Στο πλαίσιο της ‘Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παχυσαρκίας’ την Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου, η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Παχυσαρκίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και με την ευγενική υποστήριξη της Johnson & Johnson Hellas, Ιατρικός Κλάδος – οργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τα επιστημονικά δεδομένα για την αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, η ΕΧΕΠ συντονίζει τη λειτουργία ενημερωτικών περίπτερων, τα οποία θα είναι στελεχωμένα από εξειδικευμένο προσωπικό που θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα αίτια, τις επιπτώσεις στην υγεία, και τους τρόπους αντιμετώπισης της νοσογόνου παχυσαρκίας, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιεί δωρεάν για το κοινό διαγνωστικές εξετάσεις βασικού μεταβολισμού, μέτρησης του δείκτη μάζας σώματος και λιπομέτρησης.

Απλώνοντας την εκστρατεία της σε πέντε μεγάλους δήμους της χώρας, η ΕΧΕΠ καλεί πολίτες, τοπικούς φορείς και εκπροσώπους ΜΜΕ να συμμετάσχουν.

Θεσσαλονίκη
(πλ. Αριστοτέλους)
22/10
10:00-16:00
Λάρισα
(πλ. Σάπκα)
23/10
10:00-16:00
Αθήνα
(πλ.

Κοραή - στάση μετρό Παν/μιο)
24/10
10:00-16:00
Πάτρα
(πλ. Γεωργίου Α’)
25/10
09:00-15:00
Ηράκλειο Κρήτης
(πλ.

Κρήνης)
26/10
10:00-16:00

Η παχυσαρκία είναι μια νόσος που μειώνει την ποιότητα και τη διάρκεια ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο, ενώ συνδέεται άμεσα με μια πληθώρα νοσημάτων (διαβήτης τύπου 2, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακά νοσήματα, κατάθλιψη κ.ά.).

Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, οι συμβατικές μέθοδοι αδυνατίσματος γενικά δεν καταφέρνουν να πετύχουν μόνιμη απώλεια βάρους για τους νοσηρά παχύσαρκους ασθενείς. Η χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας είναι η μοναδική μέθοδος με την οποία επιτυγχάνεται μόνιμη απώλεια βάρους και αποτρέπεται η εμφάνιση νέων νοσημάτων σχετιζόμενων με την παχυσαρκία.

Η ΕΧΕΠ ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1996 από καταξιωμένους Έλληνες χειρουργούς και άλλους επιστήμονες υγείας, έχοντας ως όραμα την ανάδειξη και προώθηση της χειρουργικής ως κύριο τρόπο επίλυσης της νοσογόνου παχυσαρκίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να αποστείλετε e-mail στη διεύθυνση [email protected] ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.exep.gr/