Ανησυχητικά συμπεράσματα για την ψυχική υγεία των Ελλήνων

Ημερομηνία δημοσίευσης: Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012
Προβολή
Το άγχος, η αγωνία και η απόγνωση έχουν επηρεάσει απ’ ότι φαίνεται όλες τις ηλικίες.

Πρόκειται για συναισθήματα που βιώνουν εντόνως σήμερα οι Έλληνες εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, της ανεργίας, της ανασφάλειας. Οι ειδικοί επιστήμονες παρατηρούν πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονικών τάσεων, ενώ είναι ενδεικτικό ότι οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 22 τοις εκατό τη διετία 2009 - 2011.

Τις παραπάνω επισημάνσεις έκαναν ο Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών και Διευθυντής της Ε’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ‘Ο Ευαγγελισμός’, Καθηγητής κος Αθανάσιος Σκουτέλης και ο Καθηγητής, Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. ‘Αττικόν’ κος Ελευθέριος Λύκουρας, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που δόθηκε με αφορμή τη διοργάνωση του 38ου Ετήσιου Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως τις 19 Μαΐου στο ξενοδοχείο Hilton. Το Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, είναι το μεγαλύτερο Ελληνικό Ιατρικό Συνέδριο που πραγματοποιείται στη χώρα μας, με πλούσια θεματολογία τόσο σε ιατρικά όσο και σε γενικότερου ενδιαφέροντος θέματα.

Σύμφωνα με τον κ. Λύκουρα, η μείωση του εισοδήματος, η ανεργία και η οικονομική δυσχέρεια αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωση καταθλιπτικής συμπτωματολογίας, με το χρέος να αναδεικνύεται σε κρίσιμο παράγοντα στη συσχέτιση οικονομικής δυσχέρειας και κατάθλιψης.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κεφαλαλγία, καθώς αποτελεί μία από τις δέκα αναπηρίες, σύμφωνα με την ταξινόμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Η κεφαλαλγία εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες, κυρίως όμως αφορά τις νεότερες παραγωγικές ηλικίες, από 15-50 ετών, χωρίς να φείδεται της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Επηρεάζει άμεσα και έμμεσα την καθημερινή δραστηριότητα, ποιότητα ζωής, εργασία και παραγωγικότητα του πάσχοντος.

Αξίζει να διαβάσετε:
Menu

Ακολουθήστε μας

Προβολή

Δημοφιλή βίντεο

© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   minfin.gr   antagonistikotita.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης