Υπερσύγχρονο εργαστήριο κλινικής βιοχημείας στο Αττικόν

Ημερομηνία δημοσίευσης: Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013
Προβολή
Από τον περασμένο Νοέμβριο το Εργαστήριο Κλινικής Βιοχημείας που λειτουργεί στο Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ εισήλθε σε Πλήρη Εργαστηριακή Αυτοματοποίηση. Η πλήρης αυτοματοποίηση επιτυγχάνει ποιότητα αποτελεσμάτων, ταχύτητα, ασφάλεια προσωπικού και οικονομία.

Το Εργαστήριο Κλινικής Βιοχημείας είναι το κεντρικό Βιοχημικό εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» και διενεργεί 10000-12000 εξετάσεις/ημέρα. Το μενού των εξετάσεων περιλαμβάνει : Κλασικές βιοχημικές εξετάσεις ρουτίνας, Ορμόνες θυρεοειδούς, Γυναικολογικές Ορμόνες, Καρκινικοί Δείκτες, Καρδιακοί Δείκτες, Δείκτες Οστεοπόρωσης, Δείκτες Αναιμίας, Φάρμακα, Ηλεκτροφορήσεις, Ειδικές Πρωτεΐνες, Δείκτες Διαβήτη.

Το εργαστήριο εκπονεί masters και διατριβές και διεξάγει εφαρμοσμένη έρευνα σε συνεργασία με τις Πανεπιστημιακές Κλινικές. Το προσωπικό του αποτελείται από 3 μέλη ΔΕΠ (Επίκουρους Καθηγητές), 2 γιατρούς του ΕΣΥ (1 Διευθύντρια ΕΣΥ, 1 Επιμελητή Α), 8 Βιολόγους-Βιοχημικούς και 6 Τεχνολόγους. Τα 12 από τα 19 μέλη του Εργαστηρίου έχουν μεταπτυχιακά διπλώματα. Από τον Νοέμβριο του 2012 το Εργαστήριο εισήλθε σε Πλήρη Εργαστηριακή Αυτοματοποίηση(Total Lab Automation) με την ενοποίηση ενός προαναλυτικού συστήματος με 2 βιοχημικούς και 3 ανοσοχημικούς αναλυτές.

Η πλήρης αυτοματοποίηση επιτυγχάνει ποιότητα αποτελεσμάτων, ταχύτητα, ασφάλεια προσωπικού και οικονομία. Το Εργαστήριο ήταν διαπιστευμένο με το ISO 15189 ως τον Ιούνιο του 2012 και από τον Σεπτέμβριο του 2013 θα ξεκινήσει και πάλι τις διαδικασίες διαπίστευσης. Ένα σημαντικό πρόβλημα του Εργαστηρίου είναι η μακροχρόνια έλλειψη Τεχνολογικού Προσωπικού. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση www.attikonhospital.gr/

Menu

Ακολουθήστε μας

Προβολή

Δημοφιλή βίντεο

© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   minfin.gr   antagonistikotita.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης