Video

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021, 12:27

Ιωάννα Στοΐλη: «Δεν θέλω να με κοιτάζουν με περιέργεια ή απέχθεια»

Η καθημερινότητα για ένα ασθενή με ψωρίαση έχει πολλά προβλήματα λόγω του ότι η καραντίνα αλλά και τα μέτρα προστασίας δεν του έδωσαν την δυνατότητα να ζήσει φυσιολογικά. Ο ασθενής πάντως αυτός έχει ήδη προ πολλού βάλει τον εαυτό του σε καραντίνα καθώς τα σημάδια της ασθένειάς του είναι ορατά.

Τρίτη, 27 Απριλίου 2021, 14:20

Ψωρίαση: Στερεότυπα και προκαταλήψεις που ακολουθούν την διάγνωση

Ο Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και συνιδρυτής των «Μαθημάτων Ζωής», κ. Δημήτρης Κουτζαμάνης, αναφέρθηκε στην ομιλία του στην ημερίδα του iatronet.gr  στην ψωρίαση και στο μελάνωμα, στον αποστιγματισμό αλλά και στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που ακολουθούν τη διάγνωση της ψωρίασης.

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021, 13:20

Απολογισμός της ημερίδας του iatronet.gr για την ψωρίαση και το μελάνωμα

Στην ημερίδα με τίτλο "Το ορατό δεν είναι πάντα αυτό που δείχνει" καταγράφηκαν τα νέα θεραπευτικά δεδομένα για τις δύο αυτές ασθένειες, η σημασία της πρόληψης αλλά και το κοινωνικό στίγμα που τις συνοδεύει.

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021, 12:05

Η ντροπή και το κοινωνικό στίγμα στην ψωρίαση και το μελάνωμα

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ασθένεια από αυτή της άγνοιας». Aυτό τόνισε μεταξύ άλλων στην ημερίδα του iatronet.gr για το μελάνωμα και την ψωρίαση, η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας συνθετική θεραπεύτρια, συγγραφέας και ιδρύτρια των Μαθημάτων Ζωής, κ. Νάνσυ Ψημενάτου.

Τρίτη, 20 Απριλίου 2021, 11:47

Ψωρίαση: Νόσος του δέρματος και άλλων οργάνων

Η δερματολόγος από το νοσοκομείο Συγγρός, κ. Χαριτωμένη Βαβούλη περιέγραψε και ανέλυσε παραστατικά στην ημερίδα του iatronet.gr για την ψωρίαση και το μελάνωμα, που διεξήχθη στις 10 Απριλίου 2021, την ασθένεια της ψωρίασης.

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017, 14:55

Θετικές εξελίξεις για τους ασθενείς με ψωρίαση

Η μείωση της συμμετοχής των ασθενών στο κόστος θεραπείας και η ένταξη της ψωρίασης στα δυσίατα νοσήματα ήταν πάγιο αίτημα των ασθενών με ψωρίαση.

Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017, 12:24

29 Οκτωβρίου Παγκόσμια Μέρα Ψωρίασης

Σπάζοντας τα όρια για τους ανθρώπους με ψωρίαση. Το επίσημο βίντεο της IFPA για την Παγκόσμια Μέρα Ψωρίασης υποτιτλισμένο στα ελληνικά.

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017, 16:39

Ένα διαφορετικό ιατρείο στο Ανδρέας Συγγρός

Οι ‘απρόσωποι’ χώροι αναμονής των Ιατρείων Ψωρίασης και Διαπυητικής Ιδρωταδενίτιδας απέκτησαν φωτεινά χρώματα και οι τοίχοι 'ντύθηκαν' με αισιόδοξα μηνύματα που εμψυχώνουν και εμπνέουν τους ασθενείς να αντιμετωπίζουν θετικά την κατάσταση της υγείας τους, ενισχύοντας την αυτοεικόνα και την αυτοπεποίθησή τους.

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016, 13:41

Ψωρίαση: μία επίμονη, χρόνια ασθένεια

Η ψωρίαση δεν είναι απλά ένα αισθητικό πρόβλημα, αλλά μια επίμονη, χρόνια, και μερικές φορές οδυνηρή ασθένεια, η οποία επηρεάζει την υγεία και την ποιότητα ζωής σε καθημερινή βάση.

Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016, 16:59

Η τεχνολογία σύμμαχος των ψωριασικών

Η εφαρμογή "MyPso" είναι απλή και λειτουργική στη χρήση, επιτρέποντας σε όλους τους ανθρώπους με ψωρίαση να παρακολουθούν την πρόοδό τους με το πάτημα ενός κουμπιού.