Διάγνωση και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης

Ημερομηνία δημοσίευσης: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012
Προβολή
Σε πρόσφατη πανελλαδική μελέτη που πραγματοποίησε το Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΕΛΙΟΣ) για την καλύτερη διάγνωση και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης και της οστεοαρθρίτιδας, αποκαλύπτεται ότι σχεδόν στο 83 τοις εκατό των γυναικών 45 με 90 ετών σε εμμηνόπαυση που πάσχουν από οστεοπόρωση ή οστεοπενία, συνυπάρχει οστεοαρθρίτιδα σε μια τουλάχιστον άρθρωση.

Ειδικότερα σε γυναίκες άνω των 65 ετών το ποσοστό αυτό έφθασε το 90 τοις εκατό με συχνότερες περιοχές του σκελετού που ταλαιπωρούνται το γόνατο, τον αυχένα, τα χέρια και το ισχίο.

Με αφορμή τις 3 Παγκόσμιες Ημέρες Οστεοπόρωσης, Εμμηνόπαυσης και Αρθρίτιδας, τα παραπάνω ενδιαφέροντα ευρήματα αλλά και την πραγματική διάσταση της συνύπαρξης της οστεοπόρωσης, της οστεοαρθρίτιδας και του αυξημένου σωματικού βάρους στη μετεμμηνοπαυσιακή ηλικία, παρουσίασε σε Συνέντευξη Τύπου το ΕΛΙΟΣ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Κλιμακτηρίου & Εμμηνόπαυσης (ΕΕΚΕ).

Εισηγητές ήταν ο κ. Γεώργιος Λυρίτης, Ομότιμος Καθηγητής Ορθοπαιδικής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος ΕΛΙΟΣ, η κα Ειρήνη Λαμπρινουδάκη, Ενδοκρινολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενική Γραμματέας ΕΕΚΕ και ο κ. Ευστάθιος Χρονόπουλος, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Β΄ Ορθοπαιδική Κλινική ΕΚΠΑ, Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας, Μέλος Δ.Σ. ΕΛΙΟΣ.


Αξίζει να διαβάσετε:
Menu

Ακολουθήστε μας

Προβολή

Δημοφιλή βίντεο

© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   minfin.gr   antagonistikotita.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης