Σύγχρονες παγκόσμιες επιδημίες

Ημερομηνία δημοσίευσης: Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012
Προβολή
Σε σύγχρονες παγκόσμιες επιδημίες έχουν εξελιχθεί η παχυσαρκία και ο διαβήτης, ενώ φαίνεται πως η καλή σεξουαλική ζωή προστατεύει την καρδιά και αποτελεί σημαντικό παράγοντα καλής υγείας και μακροζωίας. Επίσης ιδιαίτερα ευεργετικός είναι ένας μεσημεριανός υπνάκος.

Όλα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα για τα παραπάνω θέματα παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο των Ημερίδων Μεταβολισμού που διοργάνωσαν για 17η χρονιά το Ελληνικό Κέντρο Μεταβολικών Νοσημάτων και το Διαβητολογικό Κέντρο του Γ.Ν. Πειραιά Τζάνειο.

Τα θέματα του συνεδρίου παρουσιάστηκαν σε Συνέντευξη Τύπου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας κο. Ανδρέα Μελιδώνη, Παθολόγο - Διαβητολόγο, Συντονιστή Διευθυντή Α Παθολογικής Κλινικής & Διαβητολογικού Κέντρου Τζανείου Νοσοκομείου και τον κο. Κυριάκο Σουλιώτη, Λέκτορα Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αντιπρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του συνεδρίου επισημάνθηκε ότι η σεξουαλική δραστηριότητα έχει ευεργετική επίδραση στη σωματική και ψυχική υγεία και είναι μία από τις καλύτερες στρατηγικές πρόληψης για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Αξίζει να διαβάσετε:
Menu

Ακολουθήστε μας

Προβολή

Δημοφιλή βίντεο

© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   minfin.gr   antagonistikotita.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης