Ενημερωτική εκστρατεία για τα βιολογικά τρόφιμα, διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, από την 1η έως τις 9 Νοεμβρίου. Η προσπάθεια εντάσσεται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Διατροφής, η οποία έχει φέτος ως τίτλο ‘Διατροφή του Μέλλοντος: Φύση ή Επιστήμη’;

Η Εβδομάδα Διατροφής 2008 τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης, του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), του Δήμου Αθηναίων, του Γεωπονικού και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Την έναρξη των εργασιών της Εβδομάδας Διατροφής 2008 θα σηματοδοτήσει η επιστημονική ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 1 Νοεμβρίου 2008, στο χώρο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Για την άμεση και έγκυρη πληροφόρηση του καταναλωτικού κοινού σε όλη την επικράτεια έχουν προγραμματισθεί διαλέξεις από επιστήμονες διαιτολόγους - διατροφολόγους, μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων σε επιλεγμένους δήμους της Ελλάδας.

Οι εκδηλώσεις στους κατά τόπους δήμους θα γίνονται γνωστές τόσο από το διαφημιστικό έντυπο της Εβδομάδας Διατροφής όσο και από αφίσες οι οποίες θα διατίθενται στους δήμους σε αρκετά αντίτυπα για τον σκοπό αυτό.

Επιπλέον, για την αρτιότερη ενημέρωση και εκπαίδευση του καταναλωτικού κοινού έχει σχεδιαστεί ένα λεπτομερές ενημερωτικό έντυπο τόσο για τα λειτουργικά όσο και για τα βιολογικά τρόφιμα, το οποίο θα διανέμεται κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Η Εβδομάδα Διατροφής θα κλείσει με ένα ξεχωριστό διήμερο εκδηλώσεων το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008 στην ‘Τεχνόπολις’ του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι.

Το διήμερο θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις διαδραστικού χαρακτήρα για όλες τις ηλικίες με τη συμμετοχή εταιριών τροφίμων, μη κερδοσκοπικών οργανισμών και άλλων φορέων και θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της ‘Τεχνόπολις’. Η είσοδος στις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη και η συμμετοχή στις δραστηριότητες του διημέρου δωρεάν.