Το 80% του υδροφόρου ορίζοντα στην Ελλάδα αποτελείται από ακατάλληλα ύδατα, σημείωσε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης και Πανελλήνιας Εταιρείας ιατρός Γιάννης Τσαντίρης, σε επιστημονική ημερίδα για την παγκόσμια ημέρα του Ύδατος, με θέμα 'Νερό, αγαθό εν ανεπαρκεία και κίνδυνο'.

Όπως τόνισε ο κ. Τσαντίρης, η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα λόγω της αλόγιστης χρήσης λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων έχει καταστήσει το νερό πολλές φορές επικίνδυνο για την ανθρώπινη κατανάλωση και ευθύνεται για μια επιβάρυνση στη νοσηρότητα του πληθυσμού της χώρας μας.

Όπως σημείωσε, η συσχέτιση στατιστικών στοιχείων και μελετών Αμερικανών επιδημιολόγων και ιατρών δημόσιας υγείας ως και αναφορά σε μηνιαία περιοδικά δημόσιας υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρουν, αιτία νοσηρότητας καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου ως και νεφρικής ανεπάρκειας από το ακατάλληλο και πολλές φορές επικίνδυνο νερό που χρησιμοποιείται και επιβαρύνεται ο οργανισμός με προσθετικό χαρακτήρα, συσσωρευόμενες ή χημικές και άλλες τοξικές χημικές επιβαρύνσεις στα διάφορα όργανα, παρά την δυνατότητα που ο ανθρώπινος οργανισμός έχει να αποβάλλει μεγάλο αριθμό βλαπτικών παραγόντων.

Στην ημερίδα παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό Υπουργοί, Βουλευτές, Εκπρόσωποι Κομμάτων, Καθηγητές Ελληνικών και Ξένων Πανεπιστημίων, Καθηγητές Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων, Δήμαρχοι, Πρόεδροι Οργανισμών και Ιατροί Δημόσιας Υγείας από όλη τη χώρα.Ειδικότερα, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής κ. Δημ.Σιούφα απεύθυνε χαιρετισμό ο βουλευτής της Ν.Δ για θέματα περιβάλλοντος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εκ μέρους της Ν.Δ ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Μελάς, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο πρώην Υπουργός Υγείας κ.

Κώστας Γείτονας, εκ μέρους του ΚΚΕ ο εκπρόσωπος για θέματα υγείας κ. Χαρ. Ζιώγας, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο ιατρός κ. Γιάννης Μπασκώζος, και εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο ιατρός κ. Ανδρέας Παπαμιχαήλ.

Πηγές: euro2day.gr