Ελληνική “πρωτιά” του ΥΓΕΙΑ: Εγκαινίασε Υβριδικό Χειρουργείο

Ημερομηνία δημοσίευσης: Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012
Προβολή
Ένα από τα πιο προηγμένα χειρουργεία της Ευρώπης εγκαινιάστηκε στο ΥΓΕΙΑ. Πρόκειται για την υβριδική χειρουργική αίθουσα τελευταίας γενιάς που λειτουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό για πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις.

Τη δυνατότητα να διενεργούνται στον ίδιο ασθενή ταυτόχρονα, ενδαγγειακές και ανοικτές επεμβάσεις σε ολόκληρο το καρδιαγγειακό σύστημα από όλες τις χειρουργικές ή επεμβατικές ειδικότητες, όπως: αγγειοχειρουργική, επεμβατική καρδιολογία, καρδιοχειρουργική, νευροχειρουργική, επεμβατική ακτινολογία δίνει σήμερα η Υβριδική Χειρουργική αίθουσα τελευταίας γενιάς, που εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.

Επίσης, επιτρέπει τη διενέργεια όλων των ελάχιστα επεμβατικών πράξεων από όλες τις υπόλοιπες ιατρικές ειδικότητες, όπως ορθοπεδική, γενική χειρουργική, χειρουργική τραύματος, ουρολογία.
Το Υβριδικό Χειρουργείο του ΥΓΕΙΑ, καλύπτει επιφάνεια 87 τ.μ., διαθέτει τον πλέον σύγχρονο απεικονιστικό και μηχανολογικό εξοπλισμό για τη διενέργεια πολύπλοκων χειρουργικών επεμβάσεων σε συνθήκες ύψιστης ασφάλειας, ταχύτητας και αξιοπιστίας.
Την Υβριδική Χειρουργική Αίθουσα, μια από τις πιο σύγχρονες στην Ευρώπη, εγκαινίασε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γεωργίου Πατούλη και άλλων προσκεκλημένων.

Ο Διευθυντής της Α’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, κ. Σταύρος Καλλιάφας δήλωσε: «Με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη της τεχνολογίας, εκτελούνται όλο και περισσότερες και πιο σύνθετες ενδαγγειακές επεμβάσεις. Σε ορισμένες από αυτές παρουσιάζεται η ανάγκη είτε να γίνει εξαρχής συνδυασμένη ανοικτή και ενδαγγειακή επέμβαση, είτε να γίνει μετατροπή της ενδαγγειακής σε ανοικτή, όπου η πρώτη δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκαν τα υβριδικά χειρουργεία. Το Υβριδικό Χειρουργείο του ΥΓΕΙΑ χαρακτηρίζεται ως “Τελευταίας γενιάς Υβριδικό Χειρουργείο Πολλαπλών Ειδικοτήτων” (Last Generation Multidisciplinary Hybrid Operating Room). Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός και ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός πολλαπλών δυνατοτήτων, επιτρέπουν την ταυτόχρονη διενέργεια των πιο εξελιγμένων ενδαγγειακών και ανοικτών επεμβάσεων σε οποιοδήποτε σημείο του καρδιαγγειακού συστήματος».

Ο Πρόεδρος της MIG και του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κ. Ανδρέας Βγενόπουλος στην ομιλία του κατά την τελετή των εγκαινίων είπε: «Το ΥΓΕΙΑ αποδεικνύει άλλη μία φορά ότι είναι από τους πιο άξιους «πρεσβευτές» της Ευρωπαϊκής Ελλάδας και παραμένει στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας στην ευρωπαϊκή αγορά. Η προσπάθεια αυτή δείχνει ότι συνεχίζουμε το επενδυτικό πρόγραμμά μας προκειμένου να διασφαλίσουμε το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και τις θέσεις εργασίας. Ο όμιλος ΥΓΕΙΑ, χάρη στις σημαντικές επενδύσεις των τελευταίων ετών περιλαμβάνεται στα κορυφαία νοσηλευτικά ιδρύματα της Ευρώπης και αυτός είναι ο κύριος λόγος που παρά την κρίση έχουμε αυξήσει τις θέσεις εργασίας κατά 3τοις εκατό. Μαζί με τους εργαζόμενους, το νοσηλευτικό και ιατρικό δυναμικό, συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια. Τα νοσοκομεία του Ομίλου, αποτελούν υπόδειγμα ελληνικής εταιρείας που στέκεται με επιτυχία στον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό. Αυτόν τον δρόμο της ευρωπαϊκής αγοράς, ακολουθούμε με τις επενδύσεις σε εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, αλλά και ευαισθησία για τον άνθρωπο και την κοινωνία».

Αξίζει να διαβάσετε:
Menu

Ακολουθήστε μας

Προβολή

Δημοφιλή βίντεο

© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   minfin.gr   antagonistikotita.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης