Video

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021, 12:24

Ογκολογικοί ασθενείς και σύνταξη αναπηρίας

Στις κακοήθειες, οι αναπηρίες πλέον τα τελευταία χρόνια δεν βγαίνουν ποτέ εφ΄όρου ζωής.

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021, 12:44

Καρκίνος και προσωπικότητα

Η εμφάνιση της νεοπλασματικής ασθένειας στην ενηλικίωση μπορεί να σχετιστεί και με τις τραυματικές εμπειρίες στην παιδική και εφηβική ηλικία αλλά και με την δόμηση της προσωπικότητας. 

Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021, 13:21

Καρκίνος: ρεαλιστική αντιμετώπιση και όχι καταστροφολογία

Μία σημαντική ομιλία από την ψυχολόγο κ. Ελπίδα Παναγιωτουνάκου, στην ημερίδα του iatronet.gr για την ανοσοογκολογία. 

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021, 12:35

Πραγματική επανάσταση η ανοσοθεραπεία

Στα σύγχρονα μέσα της ιατρικής επιστήμης για την αποτελεσματική καταπολέμηση του καρκίνου, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι ανοσοθεραπείες, αναφέρθηκε στην ομιλία του στην ημερίδα του iatronet.gr για την «Ανοσοογκολογία» με γενικό τίτλο «Ζω με την ελπίδα – προχωρώ με αισιοδοξία», ο Παθολόγος – Ογκολόγος, επιμελητής A, της Α' Παθολογικής – Ογκολογικής κλινικής του Γενικού Αντικαρκινικού – Ογκολογικού Νοσοκομείου των Αθηνών «Άγιος Σάββας», κ. Μιχάλης Νικολάου.

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021, 09:50

Δράσεις και καλές πρακτικές της ΑΜΚΕ «Καρκινάκι»

Στις  δράσεις της ΑΜΚΕ «Καρκινάκι» αναφέρθηκε στην ημερίδα του iatronet.gr για  τον αιματολογικό καρκίνο το μέλος της, κ. Χαρά Παπαντώνη.

Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021, 14:21

Παιδιά και έφηβοι με καρκίνο: Η σημασία της ψυχολογικής υποστήριξης

Την βιωματική του εμπειρία από την νόσηση του παιδιού του από Λεμφοβλαστική Λευχαιμία τύπου Β κατέθεσε στην ημερίδα του iatronet.gr για τον αιματολογικό καρκίνο, το μέλος ΑΜΚΕ «Καρκινάκι» και patient advocate, κ. Ηλίας Μαγκλίνης. Η ομιλία του είχε ως θέμα την ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης στα παιδιά που νοσούν με καρκίνο και στις οικογένειές τους.

Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021, 10:27

Επιβιώσαντες από καρκίνο στην παιδική ηλικία

Tα τελευταία χρόνια καταγράφεται πολύ μεγάλη αύξηση των παιδιών που καταφέρνουν να επιβιώσουν από κακοήθειες στην παιδική ηλικία. Στην παιδιατρική ογκολογία μιλάμε πλέον για success story που συνεπάγεται ότι περισσότερα παιδιά θα γίνουν καλά.

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021, 09:45

Ψυχική ευαλωτότητα και καρκίνος

Για τον ρόλο της ψυχοθεραπείας προς μια ελπιδοφόρα και αισιόδοξη αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των ασθενών με αιματολογικό καρκίνο, αναφέρθηκε στην ομιλία του στην ημερίδα του iatronet.gr για τον αιματολογικό καρκίνο ο Κλινικός Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτής ομάδας και εκπαιδευόμενο μέλος Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρίας, κ. Νικόλαος Χ. Τάκης.

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021, 13:25

Επιδόματα και δικαιώματα των ογκολογικών ασθενών

Η ομιλία της κοινωνικής λειτουργού του Συλλόγου Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών, κ. Φωτεινής Χριστοδούλου, στην ημερίδα του iatronet.gr για τον αιματολογικό καρκίνο. 

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021, 09:25

Ξενώνας για ογκολογικούς ασθενείς. Θεραπευτική η σχέση μαζί τους

Για τα προβλήματα των ασθενών με καρκίνο από την επαρχία αλλά και την δυνατότητα διαμονής και φιλοξενίας τους στην Αθήνα στον ξενώνα του συλλόγου «Πνοή Αγάπης», «Ι.Δ. Κριτικός» & «Ε.Φ. Κριτικού» αναφέρθηκε, ανάμεσα στα άλλα, στην ημερίδα του iatronet.gr για τον καρκίνο του αίματος, η κοινωνική λειτουργός MSc και υπεύθυνη των ξενώνων και Ειδ. Γραμματέας Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας για την Ανακουφιστική Φροντίδα Παίδων & Εφήβων, κ. Πένη Λιακοπούλου.