Μετά την επιτυχή έκβαση της επιθεώρησης και αξιολόγησης από Διεθνείς Επιθεωρητές του Οργανισμού TEMOS, το Νοσοκομείο Mediterraneo στη Γλυφάδα πιστοποιήθηκε για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών του και την ικανότητά του να διαχειρίζεται διεθνείς ασθενείς στο πλαίσιο της αγοράς του Ιατρικού Τουρισμού.

To Mediterraneo Hospital που βρίσκεται στην Γλυφάδα, διαθέτει σημαντικό επιστημονικό δυναμικό και παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε ένα υπερσύγχρονο, υψηλής αισθητικής, περιβάλλον (τελευταίας γενιάς αγγειογραφικά συγκροτήματα για επεμβατική καρδιολογία, ηλεκτροφυσιολογία και επεμβατική ακτινολογία, λειτουργία του πρώτου υβριδικού χειρουργείου στην Ελλάδα κ.λπ.).

Η Γενική Διευθύντρια και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Mediterraneo Hospital σχολίασε σχετικά: ‘H όλη διαδικασία της πιστοποίησης κατά TEMOS ήταν μια πολύτιμη εμπειρία για όλους μας. Πέρα από την αναμφισβήτητη οργάνωση πολλών διεργασιών που συστηματοποίησαν την καθημερινή μας εργασία χωρίς να την επιβαρύνουν με πρόσθετη γραφειοκρατία, το κέρδος μας ήταν ακόμη μεγαλύτερο: Έγινε ομαδική δουλειά, επιτεύχθηκε διατμηματική συνεργασία και μέσα από την υιοθέτηση τρόπου λειτουργίας διεθνώς πιστοποιημένου αποκτήθηκε μία σημαντική εταιρική ταυτότητα, με ειδοποιά χαρακτηριστικά αυτά της γνώσης, της επιστημονικότητας, του επαγγελματισμού.’

Η Managing Director του Οργανισμού TEMOS Dr Claudia Mika η οποία ηγήθηκε της διεθνούς ομάδας των Επιθεωρητών, δήλωσε ‘Μέσα από την εμπειρία της συνεργασίας μας και της διεργασίας αξιολόγησης του Mediterraneo Hospital διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά το υψηλό επιστημονικό και οργανωτικό επίπεδο στο οποίο λειτουργούν συγκεκριμένες δομές Υγείας στην Ελλάδα.

Μες στο ευρύτερο δυσμενές περιβάλλον ο επαγγελματισμός και η αξιοπιστία της Διοίκησης και του προσωπικού είναι ευδιάκριτα και συνιστούν σημεία υψηλών προοπτικών ανάπτυξης και διεθνούς δραστηριοποίησης του Νοσοκομείου’.

Το Mediterraneo, σε συνεργασία με πανεπιστήμια και νοσοκομεία του εξωτερικού, συμμετέχει σε επιστημονικές έρευνες και αποτελεί διαπιστευμένο εκπαιδευτικό κέντρο για τα προγράμματα Advanced Trauma Life Support (ATLS), Advanced Life Support (ALS) και Basic Life Support (BLS).

Τα τελευταία χρόνια, έχει αναπτύξει αξιοσημείωτη δραστηριότητα σε υπηρεσίες προς τον διεθνή ασθενή.

Η SOS INTERNATIONAL, η μεγαλύτερη σκανδιναβική ταξιδιωτική ασφάλεια ανακήρυξε το Mediterraneo ως νοσοκομείο επιλογής για την περίθαλψη των ασφαλισμένων της στην Ελλάδα.

Ο Γερμανικής προέλευσης Διεθνής Οργανισμός TEMOS και η εταιρεία εκπροσώπησής του TEMOS Aegean παρέχουν μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας και της Πιστοποίησης, στο Νοσοκομείο, ‘σφραγίδα εμπιστοσύνης’ έναντι Ασφαλιστικών Εταιρειών, πρακτόρων της Αγοράς του Ιατρικού Τουρισμού και Οργανισμών Ιατρικής Βοήθειας σε παγκόσμια κλίμακα.