Παιδιατρικό τομέα αποκατάστασης και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας προωθεί άμεσα το Κέντρο Αποκατάστασης Φιλοκτήτης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται επαφές της νέας διοίκησης του κέντρου για την σύναψη συμβάσεων με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες για παροχές αποκατάστασης, αλλά και με ασφαλιστικά ταμεία για το ίδιο αντικείμενο υπηρεσιών.

Το Κέντρο Φιλοκτήτης, πήρε άδεια λειτουργίας παιδιατρικού τομέα αποκατάστασης και οι εργασίες ήδη βρίσκονται στην τελευταία φάση για την λειτουργία της νέας μονάδας. Παράλληλα, αναμένεται η έγκριση λειτουργίας Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), καθώς παρατηρείται σημαντική έλλειψη κλινών αυξημένης φροντίδας στη χώρα, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Φιλοκτήτη κ. Νίκο Λοΐσιο, αναμένεται η έγκριση λειτουργίας ΜΑΦ στο κέντρο. Στο εξωτερικό, τόσο στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα υγείας, επιχειρείται επισταμένως η μετατροπή μέρους των υπαρχουσών κλινών σε ΜΑΦ, σε αναλογία που διαμορφώνεται στο 45-62%.

Το κόστος νοσηλείας στη ΜΑΦ κυμαίνεται μεταξύ 150 - 200 ευρώ και με κλειστό νοσήλιο στα 500 ευρώ, έναντι 2000 ευρώ κόστους ΜΕΘ.