Ιατρικός Τουρισμός: Νέοι δρόμοι ανάπτυξης

Ημερομηνία δημοσίευσης: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011
Προβολή
Nέα σελίδα ανάπτυξης για τον ελληνικό κλάδο της υγείας αποτελεί ο Ιατρικός Τουρισμός. Τι είναι και ποιες δυνατότητες προσφέρει. Ο όμιλος Υγεία πρωτοπορεί και δίνει τις απαντήσεις σε ένα ενδιαφέρον video.

Την εποχή που η ανάπτυξη και οι επενδυτικές διέξοδοι είναι για τις ελληνικές επιχειρήσεις παραπάνω από δυσεύρετες, οι όποιες αναπτυξιακές ευκαιρίες δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουν χαμένες.

Ακόμα όμως και πτυχές του ελληνικού τουρισμού, της αποκαλούμενης «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας, αποτελούν συχνά terra incognita για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα ο Ιατρικός Τουρισμός, στον οποίο η Ελλάδα μόλις τώρα εισήλθε μέσω της δραστηριότητας του Ομίλου Υγεία.

Τι είναι όμως ο Ιατρικός Τουρισμός και πως μπορεί να δρέψει ο επενδυτής τα οφέλη του; Το Euro2day μίλησε με στελέχη του ομίλου Υγεία- του πρώτου ελληνικού νοσηλευτικού ιδρύματος που έλαβε την πιστοποίηση TEMOS. Όπως λένε οι γνωρίζοντες, η συγκεκριμένη πιστοποίηση αποτελεί το πλέον έγκυρο «διαβατήριο» για τον διεθνή στίβο του Ιατρικού Τουρισμού.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υγεία κ. Ανδρέας Καρταπάνης εξήγησε στην κάμερα του Euro2day.gr τα επιχειρηματικά κίνητρα και τους λόγους που ώθησαν τον όμιλο να ανοιχθεί στο νέο αυτό χώρο, ενώ ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Ζαχαρόπουλος παρουσίασε τις προοπτικές που υπάρχουν για τις νοσοκομειακές μονάδες από την ένταξή τους σε ένα τέτοιο δίκτυο.

Η Διευθύντρια Ποιότητας του Ομίλου, η κ. Μαρία Δρίβα, μίλησε για το προφίλ του ιατρικού τουρίστα και εξήγησε τη σημασία της πιστοποίησης TEMOS.

Menu

Ακολουθήστε μας

Προβολή

Δημοφιλή βίντεο

© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   minfin.gr   antagonistikotita.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης