Οδηγίες προφύλαξης από τις αλλεργίες

Ημερομηνία δημοσίευσης: Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013
Προβολή
Ο Αλλεργιολόγος Δρ. Ιωάννης Γαλατάς, εξηγεί ότι η αποφυγή της έκθεσης σε συγκεκριμένα αλλεργιογόνα είναι μία απλή και αποτελεσματική μέθοδος αν και μερικές φορές είναι δύσκολη η εφαρμογή της.

Οι γύρεις μπορούν να μεταφερθούν με τη βοήθεια του αέρα σε αποστάσεις αρκετών χιλιομέτρων και να μολύνουν αστικές, αλλά και αγροτικές περιοχές. Όμως, οι συγκεντρώσεις γύρω από το φυτό υπερβαίνουν κατά πολύ εκείνες που διαπιστώνονται στην ατμόσφαιρα και μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα ακόμη και σε μετρίως ευαισθητοποιημένους ασθενείς.

Ο προσεκτικός καθαρισμός του σπιτιού βοηθά στην ελάττωση της έκθεσης στην οικιακή σκόνη, όπως επίσης και η χρησιμοποίηση πλαστικών καλυμμάτων στα στρώματα και τα μαξιλάρια που αποτελούν τους κύριους χώρους ανάπτυξης των ακάρεων της οικιακής σκόνης.
Στα περισσότερα κλίματα το ‘κλειστό’ σπίτι δεν είναι εύκολα ανεκτό, εάν δεν υπάρχει συσκευή κλιματισμού. Η προσθήκη ηλεκτροστατικών κατακρημνιστών και υψηλής ποιότητας φίλτρων καθαρισμού αέρα είναι πολύ αποτελεσματική γιατί κατακρατούν το μεγαλύτερο μέρος των σωματιδίων που περιέχονται στον αέρα.

Τέλος πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο αέρας περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες γύρεων και μυκήτων μεταξύ των πρώτων πρωινών και απογευματινών ωρών.

Αξίζει να διαβάσετε:
Menu

Ακολουθήστε μας

Προβολή

Δημοφιλή βίντεο

© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   minfin.gr   antagonistikotita.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης