'Όλοι μαζί και η ζωή θα βγει στο τέλος κερδισμένη'. Αυτή είναι η φράση που θα γεμίζει αισιοδοξία και ελπίδα όλους όσοι θα παραβρεθούν την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, στη Ρωμαϊκή Αγορά για την εκδήλωση με κεντρικό μήνυμα ‘Η ζωή νικά τον καρκίνο’.

Είναι η πρώτη φορά που ο καρκίνος, δεύτερη αιτία θανάτου στη χώρα μας μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα, αντιμετωπίζεται συντονισμένα από την πολιτεία και σε όλες τις μορφές του. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.

Δημήτρης Αβραμόπουλος πρόκειται να κηρύξει την επίσημη έναρξη της Εθνικής Αντικαρκινικής Εκστρατείας και θα ανακοινώσει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο, το οποίο στηρίζεται στις τέσσερις βασικές αξίες: Πρόληψη – Διάγνωση – Φροντίδα – Ελπίδα.

Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι η Πόπη Τσαπανίδου και ο Κωνσταντίνος Καζάκος, ενώ κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο κ. Σταύρος Μπεσμπέας, Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, η κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρόεδρος του Συλλόγου ‘Ελπίδα’ και ο κ.

Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ. Τέλος, ο Κωνσταντίνος Καζάκος, Πρόεδρος του Ιδρύματος ‘Τζένη Καρέζη’, θα μιλήσει για τις δράσεις και προοπτικές του Ιδρύματος Πόνου.

Σε αυτή την κοινή προσπάθεια, προσκλήθηκαν και θα παραβρεθούν ως ‘πρεσβευτές καλής θέλησης’, άνθρωποι από τις τέχνες, τη δημοσιογραφία, την επιστήμη, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συμβάλουν ενεργά στην προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική πολιτεία για να αφυπνίσει συνειδήσεις στη μάχη κατά του καρκίνου.


Ανάμεσα στους πρεσβευτές θα δώσει το παρόν μέσω δορυφόρου και ο Μανώλης Σκορδαλάκης, Έλληνας Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Wistar στη Φιλαδέλφεια, μεταφέροντας μήνυμα ελπίδας για τις νέες ανακαλύψεις στη θεραπεία του καρκίνου.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση όλης της βραδιάς έχει αναλάβει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, θα ακουστούν τραγούδια που είχαν ερμηνεύσει αξέχαστοι καλλιτέχνες, όπως Τζένη Καρέζη και Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Ο μαέστρος Ανδρέας Πυλαρινός και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, θα παρουσιάσουν το συμφωνικό έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση ‘Παραλλαγές πάνω σε μια ακτίνα’ – ‘Ήλιος ο Πρώτος’ σε ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη και με ερμηνευτές τη Φωτεινή Δάρρα και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο.

Επιπλέον, η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη και ο γνωστός για την πρωτότυπη σχεδίαση κοσμημάτων Δημήτρης Ντάσιος θα συμβάλλουν στην παγκοσμιοποίηση του συμβόλου της εκστρατείας στο χώρο της ένδυσης και του κοσμήματος με τις δημιουργίες τους, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις θα ενισχύσουν την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία.

Η εθνική εκστρατεία υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία και με χορηγία του ΟΠΑΠ.