο εργοστασίου της εταιρείας.

Στην ανάρτηση υπάρχει και το σχόλιο ότι τo 2011 η κυβέρνηση Παπανδρέου, της οποίας ο κ. Μόσιαλος ήταν –τότε - εκπρόσωπος, άνοιξε διάπλατα το δρόμο, ώστε η εταιρεία να κατακλύσει την Ελλάδα με τα πάμφθηνα σκευάσματα που παράγει σε χώρες του τρίτου κόσμου...

Δ.Κ.