Νυχτερινή ενούρηση

Ημερομηνία δημοσίευσης: Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017
Προβολή
Η ακούσια απώλεια ούρων κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι μια από τις διαταραχές που μπορεί να παρουσιάσει ένα στα πέντε παιδιά και που, εκτός από τα «πρακτικά» προβλήματα, μπορεί να επιβαρύνει την ψυχολογία και την κοινωνικοποίησή του.

Η Ν.Ε. είναι τρεις φορές πιο συχνή στα αγόρια απ’ ό,τι στα κορίτσια. Στην ηλικία των 5 ετών το ποσοστό των παιδιών που εμφανίζουν αυτή τη διαταραχή είναι 15 με 25 τοις εκατό.

Στην ηλικία των 12 ετών το 8 τοις εκατό των αγοριών εξακολουθεί να... βρέχει το κρεβάτι. Μελέτες έδειξαν ότι το 99 τοις εκατό των παιδιών που έπασχαν από Ν.Ε. απέκτησαν απόλυτο έλεγχο της κύστης τους κατά τη διάρκεια του ύπνου μέχρι την ηλικία των 15 ετών.

Η θεραπεία της Ν.Ε. μπορεί να είναι φαρμακευτική (αντενδείκνυται σε παιδιά κάτω των 6 ετών) και μη φαρμακευτική. To Ιατρείο Διαταραχών ούρησης Παίδων και Εφήβων που εντάσσεται στο Παιδοουρολογικό Τμήμα του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, απευθύνεται σε παιδιά με παθήσεις δυσλειτουργίας της ουροδόχου κύστης, όπως ενούρηση (ημερήσια ή νυχτερινή), υπερλειτουργική κύστη, συχνές λοιμώξεις του ουροποιητικού, νευρογενή κύστη και μετεγχειρητικά στενώματα ουρήθρας που μπορούν να επιφέρουν – εάν δεν αντιμετωπιστούν- παροδική ή μόνιμη βλάβη στους νεφρούς.

Μάθετε περισσότερα

Menu

Ακολουθήστε μας

Προβολή

Δημοφιλή βίντεο

© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   minfin.gr   antagonistikotita.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης