Τρία επιπλέον περιστατικά της νέας γρίπης, επιβεβαιώθηκαν το πρωί της Δευτέρας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 51, από τους οποίους οι 18 έχουν ιαθεί πλήρως. Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρει τα εξής:

'Σήμερα και έως τις 08:00, ανιχνεύτηκαν από το Εργαστήριο Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος τρία επιπλέον περιστατικά της νέας γρίπης Α/Η1Ν1. Πρόκειται για μια γυναίκα, 25 ετών, Αργεντινή υπήκοο, που ήρθε από την Αργεντινή, ένα αγόρι, 9 ετών, Αυστραλό υπήκοο, ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από την Αυστραλία και ένα κορίτσι, 7 ετών, Αμερικανίδα υπήκοο, ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από τις ΗΠΑ.

Τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε πενήντα ένα (51), από τα οποία δεκαοκτώ (18) έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας. Η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως.

Επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Ο Τομέας Υγείας, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση περιστατικών από τον νέο ιό της γρίπης'.