Προβολή

ΑρχικήΥγείαΔερματολογία

Η επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα

Προβολή

Τι να προσέξετε στην πρώτη επαφή με τον ήλιοΤι να προσέξετε στην πρώτη επαφή με τον ήλιο

Για αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο και αποφυγή των δερματοπαθειών που εκλύονται από την υπεριώδη ακτινοβολία συνιστάται:

 • Πώς θα προστατευτείτε από τον καρκίνο του δέρματος
  Καθώς ήδη άρχισε να καίει ο ήλιος, ας θυμηθούμε βασικά βήματα για την αποφυγή των συνεπειών του στο δέρμα μας.
 • Λάθη που κάνουμε με το αντηλιακό
  Εξετάζουμε τα λάθη προστασίας από τον ήλιο που μπορεί να κάνετε.
 • 7 μύθοι για το σολάριουμ και την έκθεση στον ήλιο
  Το μαύρισμα μπορεί να προκαλέσει φωτογήρανση και σας προδιαθέτει σε καρκίνο του δέρματος.
 • Τα "ρούχα" ασπίδα προστασίας από τον ήλιο
  Τα ρούχα αποτελούν το βασικότερο μέσο προστασίας από τις βλαβερές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας. Ποια προτιμάμε.
 • Πώς να φροντίσετε το δέρμα σας το καλοκαίρι
  Το καλοκαίρι μπορεί να είναι ιδιαίτερα σκληρό με το δέρμα μας… Πώς θα φροντίσουμε να είναι πάντα υγιές και λαμπερό;
 • Αντηλιακό: Πώς να το χρησιμοποιήσετε σωστά
  Επειδή υπάρχει και ο λάθος τρόπος να χρησιμοποιείτε αντηλιακό δείτε τη σωστή χρήση του για προστασία από τον ήλιο.
 • Μύθοι και αλήθειες για τα αντηλιακά
  Χρειαζόμαστε αντηλιακό και κάτω από τα ρούχα; Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το περσινό αντηλιακό; Απαντήσεις σε συνήθειες απορίες.
 • Μελάνωμα: Κίνδυνος που δεν πρέπει να αγνοούμε
  Το μελάνωμα, ο πιο επιθετικός καρκίνος του δέρματος, στα αρχικά στάδια είναι σχεδόν πλήρως ιάσιμο, αλλά στα πιο προχωρημένα είναι πολύ επικίνδυνο.
 • Μύθοι και αλήθειες για το μαύρισμα
  Μπορεί το μαύρισμα να καλύπτει κάποιες ατέλειες, αλλά τα οφέλη σταματούν εκεί. Συμβουλές και μέτρα προστασίας από τις βλαβερές ακτίνες.
 • Πώς θα προστατευτώ από την ηλιακή ακτινοβολία
  Υπάρχουν τρόποι να ξεφύγουμε από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και να περιορίσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο δέρμα;
 • Φωτογήρανση του δέρματος; Πώς αντιμετωπίζεται;
  Πώς δημιουργείται η φωτογήρανση και ποιες είναι οι επιπτώσεις της στο δέρμα; Μέτρα πρόληψης.
 • Αντηλιακά: Τα πιο συνηθισμένα λάθη στην εφαρμογή τους
  Το αντηλιακό είναι απαραίτητο στο καλοκαιρινό μας… οπλοστάσιο. Μήπως, όμως, δεν το χρησιμοποιούμε σωστά;
 • Οι κίνδυνοι της ηλιοθεραπείας
  Τι κινδύνους μας επιφυλάσσει η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, και με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να προστατευτούμε;
 • Πώς να φτιάξετε μόνοι σας αντηλιακό
  Όλα όσα θέλατε να ξέρετε για τα αντηλιακά, καθώς και ένας εύκολος (και κυρίως οικονομικός) τρόπος να φτιάξετε μόνοι σας σπιτικό αντηλιακό.
 • Φωτογήρανση: Αντιστρέφεται η βλάβη από τον ήλιο;
  Οι σύγχρονες μέθοδοι θεραπείας μας βοηθούν να διορθώσουμε τις βλάβες της φωτογήρανσης γρήγορα και με επιτυχία. Τι κάνουμε στο ιατρείο και τι στο σπίτι.
 • Τα μυστικά του αντηλιακού
  Ο ήλιος και οι ακτίνες του απαιτούν προσασία. Τι πρέπει να ξέρουμε για τα αντηλιακά και τους δείκτες προστασίας;
 • Ποιες παθήσεις του δέρματος επιδεινώνονται από τον ήλιο
  O επιχείλιος έρπητας, η ροδόχρους ακμή, ο ερυθηματώδης λύκος και πολλές άλλες ασθένειες επιδεινώνονται από την έκθεση στον ήλιο. Δείτε αν χρειάζεστε επιπλέον προστασία.
 • Ποια λάθη κάνουμε όταν βάζουμε αντηλιακό;
  Ταιριάζουν όλα τα αντηλιακά σε όλους τους τύπους επιδερμίδας; Τα αντηλιακά των ενηλίκων ενδείκνυνται και για χρήση στα παιδιά; Απαντήσεις για…ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον!
 • Πώς να προστατεύσουμε το δέρμα μας από τον ανοιξιάτικο ήλιο
  Ποιους κινδύνους κρύβει η απότομη έκθεση στο ηλιακό φως την άνοιξη και ποια μέτρα προστασίας χρειαζόμαστε;
 • Προστατεύστε το δέρμα σας το καλοκαίρι
  Προτιμάτε αντηλιακά να προστατεύουν από την UVA και από την UVB με υψηλό δείκτη προστασίας πάνω από 25 και για τις δυο ακτινοβολίες.
 • Ο φίλος μας το αντηλιακό
  Ο ήλιος είναι γνωστός για τις ευεργετικές του ιδιότητες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η παρατεταμένη έκθεση σ’ αυτόν εγκυμονεί και κινδύνους.
 • Δερματοπάθειες: η «σκοτεινή πλευρά» του ήλιου
  Καμία κρίση δεν μπορεί να αναβάλει την πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Το καλοκαίρι είναι… πάλι εδώ, λοιπόν, για να κολυμπήσουμε στη θάλασσα, για να βρεθούμε περισσότερες ώρες έξω, για να χαλαρώσουμε στις (μικρές ή μεγάλες) διακοπές μας, για να χαρούμε τους καρπούς του.
 • Φυσικοί μηχανισμοί άμυνας του δέρματος κατά της ηλιακής ακτινοβολίας
  Το ανθρώπινο δέρμα, σαν προστατευτικό όργανο που είναι, έχει αναπτύξει τους δικούς του φυσικούς μηχανισμούς άμυνας και αυτοπροστασίας, απέναντι στις βλαπτικές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας.
 • Ηλιοπροστασία: Για να μη γίνει ο φίλος εχθρός
  Τις τελευταίες δεκαετίες οι περιβαλλοντικές μεταβολές αλλά και η μη τήρηση των κανόνων ηλιοπροστασίας έχουν συμβάλει στην αύξηση των φαινομένων βλαπτικής επίδρασης του ήλιου στο ανθρώπινο δέρμα και μάλιστα στους νέους ανθρώπους.
 • Μην παραλείπετε το αντηλιακό και τον χειμώνα
  Αν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, βάζετε αντηλιακό κατά τη διάρκεια των ημερών του καλοκαιριού, ενώ τον χειμώνα όχι τόσο. Λόγω των μικρής διάρκειας και κρύων χειμερινών ημερών ξεχνάτε ευκολότερα ότι ο ήλιος δεν κοιμάται ποτέ...
 • Μελάνωμα: ο ήλιος έχει κι άλλα δόντια...
  Ειδικά τώρα το καλοκαίρι ένας κίνδυνος για την υγεία μας εμφανίζεται ακόμα πιο απειλητικός: είναι το μελάνωμα το οποίο αποτελεί την πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος και οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ηλιακή ακτινοβολία. Ποια είναι, όμως, τα σημεία που πρέπει να προσέχουμε και πώς μπορούμε να προστατευτούμε;
 • Ηλιος και δερματικές βλάβες
  Η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου και προκαρκινικών βλαβών του δέρματος αυξάνει συνεχώς στις δυτικές χώρες. Οι επιταγές της μόδας, η ευκολία έκθεσης στον ήλιο και η αύξηση του χρόνου επιβίωσης συνιστούν μερικούς από τους λόγους του προβλήματος.
 • Η επίδραση του ήλιου στο δέρμα
  Ο ζωοδότης ήλιος, τόσο πολύτιμος και απαραίτητος για τη ζωή στον πλανήτη μας, λίγες ευεργετικές επιδράσεις έχει στο δέρμα του ανθρώπου και πολλές και δυνητικά επικίνδυνες ανεπιθύμητες ενέργειες.
 • Προστατευτείτε από τον Καλοκαιρινό Ήλιο!!!
  Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας αυξάνεται διαρκώς η συχνότητα του μελανώματος, το οποίο αποτελεί την πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος. Μάλιστα το μελάνωμα προσβάλλει πλέον πολύ συχνά και άτομα νεώτερης ηλικίας, δηλαδή κάτω των 30 ετών.
 • Οκτώ βασικές ερωτήσεις για το μελάνωμα
  Το κακόηθες μελάνωμα είναι κυρίως νόσημα της λευκής φυλής. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως η ηλιακή ακτινοβολία ευνοεί την εμφάνισή του. Η έγκαιρη διάγνωση μαζί με τη χειρουργική αφαίρεση ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.
 • Οσα θα θέλατε να γνωρίζετε για τα αντηλιακά
  Κάθε χρόνο διαβάζουμε, ακούμε, ενημερωνόμαστε γύρω από τα αντηλιακά και νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα. Υπερβολές...
 • Δερματικές Βλάβες- Καρκίνος του Δέρματος
  Οι δυο βασικές μορφές καρκίνου του δέρματος είναι ο βασικοκυτταρικός καρκίνος και το μελάνωμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αρκετά προσεκτικοί και αν βρουν κάποιο σημάδι ή κάποια πληγή η οποία δεν περνάει επισκέπτονται κάποιον ιατρό.
 • Πώς να προστατευτείτε από τον ήλιο
  Τα αντηλιακά είναι άχρηστα, αν δεν χρησιμοποιούνται σωστά: Θα πρέπει να εφαρμόζετε το αντιηλιακό σας 20 με 30 λεπτά πριν βγείτε έξω, σε κάθε σημείο του σώματος που εκτίθεται στον ήλιο. Θα πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις ευαίσθητες περιοχές.
 • Oι συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας
  Μέσω ενός ΣΥΝΘΕΤΟΥ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ, το ηλιακό φως καταστέλλει τη παραγωγή κολλαγόνου αδρανοποιώντας τα γονίδια που παράγουν το κολλαγόνο. Ταυτοχρόνως, το ηλιακό φως ενεργοποιεί καταστρεπτικά για το κολλαγόνο ένζυμα.
 • Η επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα
  Από τις ορατές και αόρατες ακτινοβολίες που εκπέμπει ο ήλιος, οι αόρατες υπεριώδεις (UVA - UVB), φτάνουν στην επιφάνεια της γης και προκαλούν τα πιο πολλά προβλήματα. Η υπεριώδης ακτινοβολία διεισδύει στο δέρμα και τους οφθαλμούς και συχετίζεται με την εμφάνιση σοβαρών νοσημάτων, όπως ο καρκίνος του δέρματος και ο καταρράκτης. Δεν υπάρχει ασφαλής υπεριώδης ακτινοβολία.
 • Προκακοήθεις & Κακοήθεις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία
 • Μελάνωμα
  Το μελάνωμα είναι ο πλέον κακοήθης όγκος του δέρματος που χαρακτηρίζεται από ταχεία εξέλιξη και πολλαπλές μεταστάσεις. Πρόκειται για κακοήθη αύξηση μελανινοκυττάρων.
 • Μελάνωμα: Συμβουλές προστασίας
  Η μείωση του στρώματος του όζοντος έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε σταδιακή αύξηση της ηλιακής ακτινοβολίας που φθάνει μέχρι τη γη και οι βλαβερές συνέπειες της έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αύξηση των δερματικών καρκίνων. Στην Ελλάδα ένας στους πέντε Έλληνες θα προσβληθεί από κάποιο είδος καρκίνου του δέρματος στη διάρκεια της ζωής του! Ο καρκίνος του δέρματος αν διαγνωσθεί έγκαιρα στις περισσότερες περιπτώσεις (όταν πρόκειται για βασικοκυτταρικό ή ακανθοκυταρικό επιθηλίωμα) θεραπεύεται οριστικά χωρίς κανένα κίνδυνο για τη ζωή του ασθενούς.
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Αθηνά Λινού στο Iatronet: Πιθανή νέα έξαρση της επιδημίας τον ΦεβρουάριοΑθηνά Λινού στο Iatronet: Πιθανή νέα έξαρση της επιδημίας τον Φεβρουάριο

Ανεπαρκή τα τεστ που διενεργούνται. Όσο λιγότερα είναι τα μέτρα, τόσο περισσότερα είναι τα κρούσματα.... Περισσότερα »

Σωτήρης Τσιόδρας: Πώς ήρθε τόσο γρήγορα το εμβόλιο για την CoViD-19Σωτήρης Τσιόδρας: Πώς ήρθε τόσο γρήγορα το εμβόλιο για την CoViD-19

Δύο μέρες μετά την ανάλυση του γονιδιώματος, οι επιστήμονες γνώριζαν πού να στοχεύσουν.... Περισσότερα »

Θεσσαλονίκη: Συνωστισμός σε λεωφορεία - Ουρές σε πολυκαταστήματαΘεσσαλονίκη: Συνωστισμός σε λεωφορεία - Ουρές σε πολυκαταστήματα

Ανησυχητική η εικόνα από το άνοιγμα της αγοράς και "ασφυξία" στα μέσα μαζικής μεταφοράς.... Περισσότερα »

Υγεία: Πώς να θέσουμε ρεαλιστικούς στόχουςΥγεία: Πώς να θέσουμε ρεαλιστικούς στόχους

Επειδή μπορεί να έχετε βαρεθεί να βάζετε στόχους, να απογοητεύεστε και να τα παρατάτε, ας δούμε πώς θα τα καταφέρετε αυτή τη φορά.... Περισσότερα »

Απολογισμός του 4ου Pharma Transformation – Covid-19 Deep diveVideo - Απολογισμός του 4ου Pharma Transformation – Covid-19 Deep dive

Σε μία κρίσιμη συγκυρία και εν μέσω της σοβαρής κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνει η χώρα και ο πλανήτης, το Iatronet.gr διοργάνωσε – για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά – τo Συνέδριο Pharma Transformation. Κατά ... Δείτε το video

Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

covid19_shot
Θα κάνετε το εμβόλιο κατά της Covid19;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube