Video

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 27 Απριλίου 2021, 14:20

Ψωρίαση: Στερεότυπα και προκαταλήψεις που ακολουθούν την διάγνωση

Ο Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και συνιδρυτής των «Μαθημάτων Ζωής», κ. Δημήτρης Κουτζαμάνης, αναφέρθηκε στην ομιλία του στην ημερίδα του iatronet.gr  στην ψωρίαση και στο μελάνωμα, στον αποστιγματισμό αλλά και στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που ακολουθούν τη διάγνωση της ψωρίασης.

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021, 13:20

Απολογισμός της ημερίδας του iatronet.gr για την ψωρίαση και το μελάνωμα

Στην ημερίδα με τίτλο "Το ορατό δεν είναι πάντα αυτό που δείχνει" καταγράφηκαν τα νέα θεραπευτικά δεδομένα για τις δύο αυτές ασθένειες, η σημασία της πρόληψης αλλά και το κοινωνικό στίγμα που τις συνοδεύει.

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021, 17:06

Εμπειρίες από την ασθένεια και θεραπεία του μελανώματος

Η κα Νομικού, Προέδρος του Συλλόγου Άγγιγμα Ζωής μιλά εκ μέρους της ασθενούς με μελάνωμα, κας Βέφας Αλεξιάδου, για την προσωπική της εμπειρία και περιπέτεια υγείας.

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021, 12:05

Η ντροπή και το κοινωνικό στίγμα στην ψωρίαση και το μελάνωμα

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ασθένεια από αυτή της άγνοιας». Aυτό τόνισε μεταξύ άλλων στην ημερίδα του iatronet.gr για το μελάνωμα και την ψωρίαση, η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας συνθετική θεραπεύτρια, συγγραφέας και ιδρύτρια των Μαθημάτων Ζωής, κ. Νάνσυ Ψημενάτου.

Τρίτη, 20 Απριλίου 2021, 10:55

Μελάνωμα: Από τη διάγνωση στη θεραπεία

Ο ογκολόγος, κ. Απόστολος Λασκαράκης, στην ομιλία του στην ημερίδα του iatronet.gr "Ψωρίαση και Μελάνωμα - Το ορατό δεν είναι πάντα αυτό που δείχνει" αναφέρθηκε στην σημασία της πρόληψης που αφορά το μελάνωμα, τα νέα θεραπευτικά δεδομένα αλλά και την φαρμακευτική αντιμετώπιση.

Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019, 11:02

Οι σημαντικότερες μορφές του καρκίνου του δέρματος

Ο Ανδρέας Κατσάμπας, Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος, Διευθυντής Δερματολογικού Τμήματος ΥΓΕΙΑ, μας ενημερώνει για τις σημαντικότερες μορφές του καρκίνου του δέρματος δηλαδή, το βασικοκυτταρικό και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα όπως επίσης και το κακοήθες μελάνωμα.

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2016, 11:08

Διήμερο ενημέρωσης για το μελάνωμα

Οι αρνητικές επιπτώσεις του χρόνιου στρες έχουν αξιολογηθεί επιδημιολογικά και έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να συμβάλουν στην εμφάνιση μελανώματος.

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015, 16:17

Ελπίδα για τους ασθενείς με μεταστατικό μελάνωμα

Το μελάνωμα μπορεί να θεραπευτεί όταν διαγνωστεί έγκαιρα, είναι όμως δύσκολα αντιμετωπίσιμο στην προχωρημένη και επιθετική του μορφή.

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014, 13:13

Προφυλαχθείτε από το επικίνδυνο μελάνωμα

Το μελάνωμα είναι μια μορφή καρκίνου που προέρχεται από εξαλλαγή των μελανοκυττάρων (κύτταρα που παράγουν μελανίνη). Η αυξανόμενη συχνότητα των κρουσμάτων το καθιστά ένα από τα ταχύτερα εξαπλούμενα κακοήθη νοσήματα στον άνθρωπο.

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2014, 11:01

Καρκίνος του δέρματος: Η πρόληψη σώζει ζωές

Η επιδημική εξάπλωση που εμφανίζει το μελάνωμα και ο καρκίνος του δέρματος, ιδιαίτερα σε γεωγραφικές θέσεις με κλιματολογικά χαρακτηριστικά όπως αυτά της χώρας μας, δεν αφήνει περιθώρια αδράνειας ή εφησυχασμού.