Εκπαίδευση και πρόληψη για τον Διαβήτη

Ημερομηνία δημοσίευσης: Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011
Προβολή
Τετραπλασιάστηκε ο αριθμός των ατόμων με Διαβήτη στην Ελλάδα, τα τελευταία 30 χρόνια. Εκτιμάται ότι 1 στους 10 Έλληνες έχει Διαβήτη. Περίπου 700.000 - 900.000 γνωρίζουν ότι πάσχουν από Διαβήτη, ενώ περίπου 200.000 - 300.000 έχουν Διαβήτη και δεν το ξέρουν.

O Δρ Σταύρος Μπούσμπουλας, Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε., Παθολόγος- Διαβητολόγος, Διευθυντής του Γ’ Παθολογικού Τμήματος και Υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. Νίκαιας ‘Αγ. Παντελεήμων’, σημειώνει ότι ο Διαβήτης είναι χρόνια νόσος την οποία ο διαβητικός καλείται να χειρίζεται καθημερινά, σε συνεργασία με τον ιατρό που τον παρακολουθεί. Επομένως, πρέπει να μετέχει ενεργά σ’ αυτή τη διαδικασία, η οποία πρέπει να είναι συνεχής και επαναλαμβανόμενη, η δε συμβολή του άμεσου οικογενειακού περιβάλλοντος είναι καθοριστική.

Η εκπαίδευση είναι κλειδί για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Διαβήτη και θεμελιώδης προϋπόθεση για την άριστη ρύθμιση της νόσου, ώστε να αποτραπούν ή να καθυστερήσουν οι επιπλοκές και αποτελεί τη βασική ιδέα της Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.

Αξίζει να διαβάσετε:
Menu

Ακολουθήστε μας

Προβολή

Δημοφιλή βίντεο

© iatronet.gr 1999-2021  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   minfin.gr   antagonistikotita.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης