Βλέπετε μια γυναίκα σκεπτική. Αναρωτιέστε τι μπορεί να απασχολεί το μυαλό της. Ο άνδρας που γνώρισε πρόσφατα; Πώς θα κάνει έκπληξη στον σύντροφό της το βράδυ; Μήπως την κατάληξη του χθεσινοβραδινού ραντεβού; Νέα έρευνα υποστηρίζει πως το πιθανότερο είναι όλα αυτά να επισκιάζονται από ένα άλλο, σημαντικότερο γι’ αυτήν θέμα: το φαγητό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα της έρευνας, την οποία ανέλαβε να φέρει εις πέρας η ομάδα «Shape Smart» ρωτώντας 5.000 άνδρες και γυναίκες, το 25% των γυναικών σκέφτεται το φαγητό μία φορά κάθε ημίωρο. Το σεξ μένει πίσω, στο μυαλό του 10% των γυναικών που το φέρνουν στον νου τους στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Τι σημαίνει, όμως, αυτό; Ότι το φαγητό αποτελεί για τις γυναίκες την υπέρτατη απόλαυση, γι’ αυτό και δεν μπορούν να το βγάλουν από το μυαλό τους, ακόμη και σε σύγκριση με τα ερωτικά παιχνίδια; Κάθε άλλο, λένε οι ειδικοί, και μας δίνουν μια καλύτερη εικόνα, αποκαλύπτοντας μερικά ακόμη στοιχεία της έρευνας:

  • 60% των γυναικών που βρίσκονται σε σχέση δεν νιώθουν άνετα να τρώνε μπροστά στον σύντροφό τους.
  • 50% των γυναικών ντρέπονται όταν γδύνονται μπροστά στον σύντροφό τους.
  • 40% των γυναικών νιώθουν πως βρίσκονται μονίμως σε δίαιτα.
  • 13% των γυναικών επιλέγουν πιάτα χαμηλής θερμιδικής αξίας όταν βρίσκονται σε ένα εστιατόριο με τον σύντροφό τους, αντί να επιλέξουν αυτό που πραγματικά θέλουν.

Μάλλον, τελικά, οι γυναίκες σκέφτονται συχνότερα το ψυγείο από το κρεβάτι, αλλά όχι χαμογελώντας. Δεν πρόκειται για μια μονομαχία απόλαυσης, αλλά φόβου. Τα νούμερα που προηγήθηκαν παρουσιάζουν μια εικόνα δυσαρεστημένων γυναικών, οι οποίες δεν τα έχουν καλά με το σώμα τους και το άγχος του φαγητού και της δίαιτας κατακυριεύει την σκέψη τους.

Η διατροφολόγος Mary Strugar επισημαίνει πως τα παραπάνω στοιχεία ίσως είναι ευκαιρία για να αναθεωρήσουν οι γυναίκες την «ηθική» των διατροφικών τους συνηθειών. «Πρέπει να είσαι ρεαλιστική με τις διατροφικές σου αδυναμίες», λέει.

Από την άλλη πλευρά, σημαντικό είναι να αλλάξει για μια γυναίκα ο τρόπος που σκέφτεται για το σώμα της σε σχέση με το σεξ. Τα διαστρεβλωμένα πρότυπα γυναικείου σώματος, υποστηρίζουν οι ειδικοί, ευθύνονται κατά μεγάλο μέρος για την χαμηλή αυτοεκτίμηση του «αδύναμου φύλου».

Η πιο υγιής σεξουαλική συμπεριφορά, χωρίς ντροπή για το σώμα και τις αδυναμίες του –απλά και μόνο επειδή δεν μοιάζει με το αντίστοιχο ενός ανορεκτικού μοντέλου- απέναντι στον άνδρα είναι το κλειδί της υπόθεσης. Ακολουθούν μερικά tips που προτείνουν οι ειδικοί του ιατρικού site WebMD στις γυναίκες οι οποίες νιώθουν άσχημα για τον εαυτό τους σε σχέση με το σεξ.

  • Αν έχετε κάποιες αδυναμίες, π.χ. περιττά κιλά, επικεντρώστε την σκέψη σας σε μέρη του σώματός σας για τα οποία είστε όντως περήφανη. Δείξτε αυτοπεποίθηση, για παράδειγμα, για τις ωραίες σας καμπύλες ή τα όμορφα πόδια σας.
  • Αποδεχθείτε τον εαυτό σας όπως είναι. Αυτό δεν σημαίνει πως κάτι αρνητικό δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά το να θέλουμε να αλλάξουμε κάτι, μας κρατά εστιασμένους στο αρνητικό, ενώ θα έπρεπε πρώτα να εκτιμήσουμε το θετικό.
  • Θυμηθείτε πως είστε τέλειες, όπως και να είστε. Και δεν θα είστε περισσότερο τέλειες αν χάσετε πέντε κιλά.
  • Σταματήστε να επιδιώκετε την αποδοχή -ή να αναμένετε την απόρριψη: Ναι, αυτός ο κούκλος όντως μπορεί να σας ρίχνει ματιές.
  • Αφεθείτε ελεύθερες, ιδιαίτερα στο κρεβάτι. Εκεί, οι παραπανίσιες σκέψεις είναι χειρότερες και από τα παραπανίσια κιλά.

Επιμέλεια: Γιώργος Κόκουβας

Πηγές:
Time.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο