Σημαντικά συμπεράσματα από το 4ο Διεθνές Αθηναϊκό Συμπόσιο Γαστρεντερολογίας

Ημερομηνία δημοσίευσης: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019
Προβολή
Το 4ο Διεθνές Αθηναϊκό Συμπόσιο που διεξήχθη στις 6 και 7 Ιουλίου 2018 στέφθηκε για άλλη μια φορά με μεγάλη επιτυχία. Πλέον των 40 Καθηγητών από 16 χώρες και τέσσερεις Ηπείρους μετέφεραν την γνώση τους σε εκατοντάδες γιατρούς που το παρακολούθησαν.

Το Ασιατικό Ινστιτούτο Γαστρεντερολογίας και η Εταιρεία Παθολογίας Ελλάδος ήταν αυτή την φορά οι διοργανωτές του Αθηναϊκού Συμποσίου.

Εκτός από τις σημαντικές διαλέξεις οι γιατροί είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν επεμβάσεις οι οποίες μεταδίδονταν ζωντανά από δυο μεγάλα Νοσοκομεία των Αθηνών.

Τα φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου ήταν μια καινοτομία στο φετινό πρόγραμμα του Συμποσίου. Η παρουσία του Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής εταιρείας Φλεγμονώδους κολίτιδας και νόσου CROHN δημιούργησε τεράστιο ενδιαφέρον στους Γαστρεντερολόγους που θεραπεύουν ασθενείς αυτής της κατηγορίας. Ήταν μεγάλη Τιμή για το Συμπόσιο η πρώτη παρουσία στην Ελλάδα του Καθηγητή Silvio Danese.

Η πρόληψη του Καρκίνου του παχέος εντέρου απασχόλησε το Συμπόσιο μας και η παρουσία του Πρόεδρου της Εθνικής ομάδας των Η.Π.Α για την οργάνωση και αντιμετώπιση του Καθ. Douglas Rex (πρώτη παρουσία του στην χώρα μας) έδωσε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τέλος ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοσκόπησης του πεπτικού Καθ. Thierry Ponchon σημείωσε την πρόοδο της διαγνωστικής και θεραπευτικής ενδοσκόπησης τα τελευταία χρόνια. Πολλοί ασθενείς αποφεύγουν το χειρουργείο χάρις την έγκαιρη διάγνωση και ενδοσκοπική θεραπεία πολλών παθήσεων του πεπτικού.

Ας παρακολουθήσουμε την συνέντευξη των τριών σπουδαίων Καθηγητών που επισκέφτηκαν την χώρα μας στα πλαίσια του 4ου Αθηναϊκού Συμποσίου που διεξήχθη στο HILTON Αθηνών.

Menu

Ακολουθήστε μας

Προβολή

Δημοφιλή βίντεο

© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   minfin.gr   antagonistikotita.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης