Κλειστά για επτά μέρες, θα μείνουν λόγω γρίπης, από τη Δευτέρα τρία τμήματα Γυμνασίου, ένα Λυκείου, ένας βρεφονηπιακός σταθμός, ένα νηπιαγωγείο, ένα δημοτικό κι ένας παιδικός σταθμός.

Όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο παρακολούθησης από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) της δραστηριότητας της νέας γρίπης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Χώρας, εντοπίστηκε συρροή κρουσμάτων γρίπης στα παρακάτω τμήματα - τάξεις :

Στο νομό Τρικάλων, στο βρεφονηπιακό σταθμό 'ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ'.Στο νομό Τρικάλων, στο Β1, στο Β3, στο Γ1 τμήματα του Γυμνασίου και στο Α2 του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων.

Στο νομό Ημαθίας, στο νηπιαγωγείο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας.Στο νομό Δωδεκανήσων, στο Δημοτικό Σχολείο Λακκίου Λέρου.

Στη νομαρχία Αθηνών, στον παιδικό σταθμό 'Β. Μπωντέν'.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, εισηγήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, βάσει του επιχειρησιακού πρωτοκόλλου, την παύση της λειτουργίας των ανωτέρω τάξεων και τμημάτων για επτά ημέρες, από τις 9 Νοεμβρίου.Παράλληλα το ΕΚΕΠΥ ενημέρωσε τις αντίστοιχες νομαρχίες στο πλαίσιο συνεργασίας τους, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.